Forum » Pomoč in nasveti » USB modem povzroči, da se računalnik ne prižge
USB modem povzroči, da se računalnik ne prižge
tomaz84 ::
Imam USB modem Huawei E180. Modem kot modem dela dobro, povzroča pa težave, ko je računalnik ugasnjen. Če računalnik (kišto) ugasnem in čez noč ali daljše obdobje modema ne potegnem iz USB priključka, se mi zgodi, da se računalnik noče prižgati.
Najprej sem za to krivil nizko temperaturo v stanovanju in podhlajen računalnik, potem sem pa ugotovil, da je verjetno vzrok v modemu. Je možno, da modem sicer ugasnjenemu računalniku pobere "energijo", ki jo potrebuje za zagon ali obstaja kaka boljša razlaga za to? Ponavadi se računalnik po par urah spet zažene, trenutno pa ga ne morem zagnati po celodnevnem čakanju.
Hvala za odgovor!
Najprej sem za to krivil nizko temperaturo v stanovanju in podhlajen računalnik, potem sem pa ugotovil, da je verjetno vzrok v modemu. Je možno, da modem sicer ugasnjenemu računalniku pobere "energijo", ki jo potrebuje za zagon ali obstaja kaka boljša razlaga za to? Ponavadi se računalnik po par urah spet zažene, trenutno pa ga ne morem zagnati po celodnevnem čakanju.
Hvala za odgovor!
xyd1 ::
Usb modem ti po vsej vrjetnosti ne more porabiti toliko energije, prej bi sklepal da je kriv kakšen napajalnik/kondenzatorji na matični ali kaj podobnega,.. probaj izključiti modem in nato ponovno zagnati računalnik če je situacija enaka garantiram da ni kriv modem, v nasprotnem primeru pa. Malo testiraj in poročaj. Preglej tudi za "napihnjenimi" kondenzatorji na matični plošči.
Modem sem izklopil in se računalnik ni prižgal. Testiral sem tako, da sem izklapljal modem za kratek, kot tudi za daljši čas. Da je računalnik spet začel delati, je potrebno vedno več časa. Od takrat, ko sem napisal zgornji post, je računalnik potreboval več kot en dan, da se je spet zagnal. Na začetku je bilo dovolj, da sem izklopil modem za kako uro in računalnik ni več delal. Še ena stvar mi je zanimiva. Ko se računalnik noče zagnati, ne sveti niti lučka na modemu. Ko pa se pojavi lučka (modra dioda) na modemu, se računalnik tudi v kratkem da prižgati. Kondenzatorje sem pregledal in se mi zdijo normalni. Kakšni pa bi naj bili napihnjeni? Se zelo razlikujejo od "normalnih"?
Pyr0Beast ::
Napajalnik. 5VSB+ linija ni ravno namenjena napajanju večjih zunanjih porabnikov.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pyr0Beast je imel prav. Napajalnik sem zamenjal z enim iz drugega računalnika in računalnik je spet delal. Zaradi tega sem nabavil nov napajalnik in po slabem mesecu mi računalnik še vedno dela in se ni nikoli več ugasnil, niti ni bilo problemov, če sem pustil USB modem vtaknjen čez noč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3136 (2398) | suhi |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5813 (4749) | svetetko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17924 (14047) | G_mAn |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1083 (885) | ST-777 |
» | Zanimiv problem z računalnikomOddelek: Pomoč in nasveti | 2460 (1949) | chrush |