» »

Problem pri zaustavitvi zunanje naprav

Problem pri zaustavitvi zunanje naprav

jeryslo ::

Imam zunanji trdi disk WD My Book 500GB. Uporabljam OS Windows 7 Professional. Če hočem ustaviti napravo, torej eject usb mass storage device, napiše da ga ni mogoče zaustaviti, ker so še nekateri procesi odprti. Poskušal sem z programom USB safely remove kar res pokaže, da se izvajata procesa svchost.exe in System.

 USB Safely remove

USB Safely remove



Za svchost vem da gre za proces od OS, tudi za system predvidevam. Toda tudi če dam zapri procese, ali pa prisiljena zaustavitev zapre samo proces svchost.exe, medtem ko se system še vedno izvaja. Ob naslednjem normalnem poskušanju odstranitve, pa se tudi svchost pokaže nazaj. Zanimivo je, da lučka na zunanjem disku ne utripa, ampak samo gori, ko pa dam odstrani pa začne brskati po disku.

dr.pastirTV ::

Oj,

sem imel podoben problem, prišlo je celo do tega, da disk (WD 1 TB) ni več delal zato sem uveljavljal garancijo in danes dobil Verbatim 1 TB (WDjev takih kot sem ga imel ne delajo več). Ko priklopim Verbatimovo zadevo na Windows 7 vse laufa nato pa seveda disk sformatiram v NTFS (ker seveda želim prenašati tudi datoteke večje od 4 GB). Ko želim odklopiti disk Windowsi javijo da je ta v uporabi in bla bla bla...
Zato sem malo brskal po tej novi sedmici in našel REŠITEV (zunanji disk mora biti priklopljen):

klikaš: Upravitelj naprav (sem prideš Start - desni klik na Računalnik - Lastnosti - Upravitelj naprav) - Diskovni pogoni - najdeš tistega, ki ti piše da je USB Device in desni klik nanj - Lastnosi - zavihek Pravilnik - prestaviš pikco na Boljša učinkovitost delovanja in nato V redu.

Računalnik se ti ponovno zažene in nato zadeva deluje kot mora (ko klikneš Varno odstrani... se končno zaustavi in disk lahko izštekaš.)

Prijetno uporabo želim, pa upam da nisem preveč nakladal.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

svchost.exe, kaj počne, kako ga omejiti? Noro počasen pc :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
424891 (3867) Master_Yoda
»

[ Windows XP ] svchost

Oddelek: Operacijski sistemi
473396 (1771) OmegaBlue
»

svchost.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
253451 (2475) Mr.B
»

neki čudnga svchost.exe

Oddelek: Pomoč in nasveti
71509 (1347) Dr_M
»

svxhost.exe in system

Oddelek: Pomoč in nasveti
172179 (1970) Tugo

Več podobnih tem