» »

izboljšanje in tišanje računalnika

izboljšanje in tišanje računalnika

bedak ::

živjo, js bi pa rd malo izboljšal in hkrati stišal računalnik, trenuten računalnik je nekako takšen:

MB: Asus P5LD2 SE/Conroe,LGA775,i945P,PCIe x16
Procesor: Intel Core 2 DUO 1.866 Ghz, E6300, LGA775
Spominski modul: 2x DDR2 512MB, 667Mhz,PC2-5300 TakeMS
Trdi disk: Hitachi (IBM) 200GB, 7200, SATA2, 8Mb
DVD Recorder: NEC-5170A,18x/DVDRW+/-,DUAL,črn
VGA: Asus ATI EAX1600PRO, 512Mb, PCIe, DVI, TVout
Ohišje: MDT 319A,420W Low Noise,belo/siv,444003
Hladilnik za procesor: Zalman
+ DVD writer ...

Dodal bi naslednje:
Spominski modul: RAM DDR2 2GB PC667 Kingston

Trdi disk: Seagate Barracuda 500GB, 7200rpm, 16MB, SATAII
ali
Trdi disk: Seagate SV35 500GB, 7200rpm, 32MB, SATAII
ali kaj podobnega, disk se mi zdi da niti ni važen kateri je, bolj me skrbi, ali naj zamenjam grafično ali dodam hladilnik, če bi zamenjal grafično bi jo zamenjal verjetno za naslednjo:

VGA: Gainward GeForce 9500 GT "Silent"

če pa bi menjal hladilnik bi ga zmenjal za naslednjega:
Hladilnik za VGA: Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2
skrbi pa me kompatibilnost z grafično ker sem hladilnik enkrat že želel menjati (in sicer za spodnjega), ki kljub temu da naj bi bil kompatibilen z mojo grafično ni bil kompatibilen z le to eno in edino serijo, ki jo imam jaz:
Hladilnik za VGA: ZALMAN VNF100

Po potrebi pa bi zamenjal tudi napajalnik (le če je to potrebno ali pa če je preglasen - ne vem) in sicer za naslednjega:

Napajalnik: LC Power LC6550GP "Silent Giant" v2.2

Ob izboljšavah bi na oba diska in na rame (ne vem kateri bi bil najbolj primeren) sčasoma dal še hladilnike:
Hladilnik za trdi disk: ZALMAN ZM-2HC2

Hladilnik za RAM (1): Akasa AK-171-BL
ali
Hladilnik za RAM (2): Scythe Kama Wing - Silver
ali
Hladilnik za RAM (3): Revoltec RAM Freezer, aluminijasti
ali
Hladilnik za RAM (4): Revoltec RAM Freezer, bakreni
ali
Hladilnik za RAM (5): Revoltec RAM Freezer, platinasti

Torej glede na podatke me zanima kaj menite, rad bi pač malo izboljšal računalnik, in ga hkrati tudi stišal, mislim da je glavni problem v glasnosti računalnika hladilnik za grafično ali pa tudi ne :)

lp Jan

axee ::

Hladilnik za RAM ne rabiš (neumnost), hladilnik za disk je neumnost, edino se splača Scythe Quiet Drive, ki dejansko stiša disk.

Za disk je edini izredno tih Samsung HD502HI, grafično pa HD 4670, hladilnik seveda Accelero S1. Napajalnik bo problem, najbrž pa ti bo LC6550GP dovolj tih, ker imaš švoh sistem.

Kaj pa hladilnik za procesor, se ti zdi glasen?

Jah sistem je iz leta 2006, takrat je bil zadosten, ne pa najboljši ;)
Bo potem potreba po menjavi napajalnika?
Je ta grafična dejansko boljša ali si pristaš ATI-jev?
Hladilnika za procesor niti dobro ne slišim saj vse ostalo ropota, če bo potrebno sem razmišljal o Mugen-u

O mugen-u razmišljaš pravilno, napajalnik menjaj ko boš začutil da je preglasen (pozorno poslušaj računalnik), to grafično pa zato ker je veliko boljša od 9500 GT in se pohvali z izredno majhno porabo. Nisem pristaš nobene firme,vzamem tisto kar se splača.

LP

Aha, okej

nisem mislil nič obtoževati, samo sprašujem, ker ne vem veliko, pa se mi je zdela 9500GT (tko od oka) boljša, vem pa da so eni hudi pristaši raznih firm - tako kot pri avtomobilih, eni bi umrli za VW ali BMW, drugim je vseeno :)

Hvala za mnenje, imaš še kakšen predlog kako bi čim ceneje izboljšal računalnik, ali sem naštel že vse potrebno?

lp

Zdej sm doma pogledal, zalmanov hladilnik za CPU je tale Po mojem ne povzroča toliko hrupa, torej verjetno ostane VGA hladilnik največji krivec?

HD 4670 je boljša, nebom ti iskal testov a ti garantiram. Drugače pa si malce preberi. Ne, tega zalmana sem imel, je preglasen, če se ti ne zdi tako glasen najprej naredi test, kar je preglasno:

prižgi računalnik ter ustavljaj ventilator za ventilatorjem, in oceni kaj bi rad utišal.

Aha, bom preveril, samo da se spravim malo odpirat računalo :) in se javim ko bom imel kaj več vprašanj ;)

Aja, še eno vprašanje, kaj mislš o teh dveh hladilnikih za CPU: klik1, klik2; ter v čem bi bil mugen boljši?

hvala za odgovore :)

lp Jan

Orchi je enostavno prevelik in pretežak za vertikalni položaj matične plošče. Xigmatek Thor's Hammer je sam po sebi boljši kot Mugen 2, a moraš potem še poleg nabavit ventilator, nažalost pa Scythe Slipstream PWM ne dobiš nikjer drugje kot pri Mugen 2. Ker je ventilator PWM matična kontrolira vrtljaje, to pomeni da bo v večini primerov neslišen, samo ob ekstremnih obremenitvah dobi večje obrate, kar je glede tišanja super stvar. Mugen 2 je zmaga za svoj denar, če pa si privoščiš potem pa Thor's Hammer in gor recimo Scythe Kama PWM bo tudi super konfiguracija a žal ni vredna skoraj dvojne cene.

LP

okej, hvala :)

am, ima morda tudi ohišje pomembno funkcijo pri tišanju računalnika?

Uf, eno najpomembnejših. Če imaš dobro ohišje preprečuje vibracije (diski) kar izredno pomaga, lažje zanemariš vire zvoka, če ima ohišje debele stranice. Nujno mora biti tudi čimbolj zaprto (npr Antec P182), da čim manj zvoka pride iz računalnika, kar pa je redko na tržišču, ker večina ljudi pali na t.i. HAF like ohišja, kjer je vse odprto, polno ventilacijskih lukenj itd. Tako direktno slišiš notranje ventilatorje ali diske. Jaz mislim da se vse začne z ohišjem...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: axee ()

aha, oki, hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov hladilnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
566282 (4627) ttommy
»