Forum » Strojna oprema » Računalnik ne da slike
Računalnik ne da slike
damek93 ::
Zdravo...
Imam en problem...Kot sem že v naslovu omenil mi računalnik ne da slike, poizkusil sem že z zamenjavo grafične, diskov, ramov, procesorja, matične...skratka vse kar je mogoče, pa mi še zmeraj komp ne da slike...drugače se komp normalno zaštarta pa vse, ali slike pa od nikoder...včeraj sem ga eno 10x probau priklopit pa potem mi je 1x dalo sliko, vendar ko sem proklopil cd-rom mi je slika izginla...
Tako, da bi sedaj prosu če mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo, ali pa je imel že podoben problem...
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore!!!
l.p
Imam en problem...Kot sem že v naslovu omenil mi računalnik ne da slike, poizkusil sem že z zamenjavo grafične, diskov, ramov, procesorja, matične...skratka vse kar je mogoče, pa mi še zmeraj komp ne da slike...drugače se komp normalno zaštarta pa vse, ali slike pa od nikoder...včeraj sem ga eno 10x probau priklopit pa potem mi je 1x dalo sliko, vendar ko sem proklopil cd-rom mi je slika izginla...
Tako, da bi sedaj prosu če mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo, ali pa je imel že podoben problem...
Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore!!!
l.p
BALAST ::
Moja "kristalna krogla" pravi da imaš Intel C2D, matično Gigabyte, disk WD 320Gb, CD-RW, napajalnik pa 450W.
Problem je pa verjetno na strani napajalnika, ker samo tega še nisi zamenjal.
Problem je pa verjetno na strani napajalnika, ker samo tega še nisi zamenjal.
Ne...Najprej sem imel matično Asrock ALive NF4G-DVI...proceosr imam AMD 3200+...napajalnik je sicer res 420W...potem se še pouskusil z to matično Foxconn K8M890M2MA-R2SH...tudi z drugim napajalnikom seM prizkusil, ki je bil 550W, rame sem poizkusil menjat...pa tudi proceosr...pa nič od tega...
Saj pa jaz imam doma 2 navadna pc-ja ter 1 netbook...vendar me zdai ta, ki ga imam namenjenega kot kasneje za server, zajebava...tako da noče dat slike...
Glej nočem ti solit pameti, ampak računalniške komponente so zelo komplicirana elektrotehnična reč.
Odpove lahko samo en člen med tisočimi, pa ne bo delalo. Zato ti raje priporočam da se ne ukvarjaš več s tem, pa daš 50EUR za novo matično z integrirano grafično, en procesor na 45nm tehnologiji je 50EUR, pa 1Gb DDR2 ali DDR3 za 10EUR. Ostale komponente boš lahko zraven kombiniral, matično, procesor in DDR1 lahko prodaš na S-T, če ne pa vrzi v koš, ali podari kakemu znancu ki ima preveč časa.
Odpove lahko samo en člen med tisočimi, pa ne bo delalo. Zato ti raje priporočam da se ne ukvarjaš več s tem, pa daš 50EUR za novo matično z integrirano grafično, en procesor na 45nm tehnologiji je 50EUR, pa 1Gb DDR2 ali DDR3 za 10EUR. Ostale komponente boš lahko zraven kombiniral, matično, procesor in DDR1 lahko prodaš na S-T, če ne pa vrzi v koš, ali podari kakemu znancu ki ima preveč časa.
Saj...najenostavneje je da lepo kupiš vse drugo kot pa da malo pogledaš in sprobaš kje bi lahko bila napaka...Saj ena izmed rešitev je ta, da kupim nove komponente...ampak, če bi že imel namen kupit, niti nebi odpiral nove teme tukaj...tako, da je bil moj namen povprašat če mogoče ve kaj bi lahko bilo, ali pa je imel že kdo kak podoben problem...
solatko ::
Potrebno je testiranje, če ne znaš, nesi na kakšen servis, da ti povedo, kaj je narobe. Testiranje pri kakšnem s.p.-ju sploh ni drago.
Je morda kak kondenzator napihnjen.
Je morda kak kondenzator napihnjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Bios sem resetirau že ene par krat...pa tudi pogledau sem če je kje mogoče kak kondenzator napihnjan pa nič od tega...
Hmm...newem, ker procesor se normalno prižge...pa 1x mi je dalo sliko pa potem čez nekaj sekund spet slika izginla...
My Monitor would not spark up.. removed the Lithium Cell battery and reinstalled and BIGO everything is back to normal,, Monitor work now,,je en napisal.
solatko ::
Če gre kontrolnik, ti računalnik dela normalno, mrtvi so USB, grafika, PCI reže....
Včasih pa zajebava reža RAM-a in, ko Ram iztakneš in ponovno vtakneš, zadeva čudežno deluje. Ko se igraš z RAM-i ne sme biti nobenega priklopa iz napajalnika na plošči, enako ko delaš flash bios-a, ko menjaš baterijo. Če si menjaval RAM-e pri priključeni MB, je možno, da si uničil južni most in chipset.
Poizkusi vse odklopit, pusti CPU, en RAM in grafično, prižgi in potem poročaj, če je bila slika za vstop v bios.
Včasih pa zajebava reža RAM-a in, ko Ram iztakneš in ponovno vtakneš, zadeva čudežno deluje. Ko se igraš z RAM-i ne sme biti nobenega priklopa iz napajalnika na plošči, enako ko delaš flash bios-a, ko menjaš baterijo. Če si menjaval RAM-e pri priključeni MB, je možno, da si uničil južni most in chipset.
Poizkusi vse odklopit, pusti CPU, en RAM in grafično, prižgi in potem poročaj, če je bila slika za vstop v bios.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5751 (4687) | svetetko |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17825 (13948) | G_mAn |
» | Ali je kriv procesorOddelek: Pomoč in nasveti | 2959 (2034) | PIK7 |
» | PC se resertira takoj po vklopu.Oddelek: Strojna oprema | 1041 (744) | Mad_Lion |
» | grafična ok, slike ni!!!???Oddelek: Pomoč in nasveti | 2509 (1929) | polde66 |