Forum » Znanost in tehnologija » potrebna energija za vzlet lun. modula
potrebna energija za vzlet lun. modula
i386 ::
Nisem nek moonhoaxer ampak vseeno se mi zdi oz. se fotru zdi, da je vzlet težko mogoč s tako majhnim pogonom(m modula=4547kg, ubežna hitrost lune=2.38 km/s) zato moram zračunati koliko energije potrebujemo, da spravimo modul iz lunine orbite, samo pač moje znanje fizike še ni dosti napredno, da bi ob tej uri to zračunal :P
hvala za pomoč.
hvala za pomoč.
Thomas ::
Sej ne rabiš ubežne hitrosti. Orbitalno. Ker se potem lunarni in komandni modul združita v orbito in od tam požene domov. Slednja je približno 1 km/s, se reče 5 krat manj energije rabiš.
Se mi pa ni treba nič zahvaljevat, anede. Dovolj mi je če opaziš/te, da od sicer gobčnega Okapija, tega odgovora ne bi dobil v celem 2010.
Se mi pa ni treba nič zahvaljevat, anede. Dovolj mi je če opaziš/te, da od sicer gobčnega Okapija, tega odgovora ne bi dobil v celem 2010.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Ta enačba velja za ionski ali kemični raketni pogon ali za metanje kamnov z vesoljske ladje v nasprotno smer. Formula je splošna.
To je v bistvu tale formula:
F=m(t)*a
Drugi Newtonov zakon, posplošen za maso ki ni konstantna, pač pa je (linearna) funkcija časa.
Primer, ko so diferencialne enačbe za kakšno rabo.
To je v bistvu tale formula:
F=m(t)*a
Drugi Newtonov zakon, posplošen za maso ki ni konstantna, pač pa je (linearna) funkcija časa.
Primer, ko so diferencialne enačbe za kakšno rabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Thomas ()
Matev ::
se fotru zdi, da je vzlet težko mogoč s tako majhnim pogonom
meni se pa zdi da se tvojmu fotru narobe zdi
Logaritem razmerja mase ladje in goriva, krat hitrost izpušnih plinov, mora dati 1 km na sekundo.
Nima fotr kej težit!
Nima fotr kej težit!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | potovanje po vesolju (strani: 1 2 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 13857 (12340) | Okapi |
» | Vesoljske navlake vedno večOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12414 (11036) | Thomas |
» | Google bo sponzoriral robotski polet na LunoOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5187 (3826) | sidd |
» | Balon v orbito in zakaj neOddelek: Znanost in tehnologija | 3856 (3340) | Brane2 |