» »

Tezave z zagonom iz DVDja

Tezave z zagonom iz DVDja

zos ::

Pozdravljeni,

kot ze naslov pove imam tezave z zagonom sistema iz zagonskega DVDja ali CDja (operacijski sistem).

Torej, prijatelj mi je prinesel kisto in zeli da mu znova namestim operacijski sistem. Na trdem disku trenutno ni namesceno nic. Tezava pa nastane ker sistem ne zeli zbootat namestitvenega cdja. V racunalniku ima SATA trdi disk in IDE dvd pogon. V BIOSu izberem vse pravilno in dobim celo poziv da naj pritisnem tipko da se sistem zazene iz cdja, vendar pa po nekaj sekundah dobim sporocilo iz trdega diska, da ne najde sistema.

Preden kdo vprasa, CD je zagotovo zagonski, se lepo zazene na drugih racunalnikih vseeno pa sem preiskusil tudi z drugimi mediji.
Najbolj smesno je, da CD boot deluje ce iztaknem trdi disk. Potem se zazene vse ok. Kakor hitro je trdi disk v sistemu pa zeli bootat iz njega na vsak nacin.

Smesno je tudi to, da sem mu v preteklosti na ta racunalnik namescal stvari brez problema.

Poskusil sem tudi z SATA pogonom in prisel do istih rezultatov. Vsaj 1000x sem sel skozi vse nastavitve biosa neuspesno.

Ima kdo izkusnje s cem podobnim? Kaksno idejo? Prosim za pomoc.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514432 (3598) MasterKiD
»

več problemov z računalnikom

143841 (3351) Dead_Eye
»

iz linuxa v windows xp

202192 (1840) barbm
»

Formatiranje - kdaj pognat antivirus?