» »

Problem z Atomom, ni slike

Problem z Atomom, ni slike

Macketina ::

Imam D945GSEJT, na katerem je Atom270 + 1GB rama.

Priklopim se disk, napajalnik je externi (podoben kot za prenosnike, priklop direktno na maticno), zazenem in... NIC.

Ni slike na zaslonu, disk slisim da se vrti. Ne pride niti do biosa, nic. Piska ne, ker nima beeperja, LED na maticni ves cas enako sveti (tudi ce dam RAM ven!)

Monitor je priklopljen preko VGA, maticna ima se DVI-D prikljucek, ki ga seveda nimam, ravno zato ker je ta fuckin' "D" verzija.

Kako preklopiti vir slike? Kaj je lahko se drugega?

Ker so ti prazniki, se servis/stacuna ne dela, tko da... upam da ima kdo kako dobro novico zame :)

boogie_xlr ::

Manual
BIOS status and error beep codes can be heard through an internal speaker if the
internal speaker is connected to the internal mono speaker header (see Figure 1, BB
on page 12).

Če maš kak speaker al pa beeper doma, ga lahk povežeš na internal mono speaker. Če nimaš speakerja al pa beeperja, potem je dobra tudi led dioda.

Manual sem prebral, speakerje nimam.

LED dioda gori konstantno, tudi v primeru ce odstranim RAM ploscico.

nUUb ::

Nevem kaj ima veze beeper, verjetno imaš še drug račulnik, zapeči Live OS na CD/DVD pa priklopi DVD na matično pa poskusi brez diskov, da vidiš če sploh matična/procesor deluje ok

Potem bo očitno treba počakat, da se servis ofne.

nUUb, ce ne pride sploh do BIOSa, kako naj torej bootam iz CD/DVD? Na zaslonu ni nic...

boggie_xlr, to se bojim, ampak je tak cas ko nic ne dela... sicer je ta teden delovnik, ampak to se ne pomeni da bojo ljudje v sluzbi.

Duhec ::

Izklopi napajalni kabel in naredi Clear Cmosa.
Priklopi samo plato, brez diska in usb naprav.
Preglej, če ni kak stik pod ploščo na kovinskih distančnikih.
Preveri Reset kabelček, če je na pravi poziciji konektorja.

Ctrl+Alt+F1 za preklop na VGA
Ctrl+Alt+F4 za preklop na DVI

Duhec, hvala za predloge.

- Clear sem probal (jumper na poziciji 2 & 3)
- pod plato ni kontakov, ker zadeva se ni zmontirana in je zunaj na kartonasti skatli
- reset kabla ni, tudi prizigam s skarjami med ustreznima kovinskima palckama

Ne vem vec kaj je, ali je plata total kaput ali je pa napajalnik. Imam 80W 12V zunanji napajalnik, ko priklopim na maticno se prizge LED diodica, disk starta, ampak tudi USB tipkovnica se ne odziva niti ni LEDic prizganih gor (NumLock in podobno).

Skratka, pocasi ne vem vec kaj naj.

69charger ::

A si ziher da je napajalnik pravilno priklopljen? Moraš priklopit dva kabla,eden je 24 pinski eden pa 4 pinski.Jaz sem že imel ta problem ker nisem gledal v navodila.

Sehnsucht ::

@69charger

lepo, da želiš pomagati a vseeno si poglej, za kakšno matično ploščo sploh gre in ti bo takoj jasno, da je tvoj nasvet brezpredmeten.

Da ne bi slučajno oba napajalna kabla priključil.

69charger ::

Hmm pa sem bil ziher da sem mislil na pravo plato...Torej...NE PRIKLAPLJAJ OBEH KABLOV! :)

Hehe, vem da ne smem priklapljat obeh kablov, izrecno pise v navodilih.

Sem pa razmisljal, da bi z enim starim napajalnikom poskusil, v tem primeru bi zadoscal najbrz samo 4 pinski priklop?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov napajalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
252514 (2242) Hribowc
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
355016 (3144) Riff
»