Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne vklopi
Računalnik se ne vklopi
Acies ::
Danes sem vklopla prenosnik in se sploh ne zažene.
Gorijo vse lučke, tud za baterijo, dvd se vklopi, računalnik pa se sploh ne zažene...
Se da popravit?
Je še na garanaciji, sam zanima me če je vlka napaka... gre itak na popravilo računalnik.
Gorijo vse lučke, tud za baterijo, dvd se vklopi, računalnik pa se sploh ne zažene...
Se da popravit?
Je še na garanaciji, sam zanima me če je vlka napaka... gre itak na popravilo računalnik.
bluefish ::
Ali v ozadju slišiš, da se zaganja (disk melje etc.)? V tem primeru je morda le kak problem z zaslonom oz. njegovo elektroniko.
solatko ::
Glede na to, da je še v garanciji, ga lepo nesi na servis. Verjetno je šla matična plošča, tako, da boš nekaj časa brez.
Pyr0Beast ::
Pri današnji kvaliteti izdelave in slabi kontroli se to rado zgodi.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Superca. Naj ti še dolgo služi :)
pomaranca11 ::
jaz mam pa tut problem pri vklopu PCja
torej PC je delal normalnu nato je zmankal ''stroma''
in ko sem ga hotel prizgat ...... se ne vklopi :)
aja pa za lockal kabel mi lučke normalnu gorijo in ko sem odprl kisto na matični gori tista diodica normalnu.
kaj bi bilo lahko narobe ?
lp.
torej PC je delal normalnu nato je zmankal ''stroma''
in ko sem ga hotel prizgat ...... se ne vklopi :)
aja pa za lockal kabel mi lučke normalnu gorijo in ko sem odprl kisto na matični gori tista diodica normalnu.
kaj bi bilo lahko narobe ?
lp.
particle ::
Možno je seveda, jaz bi najprej to poizkusil, če je zmanjkalo toka, in potem tema :)
Seveda je lahko tudi kaj drugega.
Seveda je lahko tudi kaj drugega.
Ponavadi ce 'zmanjka' toka gredo podatki na disku včasih v franže (še vedno lahko večino dol dobiš, samo WinXp zna zajamrati).
Sicer sam izklop ni tako hud kot priklop omrežja nazaj, kjer imaš notri vse sorte nihanj in motenj. Včasih gre napajalnik ampak tak je že bil verjetno tudi na meji crkovanja.
Sicer sam izklop ni tako hud kot priklop omrežja nazaj, kjer imaš notri vse sorte nihanj in motenj. Včasih gre napajalnik ampak tak je že bil verjetno tudi na meji crkovanja.
am je napajalnik su sem dlih probal z old PCjovem napajalnikom ki je tut manj W. p se je normalnu przgal... torej je napajalnik ....
torej nov napajalnik :) in stvar bo resena :P
pa hvala za hitre odgovore :)
torej nov napajalnik :) in stvar bo resena :P
pa hvala za hitre odgovore :)
rook912 ::
Da še jaz ugrabim malo temo. Problem, ki ga imam pa je sledeč. Ko vklopim računalnik se zaženejo ventilatorji in to je to. Nič več. Nobenega piskanja, nobene slike na monitorju. Probal sem zamenjati rame, grafično pa ne pomaga. Hvaležen bi bil za vsak nasvet.
Tudi po menjavi napajalnika je stanje isto. Se pa računalnik oglaša, če ga probam zagnati brez ramov.
solatko ::
Sprobaj tako, da odklopiš vse, pustiš samo grafiko, procesor in en ram. Če ne bo delalo, poizkusi še drugi ram, če prideš v bios, je ena od perifernih naprav fuč, če ne prideš, je po vsej verjetnosti MB. Procesor je zelooooooo redek krivec za nedelovanje sistema.
Pol ti pa preostane še cmos clar (postavitev bios-a na tovarniške nastavitve) z jumperjem ali tako da vzameš ven baterijo in narediš stik na kontaktih ležijšča baterije, seveda to delaš pri popolnoma snetih priklopih plate, morda se plata dvigne od mrtvih
Pol ti pa preostane še cmos clar (postavitev bios-a na tovarniške nastavitve) z jumperjem ali tako da vzameš ven baterijo in narediš stik na kontaktih ležijšča baterije, seveda to delaš pri popolnoma snetih priklopih plate, morda se plata dvigne od mrtvih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
Vse to sem že naredil pa še vedno nič. Zgleda, da je res MB fuč. Kaj drugega skoraj da ne more biti, če sem vse ostalo že zamenjal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 15145 (13707) | Berni_01 |
» | Računalnik crknu. (Psu, Motherboard,?)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2850 (2378) | Seljak |
» | Utripajoča lučka na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 2645 (2191) | black soul |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 4418 (4171) | hudychk |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12250 (11637) | k0lar |