Forum » Pomoč in nasveti » Zamenjava ohišja: grafične kartice PC ne zazna več
Zamenjava ohišja: grafične kartice PC ne zazna več
jimbo123 ::
Kupil sem si novo ohišje in prenesel vse iz starega v novo.
Očitno sem nekaj naredil narobe ker mi računalnik sedaj grafične kartice več ne zazna. Ekran je črn, niti v bios ne morem. Poizkusil sem oba slota.
Spomnim se da mi je včasih računalnik piskal, če je bilo kaj narobe. Sedaj mi ne piska nič tudi če grafične sploh nimam v računalniku.
Ne zazna mi nove HD 4870 in tudi ne stare 8700 GT. Stara kartica mi na drugem starem računalniku deluje.
Diski delujejo, procesor in rami tudi.
Če je kdo imel že podoben primer potem mi prosim naj pove kaj bi lahko naredil narobe.
Očitno sem nekaj naredil narobe ker mi računalnik sedaj grafične kartice več ne zazna. Ekran je črn, niti v bios ne morem. Poizkusil sem oba slota.
Spomnim se da mi je včasih računalnik piskal, če je bilo kaj narobe. Sedaj mi ne piska nič tudi če grafične sploh nimam v računalniku.
Ne zazna mi nove HD 4870 in tudi ne stare 8700 GT. Stara kartica mi na drugem starem računalniku deluje.
Diski delujejo, procesor in rami tudi.
Če je kdo imel že podoben primer potem mi prosim naj pove kaj bi lahko naredil narobe.
- spremenilo: jimbo123 ()
karafeka ::
Kako veš, da ti procesor deluje, če pa praviš, da ti nič ne zapiska ?
Če procesor ni vredu vstavljen v podnožje oz. nima stika, potem se ti nič ne bo zalavfalo.
Si prav priklopil napajanje za procesor ? Si ga prav vstavil v podnožje ?
Če procesor ni vredu vstavljen v podnožje oz. nima stika, potem se ti nič ne bo zalavfalo.
Si prav priklopil napajanje za procesor ? Si ga prav vstavil v podnožje ?
energetik ::
To nima veze z grafično, če ti nobene ne zazna in ti na drugem delujeta. Verjetno si pozabu kakšno napajanje na plato priklopit.
Za napajanje imam priklopljen samo tisti glavni debel kabel. Grafična ne rabi dodatnega napajanja. Vsaj tista stara ne. A mislite da bi lahko bilo s plato kaj narobe?
zlobcek ::
Zraven procesorja nekje imaš še 4 pinski cca. kvadratni 12V priključek za napajanje le-tega.
Not ne paše nič drugega kot točno tisti konektor iz napajalca - dva črna in dva rumena kabla u enmu kvadratnemu konektorju. Malo poglej.
Not ne paše nič drugega kot točno tisti konektor iz napajalca - dva črna in dva rumena kabla u enmu kvadratnemu konektorju. Malo poglej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zlobcek ()
energetik ::
Glih sm hotu napisat. Če si že prestavljal v drugo ohišje, bi si lahko zapomnil tudi, kaj vse je bilo kam priklopljeno. Očitno si pozabil priklopit še 4-polni priključek.
Ja verjetno imate prav. Ne spomnim se da bi priključil še 4-pinski priključek vem pa da sem ga imel priključenega na starem računalniku.
Upam da je to to. Bom preveril zvečer.
Hvala za pomoč
Upam da je to to. Bom preveril zvečer.
Hvala za pomoč
TKPhysicist ::
Lahko je tudi grafična odpovedala, tk kot meni ko sm prestavljal iz ene kište v drugo in ponesreči je šou kabel mimo in mi "skuro" grafo...
...ja pa kot so rekli, priključi un kvadratast kabel, ki ima vklop blizu procesorja...lp
...ja pa kot so rekli, priključi un kvadratast kabel, ki ima vklop blizu procesorja...lp
Stroji so boljši od ljudi. Pokvarjen stroj se ustavi, pokvarjen človek se ne.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Maticna plosca se ne odzivaOddelek: Strojna oprema | 2384 (1932) | RC37 |
» | Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piskaOddelek: Strojna oprema | 5032 (3160) | Riff |
» | Težave pri na novo sestavljenem računalniku.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1466) | Dominik91 |
» | Napajalnik lc 6550 h je eksplodiralOddelek: Pomoč in nasveti | 4030 (3091) | nokia6310 |
» | Problem pri zagonu nove instalacijeOddelek: Strojna oprema | 923 (791) | potrpin |