Forum » Omrežja in internet » domača mreža - ubuntu in xp
domača mreža - ubuntu in xp
grga1975 ::
Na starem računalniku sem si namestil Ubuntu 9.10. Vse dela super, imam le en problem in prosim za nasvet.
Doma imam dva računalnika - enega z XP-ji , drugega z Ubuntujem. Imam še Wireless ruter za povezavo v svet. Oba računalnika sta omrežena samo z wirelessom. Hotel bi, da so določeni folderji iz XPjev vidni tudi na računalniku z Ubuntujem. Uspel sem narediti v obratni smeri - folderji na Ubuntuju so dostopni na XP sistemu.
Če prav razumem navodila iz neta, bi se moral moj XP računalnik pojaviti, če v Ubuntujevem brskalniku datotek izberem omrežje - pa se ne!
Kje sem sfalil?
Hvala
Doma imam dva računalnika - enega z XP-ji , drugega z Ubuntujem. Imam še Wireless ruter za povezavo v svet. Oba računalnika sta omrežena samo z wirelessom. Hotel bi, da so določeni folderji iz XPjev vidni tudi na računalniku z Ubuntujem. Uspel sem narediti v obratni smeri - folderji na Ubuntuju so dostopni na XP sistemu.
Če prav razumem navodila iz neta, bi se moral moj XP računalnik pojaviti, če v Ubuntujevem brskalniku datotek izberem omrežje - pa se ne!
Kje sem sfalil?
Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prihaja BQ Aquaris E4.5Oddelek: Novice / Android | 8516 (6417) | Zvezdica27 |
» | Nova anketa: kje boste pričakali novo leto? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ankete | 13833 (12018) | Cash |
» | PC ne najde wirelessaOddelek: Pomoč in nasveti | 833 (709) | amigo_no1 |
» | Izkoriščanje mreže na polnoOddelek: Omrežja in internet | 1595 (1008) | Desty |
» | nVidia pripravlja prenosnik TegraOddelek: Novice / Android | 3168 (2988) | Furbo |