» »

Kateri LCD TV (srednje velikosti)?

Kateri LCD TV (srednje velikosti)?

alien01 ::

Ker imajo v BigBangu akcijo 10% na vse LCD TVje sem se odločil, da je čas, da si ga kupim. Težava pa je, ker ne vem kaj kupiti. Cena je lahko od 400€ do 1000€ (ali več, če se res splača). TV ne sme biti prevelik (diagonala 81cm je čisto dovolj). Kvaliteta slike mora biti zelo dobra ostalo niti ni tako pomembno(pa vse potrebne priključke mora imeti za Wii, sicer verjetno to itak vsi imajo, a vseeno omenim, ker ne vem, če je temu tako). Moram biti še na kaj pozoren?

Prosim za predolge LCD TV-jev. Seveda naj jih imajo v BigBang-u (TV LCDji).

Kako kvalitetni so Sony-jevi?
  • spremenil: alien01 ()

alien01 ::

Kaj pravite o LG 32LH3000? Na amazon je kar dobro ocenjen.

alien01 ::

Kaj pa PHILIPS 32PFL5604H LCD TV? Ga ima kdo? Je ok?

forummaster ::

MEne tud to zanima... Philips ali Sony???

JayKay ::

Jaz sem kupo T0shiba Regza 32AV635DB z Resolution + na Amazon UK v akcij za 299 funtov. Čakam da pride v Slo.

alien01 ::

Sem pregledal kar veliko LCD zaslonov. Poleg zgornjih dveh, ki sem jih omenil (LG in Philips) sem mi trenutno zdi še najboljši nakup SONY KDL32V55K, ki naj bi v BingBang stal 629.99EUR - 10% = 566.991EUR; + 34.99EUR ("se zgodi") = 601.981EUR

Kakšno je vaše mnenje o tem LCD-ju? Pa prosim, če lahko odgovorite čim prej, ker si bom jutri vse tri v BigBangu ogledal in enaga skoraj zagotovo kupil

P.S. A bi se splačalo dodati 100EUR in kupiti SONY KDL32W5500 ali je KDL32V5500 čist ok? V čem je sploh bistvena razlika?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alien01 ()

kuglvinkl ::

A vsi gledate samo še full HD zaslone? Ker sam se zelo sprašujem, če je to smiselno. Nimam več kot 20 HD naslovov doma, IP TV je pa še leta od tega, da bo celotna vsebina prešla na full HD.
Your focus determines your reallity

krho ::

A sploh še dobiš 32"+ ne FullHD?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

JayKay ::

ja, ta Toshiba.

frodo12 ::

Če kupuješ full HD TV kupi Philips 32PFL8404H,
če pa ne rabiš full HD pa je Philips 32PFL3404H čist OK.

Redneck ::

Kupi LGja LH3000. Je zelo dober, Sony je precenjen.
Pa se odklene se USB priklop in predvaja z USB virov full HD filme, divixe, MP3je, fotke...
Se z Windows mobile telefonov in navadnih zunanjih diskov.

Je pa Full HD. Tudi kot racunalniski monitor se odlicno obnese.

easyrider3 ::

Pa kaj,če lahko lahko gledaš filme ko pa ga boš imel kmalu na servisu ja in,verjetno Blur-Ray filme ne predvaja(Full HD) Sony ješe vedno korak pred drugim,če pa že hočeš vrhunsko stvar potem pa kupi LOEWE tv

Redneck ::

Predvsem se izogibaj nasvetov ljudi, ki na pamet govorijo. Sony ni v nobenem koraku pred nikomer. Sploh ne pri LCD TVjih...
O kaksnih servisih govoris clovek?!? Poznas statistike okvar? Sploh ves koliko in katera podjetja proizvajajo tovrstne zaslone?
Sploh ves, da ima Sony skupne tovarne z Samsungom pa loceno se z Sharpom in LG pac z drugimi? Nimas pojma o elektronski industriji in edina pametn
stvar glede na to dejstvo je, da se trudi ne dajat nasvetov, ce sam nimas pojma o cem govoris.

In da, predvaja Full HD filme za kar ti Sony hoce loceno mastno zaracunat kilav Blueray player, ki je tako obsolete kot DVD player.
Spet, nekdo, ki nima pojma tega seveda ne bo vedel. Bi pa bilo boljse, ci bi ta nekdo kot si storil sam, tudi sam raje spraseval po forumih namesto, da naklada.

In kdor ti priporoca Lowe in Sony pac vidi samo blagovne znamke in je nazadnje posodobil znanje (ce ga je sploh kdaj imel) pred kakim desetletjem.

Predvsem pa ne kupuj dragih LCD TVjev ampak raje ceneje in na vsakih par let novega, ker imajo se novi model se vedno tezave z image retention (sploh so kake Bravie, Samsungi in Toshibe znane po temu). Zadeva je podobna burn inu pri plazmah.

Skratka LCD TV ni nalozba ne glede na to koliko ur pise, da imajo zivljenjsko dobo, ker je to podobno kot kupiti DVD medij, ces da bo res drzal podatke 100 let.
In nasploh se VEDNO izogibaj nasvetom ljudi, ki sveto zagovarjajo eno blagovno znamko. Gre za s strani marketingarjev poneumljenih ljudi in imas sam po kljucu
loterije vecjo verjetnost, da dobro izberes kot po takih nasvetih.

Hardstyle ::

Imam LGja (32LG3000) in deluje že dobro leto tako kot mora, dobenih težav. Teta ima Sony Bravio (nevem točnega modela) in je že po treh mesecih na servisih. Torej je sony za odpad? Ne ni, pa tudi LG zaradi tega ni boljši, ker se lahko pri vseh firmah, pri vseh vrednostih zgodi enako - preprosto crkne.

Jaz ti priporočam LGjevo serijo LH z USB vhodom preko katerega lahko predvajaš res skoraj vse. Ampak pazi, prodajalec ti tega nebo znal povedati tako, da ti bo skušal podvalit kak HD predvajalnik.

Če pa nisi prostorsko omejen pa poglej tole: http://www.mimovrste.com/artikel/135015...

Priporočam ti tudi, da kupiš LCD TV kateri ima vgrajen DVB-T MPEG4 sprejemnik. Najcenejši Sony je za 650EUR, kar je stran metanja denarja.

alien01 ::

Hvala za predloge. Sem se odpravil v BigBang že skoraj odločen, da bom vzel SONY KDL32V5500 (ogledal sem si sicer boljši model SONY KDL32W5500, ki stane 750EUR). Žal me je slika in sama oblika TVja zelo razočarala. Zdelo se mi je, da je na Sony-evem zaslonu enostavno najslabša slika od vseh razstavnih TV-jev (pa jih je bil cca. 25-30). Sicer na TVjih niso bili enaki programi + na enih navadnih, drugih HD amapk ne glede na to, če sem primerjal navadne je bila sony-jeva slika najslabša tako da ga hvala bogu nisem kupil in vsem ostalim, ki se boste odločali za nakup SONY-ja svetujem, da si ga greste predhodno obvezno ogledate v živo, da ne boste potem preveč razočarani!

Me je pa izjemno prepričal Philips 32PFL7404. HD slika je bila itak izjemno dobra, navadna pa tudi presenetljivo dobra. Oblika mi je je bila tudi izjemno všeč za razliko od sony-a, ki mi je deloval zelo starinsko in ceneno. Edina škoda je bila, da jim je od Philips 32PFL7404 ostal samo razstavni eksponat in ker je bil nekoliko opraskan ga nisem vzel. Ga bom pač naročil preko spleta, pa še ceneje bo (vsaj neki) :D

frodo12
, sem si ogledal tudi Philips 32PFL8404H vendar so mi lučke delovale čisto odveč, pa oblika TVja mi je bila malo slabša :) Model Philips 32PFL7404H je zame čisto super ;)

forummaster, po tem kar sem jaz videl vsekakor Philips!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: alien01 ()

JayKay ::

Toshiba danes prispela v SLO. Slika super, dekodirnik ustreza našim standardom, saj potegne in prikaže super sliko 13 digitalnih kanalov (pa smo bogom za hrbtu). 4hdmi-ji, usb priklop (treba probat če filme špila). IMHO best buy za tak dnar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JayKay ()

kuglvinkl ::

Jay, in to so ti dobavl, kot vse druge stvari pod soncem? :) Luštn, se moram kar navadit, da bom tam kupoval (mislm, glavo premaknit od knjig).

Zdej, pri nas je ni, ali je precej dražja?

Povej mi še prosim, kolk je bla poštnitna.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

JayKay ::

Ja normalno sem za dekivery adress izbral slovenski naslov. Poštnina je bla 11.88 funtov.Kupil serm jo ker je bla tisti dan ravno v akciji (299 funtov), drugače pa ma mimovrste 32AV635DG model, ki ne vem če ma dvb-t dekoder. Pa še cenejša je bla v UK.

kuglvinkl ::

Thnx.
Your focus determines your reallity

forummaster ::

alien01

Sm se čist premislu in vzel Panasonic TX42G10E plazmo...

Panasonic TX42G10E

Vzel sm jo zaradi boljše slike pri SD signalu. Poleg tega je ta plazma še Full HD in ima vse priključke, ki jih rabim... Mogoče manjka USB:S


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Philips LCD...??

Oddelek: Zvok in slika
404077 (2860) ttommy
»

Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10069392 (55524) seljo
»

Pomoč pri nakupu TV... LCD, LED LCD, plazma?

Oddelek: Kaj kupiti
2211115 (7699) forummaster
»

LCD TV 82cm Full HD

Oddelek: Kaj kupiti
495230 (3640) kitara8
»

LCD TV do 650 evrov;

Oddelek: Kaj kupiti
333577 (2864) ant

Več podobnih tem