» »

Reset Mrežne

Reset Mrežne

KK44444444 ::

a je kakšen poseben način da popolnoma zresetiraš mrežno s programom . Ker so na t2 rekli da rabim ugasnit računalnik in čakat 24 UR :O ...

harvey ::

Kateri OS?

Če Windows >

vpiši v ukazno vrstico ipconfig /release in nato ipconfig /renew.

Ima pa t-2 svoje fore glede dodeljevanja IP naslova in lahko res traja 24 ur, da se ti poveže mrežna brez rumenega klicajčka.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: harvey ()

sm napisal pa vsen ne dela .
v milan mam priključen en router . v tega so priklopljeni 3-je pcji ki delajo ( router jim dodeli ip in vse in internet dela ) . Sedaj ko priklopim moj pc mi na windowsu 7 piše identifying in pol ne dobim ip oz. ne sprejema paketov . Uni na t2 je reku da rabim izklopit pc in ga vžgat čez 24 ur saj tako bo moja omrežna pozabla vse ipje al neki takega saj je bil moj pc prej priklopljen v drugem ruterju in pol sem še v milan probal .

probal sm dati release in renew ampak ne dela . še vedno no internet access.

Evo,mi lahk kdo pomaga.

Jernej88_ ::

Probaj na tem PC-ji kateri ti dela težave nastavit da samodejno pridobi IP.
No more Slovenia!

prosim za en komentar profiča :D

rejven ::

t2 ti dodeli samo dva dinamična ip-ja. to da ti dodeli še tretjega je samo en bug na njihovem dchp serverju. Za tri kompe bo treba ruter nabavit nebo druge če želiš, da ti bo zadeva vedno normalno špilala.

Jernej aka informatik wannabe @brez besed....

x.sci ::

Heh, sem pomislil na isto kot rejven, pa sem potem videl, da ima router. Mogoce ni pravilno nastavljen NAT/DHCP na routerju, napacno priklopljeni kabli... Kakorkoli, zadeva verjetno ze dela (24ur pa to :)

Highlag ::

Hehe :-)

T2 nima veze s tem kar imaš ti za routerjem.
TOrej išči napako na kablu, in nastavitvah dotičnega računalnika. Ima router omejitev števila prikloplejenih PC-jev? (Št IP številk ki jih dodeli?) Uporabljaš kakšno drugo obliko omejevanja dostopa do routerja? Mac filtering ... ??
Never trust a computer you can't throw out a window

pardon prebral samo prvi post :>. Je možno, da je kdo v tem času priklopil direktno na switch dodatne dve napravi?(mati kaj pucala?:))

ja še en router smo probali dati umes , se pravi milan - router- router , pa ni delalo

hm si zihr da je maš ruter in ne switcha, ker dva ipaja bi mogl delat. pol pa kabel poglej, če je ql, ali pa če je npr crossover al navadn...

zdej dela vse , nevem kako , vseeno hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako sprostit IP porte t-2 optika

Oddelek: Omrežja in internet
386196 (4931) primo
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473159 (2710) RuskiSnajper
»