» »

Povezava VGA vs HDMI

Povezava VGA vs HDMI

easyrider3 ::

Mene pa zanima,če je razlika med povezavo računalnika z TV z VGA kablom in HDMI kablom. Sem zasledu nekje,da se dobi tudi razdelilnik iz VGA v HDMI in to me tudi zanima,ker moja grafična ali drugače povedano prenosni računalnik ima samo VGA izhod. A je kašna razlika v sliki med običnem VGA kablom z povezavo na TV in tem drugim kablom razdelilnikom na eni strani iz VGA v HDMI in potem na drugi strani HDMI v TV. Kje se pa da dobiti ta razdelilnik in kolko stane in kje je najceneje za kupit VGA kabel,kaj se mi splača kupit??????

bastadu ::

Razlika me VGA in HDMI kablom je ogromna, to pa zaradi načina prenosa podatkov, ki je pri VGA kablu analogni, pri HDMI kablu pa digitalni. Pri slednjem tako odpadejo motnje na relaciji izvora signala in vhoda signala. Sploh če hočeš predvajati kakšne vsebine večje ločljivosti je HDMI nepogrešljiv ...

easyrider3 ::

Se pravi,če stvar nima izhoda HDMI potem ne bo učinek pravi-ne bo digitalni prenos. Potam odpade tista varijanta,da bi dal iz računalnika pa do TV razdelilec in HDMI kabel,ker še zmeraj bo verjetno potekal analogni prenos a ne,kaj vi pravite? Potem je edina varijanta VGA kabel.

cekr ::

Nekoč smo o tem že razpravljali. Škatla s katero boš VGA signal pretvoril v HDMI/dvi ni ravno poceni. Včasih je cena višja, kot je vreden prenosnik. Zato razmišljanja o takšnih pretvornikih opusti. Če imaš pa VGA priključek že v TV-ju, pa sploh ne razmišljaj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5219690 (9203) kozorog
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523311 (14615) al3n
»

VGA to DVI to HDMI

Oddelek: Zvok in slika
265592 (5158) Stupo
»

Kateri kabel (povezava računalnika in plazme) ?

Oddelek: Kaj kupiti
153981 (3165) Okapi
»

kako razporediti kablovje za projektor?

Oddelek: Zvok in slika
272873 (2631) msenjur

Več podobnih tem