Forum » Pomoč in nasveti » Lokalno omrežje?!?
Lokalno omrežje?!?
darian ::
Za povezavo več kot 2 računalnikov s switchom, je treba kaj posebej nastavit? Al bi stvar morala delovati enako kot pri povezavi dveh računalnikov z cross-over kabli. Tri računalnike namreč imam povezane, vendar imata aktivno povezavo samo dva!! (z istima mrežnima, če kaj pomaga?) Tretji, ki je pravzaprav laptop pa noče imeti opravka z UTP kabli (vendar normalno deluje s cross-over kablom)?!? Protokoli so pravilno nastavljeni in vsi imajo pravico brskanja po sosednjih diskih!!
Tomi ::
Kable upam, da imaš navadne. IP in podmasko imaš verjetno nastavljeno, mrežne so nameščene.
Če česa od tega ni, potem ti verjetno ne dela, če pa je, potem je lahko napaka v switchu. Poskusi z drugim.
Če česa od tega ni, potem ti verjetno ne dela, če pa je, potem je lahko napaka v switchu. Poskusi z drugim.
metrodusa.blogspot.com
Tiger ::
Kakšen switch pa imaš?
Imaš na laptopu 10mbps mrežno, na ostalih pa 100mbps mrežno?
Nekateri starejši switch ne znajo preklapljati med različnimi hitrosti, morda je to napaka, preveri v navodilih.
Imaš na laptopu 10mbps mrežno, na ostalih pa 100mbps mrežno?
Nekateri starejši switch ne znajo preklapljati med različnimi hitrosti, morda je to napaka, preveri v navodilih.
urban ::
Da ne bom odpiral nove teme se bom ptridružil kar tejle
Imam podoben problem....imam switch in zaenkrat 4 kompe. Mreža dela normalno tudi iz vseh se da priti na internet.
Problem je v tem, da mreža dela zelo , zelo počasi??!!! Vendar mi pri pregledu povsod piše 100Mb. Se pravi, di bi moglo prenašat vsaj z 5Mb, moj prenos pa je 40Kb...manj kot ADSL
Katere nastavitve še vplivajo na hitrost mreže???
PLS HELP
THKS!
Urban
Imam podoben problem....imam switch in zaenkrat 4 kompe. Mreža dela normalno tudi iz vseh se da priti na internet.
Problem je v tem, da mreža dela zelo , zelo počasi??!!! Vendar mi pri pregledu povsod piše 100Mb. Se pravi, di bi moglo prenašat vsaj z 5Mb, moj prenos pa je 40Kb...manj kot ADSL
Katere nastavitve še vplivajo na hitrost mreže???
PLS HELP
THKS!
Urban
darian ::
Switch je od safeway-a in podpira do pet računalnikov!!
Mrežna v laptopu pa je 10/100 Mbps!! Tako, da bi moralo vse normalno delovat!! Zanimivo pa je dejstvo da deluje le z crossover kablom, medtem ko jo UTP ne zanima!!
Mrežna v laptopu pa je 10/100 Mbps!! Tako, da bi moralo vse normalno delovat!! Zanimivo pa je dejstvo da deluje le z crossover kablom, medtem ko jo UTP ne zanima!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5417 (4921) | BorutK-73 |
» | Dve linije po enem ethernet kabluOddelek: Omrežja in internet | 7430 (5863) | Pesimist |
» | 100Mbps ali 10Mbps (40m kabli)Oddelek: Omrežja in internet | 2389 (1869) | balocom |
» | MrežaOddelek: Kaj kupiti | 1511 (1387) | r5r |
» | Mreža, master browser in problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1663 (1499) | lojze_car |