» »

Težava: zagon sistema

Težava: zagon sistema

gapa17 ::

Pozdravljeni!

Imam eno rahlo težavico in sicer:
Ko prižgem računalnik, mi le ta obtiči na 1. strani zagona, torej podatki o matični plošči in navodila katere tipke naj kliknem za kaj...
Ko sem kliknil katero od tipk (npr. DEL za BIOS) se računalnik ni odzval. Enostavno vegetira v tem stanju in se ne premakne nikamor.

Imate kakšno rešitev?
Hvala za odg.

Gašper

bluefish ::

Clear CMOS.

How?

S pomočjo jumperja na plati. Za natančen postopek pa si oglej navodila od plate. Če jih nima več, potem so sigurno na strani proizvajalca.

Se potem BIOS sam nastavi? (oprosti, s tem nimam ravno izkušenj+nisem ekspert :$)

Ponastavi se na privzete nastavitve. Če bo postopek uspešen, boš moral na novo nastaviti čas in kake malenkosti, drugače pa ni razlik.

Hvala!

Oprosti, imam Asus A8N-VM plato, ampak enostavno ne morem dll navodil, ker Asus ne najde fajlov :S
A mi lahko tudi tukaj pomagaš?

Hvala!

svetetko ::

si bom malo sposodil temo:
kolegica je prišla do mene, da se ji računalnik ne zažene. tik preden naj bi se windowsi naložili ji pokaže tole:
,na tem pa tudi ostane. računalnik je poskušala večkrat ponovno zagnati, vedno isto. računalnik je malce starejši (okoli 5 let), z xpji (gor so 2 meseca). mogoče kdo ve kaj bi bil problem?
vnaprej hvala za pomoč, LP

Oprosti, imam Asus A8N-VM plato, ampak enostavno ne morem dll navodil, ker Asus ne najde fajlov :S
A mi lahko tudi tukaj pomagaš?

Hvala!
Asus je očitno nima več na strani. Malo poglej, če Google najde kaj uporabnega kje drugje.

x1x1x1 ::

svetetko, pri tem problemu bo potrebno kar recovery cd zagnat in obnovit zagonske datoteke.

svetetko, pri tem problemu bo potrebno kar recovery cd zagnat in obnovit zagonske datoteke.

Nisem ravno izkušen na tem področju, bi prosil malce več pomoči :)

x1x1x1 ::

svetetko, prvo je treba met xp instalacijski cd:

1. ko pc resetiraš ali, ko ga vklopiš pritiskaj DEL tipko da vstopiš v bios
2. v bios-u je potrebno nastavit prioriteto oz. naj se ti pc zažene preko dvd pogona to je pod boot opcijo(select first boot device) kjer so ponavadi naštete dve stvari. HDD-trdi disk z serijsko številko, dvd-rom in lahko tudi floppy. prioriteto izbereš tako da pomakneš dvd-rom pogon na prvo mesto. predno zapustiš bios-e potrdi izbrano (save & exit setup). seveda prej vstavi xp v pogon da bo zagon preko njega mogoč, ko boš resetiral pc
3. začel bo boot-at prko cd-ja... ponudu bo instalacija (install windows) ali popravek oz. (repair) opcijo. izberi kar install, ker preko procedure bo tako zaznal, da že imaš windowse nameščene, nato izberi drugo opcijo (repair) oz. popravi obstoječo namestitev (repair the existing installtion)
4. potem pač počakaš da gre skozi proceduro oz. obnovi izvorne datoteke, seveda je potrebno potem zopet naložit servisne popravke in zadnje posodobitve xp-ja

P.S. možno je vstopit v boot opcijo tudi brez, da greš direkt v bios in to tako da namesto DEL tipke pritiskaš f11 oz. odvisno tudi od plate, (glej pač navodila osnovne plošče) ta opcija je samo "začasna" pomeni da ničesar ne spremeni v bios-u.

hvala za napotke!

amigo_no1 ::

@svetetko
http://support.microsoft.com/kb/329903

@blueFish
A res ?
vpisal "ime plate manual" in glej ga:
http://support.asus.com/download/downlo...

A8N-VM User's Manual for English Edtion (E2295):
http://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/mb/socke...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava z USB v Win 10

Oddelek: Pomoč in nasveti
14890 (716) Han
»

disk boot failure...

Oddelek: Pomoč in nasveti
6868 (783) nejko8
»

Katere komponente izbrati za nov računalnik!

Oddelek: Kaj kupiti
482668 (1891) Volta
»

Katero maticno plato kupiti ??? asus vs dfi

422357 (1601) DominusSLO
»

Priporočite mi 6100/6150 (IGP) S754 oziroma S939 plato

71120 (1026) SimplTech

Več podobnih tem