Forum » Strojna oprema » Napajalnik ?
Napajalnik ?
blazgh ::
Na tem forumu sem začetnik, in mam nekaj problemov z mojim računalnikom.
Imam tole:
Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 8MB
Matična MSI P35 Neo-F
Ram DDR2 4096MB PC800
Trdi disk 500GB SATAII 16MB
Grafika GEFORCE 8800GT 512MB DDR3
Optična enota DVD-RW 20x
Ohišje Linkworld
Napajalnik 500W SILENT ...
Vedno ko igram kako igrico začne napajalnik zelo glasno delat (ventilator postane res glasen). Znanec mi je rekel, da imam menda preslab napajalnik (se tudi meni zdi). Je to to, ali je problem drugje?
Imam tole:
Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz, 8MB
Matična MSI P35 Neo-F
Ram DDR2 4096MB PC800
Trdi disk 500GB SATAII 16MB
Grafika GEFORCE 8800GT 512MB DDR3
Optična enota DVD-RW 20x
Ohišje Linkworld
Napajalnik 500W SILENT ...
Vedno ko igram kako igrico začne napajalnik zelo glasno delat (ventilator postane res glasen). Znanec mi je rekel, da imam menda preslab napajalnik (se tudi meni zdi). Je to to, ali je problem drugje?
Wox ::
Ne ni preslab. Le ob obremenitvi se bolj greje in ker se ventilator hitreje vrti postane glasen. Če hočeš tišje delovanje pa nabavi kaj močnejšega oz. bolj kvalitetnega. Kakšen 500W napajalnik priznanega proizvajalca kot sta Corsair ali PC Power & Cooling bi bil overkill za to konfiguracijo. Če LC pa vzami 650W.
blazgh ::
Hvala za odgovor :)
Imam pa še en problem. Če imam nekaj časa izklopljen računalnik imam težave z ponovnim vklopom. Monitor včasih ostane v fazi spanja, včasih pa BIOS vpraša, ali obdrži privzete nastavitve. Včasih pa je tudi ura napačna ob prijavi v windows. Včasih vklapljanje računalnika traja tudi uro ali več...
Imam pa še en problem. Če imam nekaj časa izklopljen računalnik imam težave z ponovnim vklopom. Monitor včasih ostane v fazi spanja, včasih pa BIOS vpraša, ali obdrži privzete nastavitve. Včasih pa je tudi ura napačna ob prijavi v windows. Včasih vklapljanje računalnika traja tudi uro ali več...
Wox ::
Najprej menjaj baterijo na matični. Vzemi jo ven in jo nesi s sabo, ko boš kupoval novo, ker so različnih debelin. Potem pa poročaj, kako se obnaša računalnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Kaj kupiti | 86997 (6950) | OK.d |
» | Računalnik je obsedel hudič (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7193 (5139) | GTX970 |
» | Ventilator napajalnika deluje tudi ko je računalnik izklopljenOddelek: Pomoč in nasveti | 1293 (1043) | Daniel |
» | 580W napajalnik dovolj?Oddelek: Strojna oprema | 5386 (4416) | krispe |
» | Grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7439 (5531) | matonson |