» »

Ventilator napajalnika deluje tudi ko je računalnik izklopljen

Ventilator napajalnika deluje tudi ko je računalnik izklopljen

shadeX ::

Zelo zanimiv primer ki se mi je danes zgodil.

Torej vklopim ON/OFF stikalo na razdelilcu in kar naenkrat slišim majhno brenčanje. Pozorno poslušam in vidim da se vrti ventilator od napajalca . Vklopim računalnik, napajalc se zažene na full (postane glasen).

Delam neki časa na PC-ju in kar naenkrat se vse skupaj ugasne kot da bi pritisnil OFF na razdelilcu. Vklopim še enkrat, spet delam nekaj minut in se zadeva spet ugasne.

Torej glede na to da napajalnik dela kadar računalnik ni vklopljem predvidevam da je za to situacijo (da se PC med delom ugaša) kriv ravno napajalnik in bo nakup novega napajalca rešil zadevo?

Kako je sicer sploh mogoče da se ventilator vrti kadar je računalnik izklopljen?
  • spremenil: shadeX ()

gddr85 ::

tok gre še vedno v psu, torej mora bit nekje napaka na kontaktu med on/off na psu-ju, da ima vent tok in deluje....treba nov psu pomoje
probaj mogoče ugasnit kontakt na psu-ju, pa boš videl če se vent še vrti, mogoče je tud lučka od matične skoz gori, pa si mislu, da je komp čist izklopljen

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

Če izklopim zadaj na ON OFF na napajalcu se ventilator izklopi.

Lučke na matični nimam.

potem psu dela, samo vent čudežno dobiva tok, ko je psu na ON :D (kakšen električar bi ziher znal zrihtat)

Dr_M ::

Model napajalnika?

nitrox it7750sg

gddr85 je izjavil:

potem psu dela, samo vent čudežno dobiva tok, ko je psu na ON :D (kakšen električar bi ziher znal zrihtat)

Sam najbrž je problem povezan s tem da mi med delovanjem PCja le ta kar ugasne?(se izklopi kakor da bi pritisnil na stikalo)

To da se PC izklopi med delovanjem nisem imel problema dokler ni prišel ta problem z delovanjem ventilatorja kadar je PC ugasnjen.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shadeX ()

s6c-gEL ::

Koliko je star ta inter tech ?

Jaz bi ga razdrl in pogledal, če so vsi vodniki tam (in celi), kjer morajo biti (ter stanje kondenzatorjev)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

hojnikb ::

naredi si uslugo pa vrži to v kanto. Potem pa v trgovino in vzami xfx 450/550w
#brezpodpisa

naredi si uslugo pa vrži to v kanto.

Ker?

Sicer pa sem dobil krivca za to da je ventilator vedno laufal. V zadnje sem premikal PC in z roko na pamet posegel zadaj na 0/I gumb, spotoma sem pa pritisnil drugo stikalce ki ima 3 stanja in sicer A, L in H. Na "A" je ventilator avtomatsko delal, na drugih stanjih pa ne.

Bom pa najbrž res v kratkem moral razmisliti o nakupu novega napajalca.

Kakšni predlogi za 775 jajca z radeon hd 4870 grafo, tja do 40€? :D

katero 775 jajce pa je to, cpu?

best buy za tolk keša je xfx 450w

Daniel ::

Meni se je zadnjih par dni dogajalo, da se je računalnik zagnal zgolj toliko, da so se prižgali diski in ventilatorji, zaslon pa je ostal v temi. Ob tem je tudi DVD enota vztrajno klikala. Včasih pa je slučajno prišel mimo zagonskega procesa in se med nalaganjem Windows ugasnil. Tu in tam mi je celo uspelo priti v Windows in takrat je delal kot da ni nič narobe. Ker nisem vedel kje bi se zadeve lotil sem si najprej izposodil 500W Corsairov napajalnik, ki pa ni ničesar spremenil. Edino kar se je takrat zgodilo je bilo, da se v tistem napajalniku ventilator vrtel tudi ob ugasnjenem računalniku. Krivec za to pa je bila PCIe USB 3.0 kartica, ki je elektriko iz napajanega USB huba spuščala nazaj v napajalnik. Kartico sem vrgel ven in čakam novo in od takrat tudi računalnik dela normalno.

Je pa včasih res zanimivo iskanje vzrokov težav, ko ne veš katero komponento bi najprej vrgel ven :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasen napajalnik

Oddelek: Strojna oprema
181198 (894) Heavy
»

PC se ne prižge, kako testirati matično?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111741 (1465) loveJDM
»

napajalnik se užge, matična plošča se odziva neprimerno

393859 (3563) Pyr0Beast
»

Corsair 850TX brenči

91116 (970) Mitja358
»

Vklop vodne pumpe