Forum » Problemi človeštva » Partners Investment Network Limited
Partners Investment Network Limited

-Jani- ::
Pozdrav
Danes sem prejel na mobilni telefon klic iz Londona, oseba na drugi strani se je predstavila kot Tony Lang iz družbe Partners Investment Network Limited ter mi predstavila nekaj možnosti investicij in sodelovanja. Na moje vprašanje, od kod mu moji kontaktni podatki (poleg številke mobilnega telefona je poznal tudi moje ime in priimek), mi je odvrnil, da tega podatka ne more razkriti, saj nima avtorizacije za to, o podrobnostih možnosti sodelovanja pa naj bi bilo govora v prihodnjih kontaktih.
Zanima me, če gre za kakšen znan hoax ali potencialen poskus 'identity thefta' (na internetu ne zasledim ničesar) ali kaj podobnega? Ali pa je oglaševanje že tako agresivno, da te zvohajo povsod?
Navedeno družbo sem že kontaktiral (je sicer izgleda legitimna), prihodnji teden pa sem dejansko namenjen v London, zato sem klic tudi sprejel, vendar (prostovoljno) nisem imel namena imeti kakšnih opravkov z njimi...
Jani
Danes sem prejel na mobilni telefon klic iz Londona, oseba na drugi strani se je predstavila kot Tony Lang iz družbe Partners Investment Network Limited ter mi predstavila nekaj možnosti investicij in sodelovanja. Na moje vprašanje, od kod mu moji kontaktni podatki (poleg številke mobilnega telefona je poznal tudi moje ime in priimek), mi je odvrnil, da tega podatka ne more razkriti, saj nima avtorizacije za to, o podrobnostih možnosti sodelovanja pa naj bi bilo govora v prihodnjih kontaktih.
Zanima me, če gre za kakšen znan hoax ali potencialen poskus 'identity thefta' (na internetu ne zasledim ničesar) ali kaj podobnega? Ali pa je oglaševanje že tako agresivno, da te zvohajo povsod?
Navedeno družbo sem že kontaktiral (je sicer izgleda legitimna), prihodnji teden pa sem dejansko namenjen v London, zato sem klic tudi sprejel, vendar (prostovoljno) nisem imel namena imeti kakšnih opravkov z njimi...
Jani

5er--> ::
Jaz sem dobil isti tip klica. Seveda je vedel moje ime in priimek, pa iz "Londona" je bil. Mislim celo, da je omenil isto ime podjetja... ker pa očitno stvar ni imela nič veze s tistim kar sem naročil iz ebay.co.uk, poleg tega pa se mi je vse skupaj zdelo bolj kot kakšen radio nateg, sem klic prekinil.
Potem sem stvar omenil kolegu, in tudi on je prejšnji večer dobil isti tip klica. Scam pač.
Potem sem stvar omenil kolegu, in tudi on je prejšnji večer dobil isti tip klica. Scam pač.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Trgovanje na valutah prek www.VenetFX.com nateg/goljufija?Oddelek: Loža | 6644 (4160) | zee |
» | Stalni naslov ki to niOddelek: Loža | 2694 (1350) | Vikking |
» | +393 klici wtf?Oddelek: Mobilne tehnologije | 9863 (7525) | Malajlo |
» | Pošta Slovenije na spletu objavila seznam "varnih poštnih predalov" (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 18019 (13746) | Azrael |
» | T-2 telefonija krši zasebnost uporabnikov ?! In pravni vidik ?Oddelek: Omrežja in internet | 7018 (5622) | ales85 |