» »

Java - kako besede spremeniti v besede

Java - kako besede spremeniti v besede

noucamp90 ::

Sem začetnik v Javi.

Dobili smo nalogo da mormo napisati številke od 1 do 1000 z besedo, pa me zanima če mi lahko date kakšen namig ali pa morda če se komu da napisat program.

Hvala v naprej.
David
It's like a gift you know,...it's like i can't control it...

Tutankhamun ::

je že napisan prov tuki na forumu. Pomoje sm tudi js napisu tak programček (se ne spomnm) ampak v Cju...
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

Gwanaroth ::

1 ena
2 dva
.
.
9 devet
.
.
19 devet najst
21 ena in dvajset
22 dva in dvajset
.
.
31 ena in tri deset
32 dva in tri deset
.
.
41 ena in štiri deset
42 dva in štiri deset
.
.
.

tle imaš hint in very-pseudo kodo algoritma ;) Realiziral boš sam, ni preveč težko ;)
Lights often keep secret hypnosis..

brunette ::

jaz bi tudi pomoč pri tej nalogi :)...pravzaprav mi ni čist nič jasno :)
Hvala
LP

Tutankhamun ::

ma 90% sm js to že reševal... Ampak tole iskanje po slo-techu, mi je prov slabo ratal...
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

ERGY ::

ma 90% sm js to že reševal... Ampak tole iskanje po slo-techu, mi je prov slabo ratal...

Zato so dodali par opcij, ki ti izpišejo linke na stare teme, ki so podobne naslovu. Maš zgoraj.

noucamp90 ::

pri naslovu sn se zatipkal, mišljeno je kako spremeniti številke v besede, ampak saj vidim da ste si sami prišli gor.
Ja u bistvu sem zaj naredil neko verjanto s switch(x)... vendar še mam problem da mi recimo števila izpiše takole: 853 osemsto tripetdeset triinpetdeset. torej dvakrat mi napiše 53 enkrat brez IN in drugič z IN. Ampak to bom že zrihto nekod... =)
It's like a gift you know,...it's like i can't control it...

Zgodovina sprememb…

overlord_tm ::

ce ti kej pomaga ... stevila do sto sto sestavljena iz desetic in enic ... sicer pa mas se vedno dobri stari if ... else if ... :P (da ne bos resno uzel)

Damiani ::

jest sm se lotil te zadeve na sledeči način.

razbil sem številko po dve cifri iz zadnjega konca npr. _1 23 34, te cifre sem dal v tabelo nizov. Potem sem se sprehodil skozi tabelo v nasprotni smeri, pretvarjal cifre s pomoćjo liste št. od 1-10. Za pretvorbo desetic sem uporabil dodatno listo. glede na index sprehoda po tabeli sem dodajal "sto","tisoč",...

malo pomoči, za kaj več pa uporabite svojo glavo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kenguru- matematično tekmovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
7911631 (9631) alexa-lol
»

uganka

Oddelek: Loža
432984 (2319) Steinkauz
»

zapis števila 600 z besedo

Oddelek: Programiranje
1310687 (10073) blblb
»

Kako računamo?