» »

Neki čudnega ob zagonu.

Neki čudnega ob zagonu.

Area_51 ::

Ko sem kupu računalnik, sem mogoče teden kasneje z interneta za prijatlja pobral dol DirectX 8.1 Full SDK(165MB.) Sam sem si tudi to inštaliral, ker sem hotel malo pogledat, kako je zgrajen Dx. Vse je bilo v redu. Pol sem mogel resetirati računalnik in ob zagonu se mi napiše tole.

Prvo prešteje ram ter hitrost spodaj pa našiše, da se je trikrat ponesrečil prižig in da zato moram znižati DRAM TIMING. če že lim iti naprej stisnem F1. Sedaj pa nimam niti zvoka več, a vse je vredu inštalirano. Zakaj to in kako se znebim tistega ob zagonu.

Hvala za pomoč.

LP:)

Area 51

AngelOfDeath ::

ponovna inštalacija os-a seveda morš prej formatirat disk :)

TESKAn ::

Če ti to napiše, preden začne zaganjat OS, je kriva strojna oprema in tu ti format ne bo pomagal. Če maš navito računalo, dej na tovarniško frekvenco vse, pa povej, če še nagaja.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Area_51 ::

:D Zaenkrat ni še nič naviker ne rabi, bom pa še probal, zresetirat, a se ga da še kako na plošči zresetirat z jumperji Mam:Elite K7VTA3, Athlon 1800+ :) 8-)
Area 51

Clemento ::

na plati mas najbrs jumper al pa baterijo ven vzemi( prej racunalo sklopi s stroma ker drugace se ne bo zresetiralo)
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

Area_51 ::

:)) Ok! Bios sem zresetiral(sal na default) pa mi še vedno kaže isto, zdej mi preostane še zadnja možmost, baterija ven. Pa zo kolko časa bi jo moral dati ven???:)
Area 51

Frgazor ::

Če si dal na default nisi še nič naredi. Potrebno je brisanje cmosa. Pri k7vta3 moraš dat mislimda jumper JP7 za nekaj trenutkov na položaj 1-2 in potem spet nazaj na 2-3.

Area_51 ::

:)) Si prepričan ali samo tako misliš, ker ne bi rad e kej drugega zrukal. Vsaj zvok sem nekako inštaliral ponovno. Ssamo še to morem zbrisat, pa bo. Če si prepričan, bom probal, če ne pa ne.

LP:)
Area 51

AtaStrumf ::

Poglej v knjigico točno kateri jumper moraš premaknit. CLEAR CMOS ti mora nekje pisat in tistega prestavi preštej do 5 in ga potem vrni v prvotni položaj. Seveda pred tem izklopi kabel iz računalnika, batarije ti ni treba, če pa ne bo pomagalo pa probaj še baterijo, drugače ti je pa nekaj fizično šlo narobe, pol si pa screwed. Bo treba na servis nest, da boš dubu novo. Samo upam da nisi v Mlacom-u nabavil :(.

Zgodovina sprememb…

Area_51 ::

:)) Not in mlacom. Pri enemu privatniku, srednje ga poznam, bom probal najt. Hvala za pomoč. Če bo štimalo, bom povedal, če ne , pa boste na poročilih čuli, kako se je en mali igral z računalnikom in pri tem nekoga usul( sebe, dobavitelja, serviserja in RAčuNAlnIK) se hevam. Bom sporoču.
:)
LP
Area 51

Area_51 ::

:)) AtaStrumf deluje, sem premaknil za 5 sekund pol pa sem dal bios na defolt pa nni več tistega.


HVALA!

LP:)
Area 51


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nf7-s bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
261689 (1325) MrGTO
»

Kje je množilnik pri ECS K7VTA3

Oddelek: Navijanje
131103 (961) mega_n00b:)
»

pomagajte n00bu pri navijanju xp 1.4 GH (1600+)

Oddelek: Navijanje
91110 (1041) mega_n00b:)
»

Nov test

Oddelek: Novice / Nova vsebina
292194 (2194) mojsterpeter

Več podobnih tem