Forum » Loža » replike dragih ur
replike dragih ur
Okapi ::
Malo povadiš na poceni kitajskih in se lotiš zamenjave kar sam. Jaz sem kazalce že dajal dol in uspešno nazaj gor, ni v resnici noben problem. Malo paziš, da ne spraskaš številčnice ali skriviš sekundnika, to je pa tudi vse. Kako je videti zamenjava številčnice, pa še nisem preveril, ampak bi rekel, da je še bolj preprosto.
Nimam pa pojma, koliko bi pri nas urar računal za menjavo mehanizma. Nekako imam na sumu ceno okoli 50 evrov, pri urarju, za katerega bi bil prepričan, da bo to naredil bolje kot bi sam.
O.
Nimam pa pojma, koliko bi pri nas urar računal za menjavo mehanizma. Nekako imam na sumu ceno okoli 50 evrov, pri urarju, za katerega bi bil prepričan, da bo to naredil bolje kot bi sam.
O.
GrimReaper ::
Sej drgač klon movementa pri repliki ni tako slaba stvar, če je že vse ostalo replicirano, zakaj nebi bil še movement.
Če zdrži samo 3 leta namesto 10 pa tud ni noben problem, ker replika načeloma ni ura za dolgo let. Sploh pa vsaka 3 leta pride boljša ven.
Če zdrži samo 3 leta namesto 10 pa tud ni noben problem, ker replika načeloma ni ura za dolgo let. Sploh pa vsaka 3 leta pride boljša ven.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Drugače pa vidim da preveč računajo tako za Asian kot Swiss ETA:
http://www.torobravos2013.com/index.php...
DG4813 je okol $30 na Ofrei, se pravi računajo za Asian ETA $130, za Swiss pa $200.
Sea-Gull ST2130, ki je verjetno tut dost boljši kot Asian pa dobiš tukej za $75:
http://www.ebay.com/itm/SEAGULL-Sea-Gul...
Enako je s Swiss, 20-30 let star movement za enako ceno kot popolnoma nov ETA ali Sellita:
http://www.ofrei.com/page_183.html
http://www.torobravos2013.com/index.php...
DG4813 je okol $30 na Ofrei, se pravi računajo za Asian ETA $130, za Swiss pa $200.
Sea-Gull ST2130, ki je verjetno tut dost boljši kot Asian pa dobiš tukej za $75:
http://www.ebay.com/itm/SEAGULL-Sea-Gul...
Enako je s Swiss, 20-30 let star movement za enako ceno kot popolnoma nov ETA ali Sellita:
http://www.ofrei.com/page_183.html
Hja, proizvajalci ponaredkov niso dobrodelno društvo Kljub dejstvu, da po vsej verjetnosti delajo na črno, se pravi ne plačujejo davkov, njihove marže skoraj gotovo niso nič manjše od običajnih proizvodnih marž, stroške imajo pa zaradi majhnih serij večje. Tako čez palec lahko vedno oceniš, da če izdelovalca nekaj stane X, bo to končno ceno izdelka podražilo za vsaj 2X.
O.
Sea-Gull ST2130, ki je verjetno tut dost boljši kot Asian pa dobiš tukej za $75:Tale je sicer malo sumljiv - je iz Avstralije in ne pošilja na avstralske naslove. Očitno nekaj muti.
O.
Tale bo šla tud kmalu naprej.
Edino s timegrapher rezultatom nisem bil preveč zadovoljen, sploh ker sem Aqua Terro dobil v +1s.
Tko da sem zdej rekel naj probajo nastavit v +5s. Itak se ETA movement da komot nastavit v +1s, ampak tolk da imam vsaj malo boljše izhodišče.
Amplituda naj bi bla pa dobra 270-310, tko da sem s tem zadovoljen. Drugače naj bi predstavljala kako dober oz. v kakšnem stanju je movement.
Beat error je pa tud dober če je 0.0ms-0.5ms.
Ampak tale AT bo kot kaže vseeno boljša, čeprav vsi pravijo da se moraš izogibat Swiss movementa:
https://slo-tech.com/forum/t388364/p417...
+1s/d, amp. 286°, b.e. 0.0ms
Edino s timegrapher rezultatom nisem bil preveč zadovoljen, sploh ker sem Aqua Terro dobil v +1s.
Tko da sem zdej rekel naj probajo nastavit v +5s. Itak se ETA movement da komot nastavit v +1s, ampak tolk da imam vsaj malo boljše izhodišče.
Amplituda naj bi bla pa dobra 270-310, tko da sem s tem zadovoljen. Drugače naj bi predstavljala kako dober oz. v kakšnem stanju je movement.
Beat error je pa tud dober če je 0.0ms-0.5ms.
Ampak tale AT bo kot kaže vseeno boljša, čeprav vsi pravijo da se moraš izogibat Swiss movementa:
https://slo-tech.com/forum/t388364/p417...
+1s/d, amp. 286°, b.e. 0.0ms
Furbo ::
Opa, 116619. To imam v planu kupiti nekoč, ko bo cena padla. :P
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Seveda ima nekaj napak, SEL fitment ima kar opazno špranjo na obeh straneh, pa na bezelu pri 14 je ena pikica.
Pearl pa zgleda zelo lepo in je tudi lepo pocentriran. Enako je lepo pocentriran bezel ter cyclops, mislim da tudi datum.
Rehaut bi moral bit pomoje mal bolj v desno.
Upam da bo boljša kot sedanji moder Parnis, bo tud zanimiva primerjava.
Pearl pa zgleda zelo lepo in je tudi lepo pocentriran. Enako je lepo pocentriran bezel ter cyclops, mislim da tudi datum.
Rehaut bi moral bit pomoje mal bolj v desno.
Upam da bo boljša kot sedanji moder Parnis, bo tud zanimiva primerjava.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()
Venomus ::
SEL fitment res ne razumem zakaj to ne morejo naredit, da se prilega. Pri veliko urah s kovinskimi paščki so zelo lepo porihtali v zadnjih letih, pri Submarinerju pa nočejo in nočejo...
Fajn izgleda.
Fajn izgleda.
Dobil Aqua Terro.
Sej ura je zelo podobna originalu, dial je praktično 1:1.
Ampak QC replika tovarn je pa porazen. Ene 4 delci umazanije na dialu, pa 2 na zadnjem steklu. Pa caseback je grdo opraskan od jaxa wrencha.
Zadaj ni problem, ampak movementa pa še nisem dajal ven.
Pa tud ta "Swiss" movement je bolj tako, precej ropotajoč je če tresem uro gor in dol.
Sicer ne vem če to pomeni da je star, ker glede na to da ima skoraj vse dele modificirane (pobarvane, gravirane), ga itak Kitajci sestavijo nazaj.
No vsaj točen je v nulo.
Me prav zanima kako je s QC pri Seagull Aqua Terri.
Pri Seagullu me drugače najbolj motijo urini kazalci, bi rekel da so ti na moji repliki 10x boljši. Zaradi tega se sploh nisem zanimal za to uro.
Sej ura je zelo podobna originalu, dial je praktično 1:1.
Ampak QC replika tovarn je pa porazen. Ene 4 delci umazanije na dialu, pa 2 na zadnjem steklu. Pa caseback je grdo opraskan od jaxa wrencha.
Zadaj ni problem, ampak movementa pa še nisem dajal ven.
Pa tud ta "Swiss" movement je bolj tako, precej ropotajoč je če tresem uro gor in dol.
Sicer ne vem če to pomeni da je star, ker glede na to da ima skoraj vse dele modificirane (pobarvane, gravirane), ga itak Kitajci sestavijo nazaj.
No vsaj točen je v nulo.
Me prav zanima kako je s QC pri Seagull Aqua Terri.
Pri Seagullu me drugače najbolj motijo urini kazalci, bi rekel da so ti na moji repliki 10x boljši. Zaradi tega se sploh nisem zanimal za to uro.
Zadaj ni problem, ampak movementa pa še nisem dajal ven.Je čisto preprosto. Odpreš uro, pritisneš z iglo na pravo mesto na mehanizmu, da sprostiš krono, vzameš krono ven in to je to. Navodila najdeš na več mestih na netu.
O.
Ta korak vem. Sem našel tukaj:
http://www.thewatchforum.co.uk/index.ph...
Pa vem tud da morš imet gor naprstnike (rokavice mislim da so že preveč debele za fino delo), drugače narediš še večjo škodo.
Sej to je pa potem res že vse. Bom probal enkrat najprej na kakšni cenejši uri.
Rotor pa vidim da ima tud vijak, mogoče je samo za privit.
http://www.thewatchforum.co.uk/index.ph...
Pa vem tud da morš imet gor naprstnike (rokavice mislim da so že preveč debele za fino delo), drugače narediš še večjo škodo.
Sej to je pa potem res že vse. Bom probal enkrat najprej na kakšni cenejši uri.
Rotor pa vidim da ima tud vijak, mogoče je samo za privit.
Zgodovina sprememb…
Planet Ocean V5 bo šel tud kmalu naprej.
V bistvu zgleda precej ok za $150, ni videt problemov kot so pri LMLE, ki ima povečini postrani Omega znak in številko 12, ali pa še kak marker in številko.
Sem pa opazil prasko na enem od lugov, ampak ni panike.
Zdej bi pa od replik imel še Seamaster Pro, ampak pravijo da je polna problemov. Pač tipično za BP fabriko.
V bistvu zgleda precej ok za $150, ni videt problemov kot so pri LMLE, ki ima povečini postrani Omega znak in številko 12, ali pa še kak marker in številko.
Sem pa opazil prasko na enem od lugov, ampak ni panike.
Zdej bi pa od replik imel še Seamaster Pro, ampak pravijo da je polna problemov. Pač tipično za BP fabriko.
Zgodovina sprememb…
Evo, da mi ni jasno, zakaj je tako težko narediti bolj natančno kopijo, če se že lotiš delati kopije. Recimo logo je preblizu napisu Omega na številčnici, pa konjiček zadaj je tudi videti, kot bi ga nekdo naredil po spominu, ne pa prekopiral izvirnik.
O.
O.
Evo, da mi ni jasno, zakaj je tako težko narediti bolj natančno kopijo, če se že lotiš delati kopije. Recimo logo je preblizu napisu Omega na številčnici, pa konjiček zadaj je tudi videti, kot bi ga nekdo naredil po spominu, ne pa prekopiral izvirnik.
O.
Če najdeš odgovor, javi Na replika forumih to gruntajo že leta in še niso našli odgovora.
Če se že lotijo in naredijo celo uro, potem pa zadaj zaserjejo z logotipom ali pa s kakšnim manjših detajlom.
Moja teorija je, da to delajo namenoma, da kupci takšnih replik ne bi prodajali naprej kot originale in s tem hodili v zelje ponarejevalcem, ki dobre ponaredke prodajajo kot originale.
S tem obvladajo dva trga - trg pravih ponaredkov, ki jih po enih kanalih prodajajo kot originale, in trg replik, ki jih po ločenih kanalih prodajajo kot replike. Da se ure iz obeh kanalov ne bi mešale in jim delale poslovno škodo, poskrbijo za razlike.
Z nepopolnimi replikami tudi poskrbijo, da so popolne replike manj sumljive. Kupci na ebayu gledajo te razlike in če jih ne vidijo, je to zanje dober znak, da je ura originalna.
O.
S tem obvladajo dva trga - trg pravih ponaredkov, ki jih po enih kanalih prodajajo kot originale, in trg replik, ki jih po ločenih kanalih prodajajo kot replike. Da se ure iz obeh kanalov ne bi mešale in jim delale poslovno škodo, poskrbijo za razlike.
Z nepopolnimi replikami tudi poskrbijo, da so popolne replike manj sumljive. Kupci na ebayu gledajo te razlike in če jih ne vidijo, je to zanje dober znak, da je ura originalna.
O.
RejZoR ::
Pa seveda da folk kupuje vsako novo "izboljšano" verzjo replike, ker jim v 5 reviziji končno uspe naravnat Omega logotip. Smeh.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Mene pa take majhne stvari res ne motijo. Drugo je če je Omega znak postrani, tisto res moti vsakič ko pogledaš na dial.
Tudi če bi vse pošlihtali, kdor se spozna na original ure ali pa je imel kdaj v rokah repliko, bo takoj vedel da je replika.
Ker za 200-300€ ne moreš pričakovat da bo kvaliteta enaka kot za 3000-4000€. Bi se pa dalo narest uro, ki bi bila popolnoma enaka originalu po izgledu in kvaliteti, razen da bi imela ETA 2824-2 movement, za nekje 1000€. Ker tukaj je glavni quality control, ki pa stane. Ampak to se Kitajcem seveda ne splača.
Res pa da je tud Omega zdej začela šparat in se pozna na kvaliteti kot sem bral tukaj:
http://forums.watchuseek.com/f20/concer...
Tko da nimam nobene posebne želje si lastit original.
Drugače pa ni v vseh primerih nešteto verzij, tole Aqua Terro ki si jo lastim sigurno ne bodo šli več popravljat. Pa sej nimajo kaj, iz 30cm zgleda kot original, če gledaš z lupo (neke luknjice na dialu) je pa že spet stvar QC-ja in stroškov, tko da tega ne bodo izboljšali. Napisi so tut vsi tiskani, tko da nekih večjih problemov s QC-jem ne bo.
Kar mora BP fabrika porihtat je to da začnejo dajat not klon movemente. Ker ti so vsaj novi, ne pa tile crappy "Swiss", od katerih je še najcenejši DG4813 boljši.
Sej zaenkrat dela normalno, ampak sem takoj opazil da nekam preveč ropota vse skupaj za Swiss movement, to mora bit že res staro.
Da bi imel original nov Swiss movement v repliki pa tud ne vidim pointa, zame to ne paše skupaj, naj bo vse na enaki kvalitetni ravni.
Recimo imam res dober Swiss movement (grem stavit da ni star več kot 5 let, ampak verjetno je kar nov) v tastari Aqua Terra repliki, ampak mi nič ne pomaga, ker je sama ura bolj tako. V kakšno drugo uro ga pa tud ne morem dat.
Sam bom imel replike bolj za beater ure, če je gor kakšna napaka ni problema.
Drugače mam zdej za delo najraje Parnis Submarinerja z GlideLockom. Dons me začne tiščat ker mi je oteklo zapestje zaradi dela, odpnem uro, nastavim GlideLock za eno stopnjo naprej, zapnem nazaj, samo za 15s dela. Katerokoli drugo uro z zapestnico moraš snet dol v takem primeru. Edino če imaš dost časa in imaš pri roki kakšno sponko, ampak med delom ponavadi nimaš tolk časa.
Pa dost lepa je z modrim dialom in bezelom, tko da večkrat samo zarad tega pogledam uro.
Tudi če bi vse pošlihtali, kdor se spozna na original ure ali pa je imel kdaj v rokah repliko, bo takoj vedel da je replika.
Ker za 200-300€ ne moreš pričakovat da bo kvaliteta enaka kot za 3000-4000€. Bi se pa dalo narest uro, ki bi bila popolnoma enaka originalu po izgledu in kvaliteti, razen da bi imela ETA 2824-2 movement, za nekje 1000€. Ker tukaj je glavni quality control, ki pa stane. Ampak to se Kitajcem seveda ne splača.
Res pa da je tud Omega zdej začela šparat in se pozna na kvaliteti kot sem bral tukaj:
http://forums.watchuseek.com/f20/concer...
Tko da nimam nobene posebne želje si lastit original.
Drugače pa ni v vseh primerih nešteto verzij, tole Aqua Terro ki si jo lastim sigurno ne bodo šli več popravljat. Pa sej nimajo kaj, iz 30cm zgleda kot original, če gledaš z lupo (neke luknjice na dialu) je pa že spet stvar QC-ja in stroškov, tko da tega ne bodo izboljšali. Napisi so tut vsi tiskani, tko da nekih večjih problemov s QC-jem ne bo.
Kar mora BP fabrika porihtat je to da začnejo dajat not klon movemente. Ker ti so vsaj novi, ne pa tile crappy "Swiss", od katerih je še najcenejši DG4813 boljši.
Sej zaenkrat dela normalno, ampak sem takoj opazil da nekam preveč ropota vse skupaj za Swiss movement, to mora bit že res staro.
Da bi imel original nov Swiss movement v repliki pa tud ne vidim pointa, zame to ne paše skupaj, naj bo vse na enaki kvalitetni ravni.
Recimo imam res dober Swiss movement (grem stavit da ni star več kot 5 let, ampak verjetno je kar nov) v tastari Aqua Terra repliki, ampak mi nič ne pomaga, ker je sama ura bolj tako. V kakšno drugo uro ga pa tud ne morem dat.
Sam bom imel replike bolj za beater ure, če je gor kakšna napaka ni problema.
Drugače mam zdej za delo najraje Parnis Submarinerja z GlideLockom. Dons me začne tiščat ker mi je oteklo zapestje zaradi dela, odpnem uro, nastavim GlideLock za eno stopnjo naprej, zapnem nazaj, samo za 15s dela. Katerokoli drugo uro z zapestnico moraš snet dol v takem primeru. Edino če imaš dost časa in imaš pri roki kakšno sponko, ampak med delom ponavadi nimaš tolk časa.
Pa dost lepa je z modrim dialom in bezelom, tko da večkrat samo zarad tega pogledam uro.
Sem dobil Rolex Submariner modro 116619 BP repliko.
Res neverjetno veliko stvari so ujeli:
-bezel poravnan z dialom
-rehaut gravura poravnana z markerji
Čeprav na levi strani je vsaka črka preveč v levo, ampak rehaut sam je poravnan kolikor je lahko, krona je na 12, 5x ROLEX napis na desni je poravnan.
-pocentriran datum
-poravnan cyclops
-pocentriran pearl
Ker tukaj govorimo o uri, ki stane 190EUR s FedEx poštnino (ki btw pomeni da uro dobiš v samo 5 dneh), kar je več kot 10x manj kot original, ki stane 21000EUR, je QC na tej uri res občudovanja vreden.
Pa za movement še lahko povem, da je Asian ETA res boljši od refurbished Swiss ETA, kar je bilo sicer že večkrat povedano v tej temi.
Krona se pa tud lepo brez zatikanja privija.
Zapestnica je pa kot ponavadi pri replikah morala v otroško olje, prej je bila vsa škripajoča in GlideLock se je zatikal. Zdej pa vse dela kot mora.
Drugače naj bi bla BP zapestnica precej problematična in jih večina menja za Noob V2, ampak sam sem zgleda dobil boljši primerek.
Aqua Terra ima pa precej več napak, sem napisal na RWI, ampak ne mislim prevajat nazaj. Sem probal razvrstit najprej od največje.
Res neverjetno veliko stvari so ujeli:
-bezel poravnan z dialom
-rehaut gravura poravnana z markerji
Čeprav na levi strani je vsaka črka preveč v levo, ampak rehaut sam je poravnan kolikor je lahko, krona je na 12, 5x ROLEX napis na desni je poravnan.
-pocentriran datum
-poravnan cyclops
-pocentriran pearl
Ker tukaj govorimo o uri, ki stane 190EUR s FedEx poštnino (ki btw pomeni da uro dobiš v samo 5 dneh), kar je več kot 10x manj kot original, ki stane 21000EUR, je QC na tej uri res občudovanja vreden.
Pa za movement še lahko povem, da je Asian ETA res boljši od refurbished Swiss ETA, kar je bilo sicer že večkrat povedano v tej temi.
Krona se pa tud lepo brez zatikanja privija.
Zapestnica je pa kot ponavadi pri replikah morala v otroško olje, prej je bila vsa škripajoča in GlideLock se je zatikal. Zdej pa vse dela kot mora.
Drugače naj bi bla BP zapestnica precej problematična in jih večina menja za Noob V2, ampak sam sem zgleda dobil boljši primerek.
Aqua Terra ima pa precej več napak, sem napisal na RWI, ampak ne mislim prevajat nazaj. Sem probal razvrstit najprej od največje.
1. Movement has a loose rattling rotor. I tried to screw it more, but the problem is still here.
2. Turning the crown when setting time is rough.
The movement has problems that are not found even on cheapest movements like the DG2813 and ST6.
In the future, I will try to avoid "Swiss" movements from BP factory.
3. There are some tiny dents in the grooves of the dial, probably from machining. There are 11 altogether on mine, also two black spots, altough only 3 dents and 1 black spot are visible from normal distance.
So the dial is not as clean as it could be. And what is even more sad, even the Silix $35 one has a clean dial.
4. There is no AR whatsoever, like on CrPO 45mm.
5. Clasp is working fine, it is all good when closed, but when opened it is somewhat angled at the joints.
When clasp is opened and I put both sides of bracelet together, they are about 1mm apart. But when the clasp is closed, they come together just fine. So no big deal here.
6. Date wheel font is not bold on 1-9, like it should be.
7. Caseback is badly scratched from jaxa wrench, new one is already on the way from China.
Also there were two specks of dust on my caseback glass, one quite large, probably skin. Cleaned that already.
8. ADJUSTE DTO FIYE misspelling if you remove the caseback, or if you look at an extreme angle.
9. Crown was very dirty in the notches, had to use rodico to clean it.
Zgodovina sprememb…
A veš da sem res imel namen napisat 100x, ampak sem imel v mislih prej tut že številko 10, tko da sem se potem zmotil.
Maš kake fotke kje od 116619?
Tista QC slika na vrhu strani je v bistvu še najboljša, mam tut svoje slike, ampak zadnje dni ni blo nobene dobre svetlobe.
Drugače največja razlika napram Parnisu, ki ga že imam, je pa cyclops, ne preveč velika povečava, pa datum se zaradi odličnega AR zelo dobro vidi.
Drugače največja razlika napram Parnisu, ki ga že imam, je pa cyclops, ne preveč velika povečava, pa datum se zaradi odličnega AR zelo dobro vidi.
Na RWG forumu je nekdo nekaj časa nazaj objavil intervju z enim od replika dealerjev. Zanimivo branje, mislim da moraš biti registiran, če hočeš prebrati.
Bolj zanimiv je odgovor administratorja, ko je eden izmed članov predlagal, da bi lahko intervjujali ''ta glavne'' iz ozadja, ki delajo replike.
Kako je to v bistvu nelegalno in nevarno, večina ki to kupuje se niti ne zaveda ko iz varnosti doma klika in kupuje. V Kitajski jih pa streljajo zaradi tega...
Vprašanje:
''kennycoder, on 21 August 2013 - 05:35 PM, said:
Actually I would like to see some kind of an interview from some factory. Wouldn't it be amazing to speak to guy who plan each model? How is the development done and so on. It's hell of an industry nowadays.''
Odgovor administratorja, ki pozna replike v nulo:
''You have about as much chance of that happening as a celluloid dog has of chasing an asbestos cat thru hell. Most of the dealers would not know the factory people if they tripped over them in the street. Factory owners can be lined up against the wall and shot so giving interviews is hardly a priority for them. I can tell you however that there is an RWI calendar hanging on the wall of the office of some of the main makers, they know we (the fora) exist. That's about all I can say without ending up a candidate for knee capping''
Bolj zanimiv je odgovor administratorja, ko je eden izmed članov predlagal, da bi lahko intervjujali ''ta glavne'' iz ozadja, ki delajo replike.
Kako je to v bistvu nelegalno in nevarno, večina ki to kupuje se niti ne zaveda ko iz varnosti doma klika in kupuje. V Kitajski jih pa streljajo zaradi tega...
Vprašanje:
''kennycoder, on 21 August 2013 - 05:35 PM, said:
Actually I would like to see some kind of an interview from some factory. Wouldn't it be amazing to speak to guy who plan each model? How is the development done and so on. It's hell of an industry nowadays.''
Odgovor administratorja, ki pozna replike v nulo:
''You have about as much chance of that happening as a celluloid dog has of chasing an asbestos cat thru hell. Most of the dealers would not know the factory people if they tripped over them in the street. Factory owners can be lined up against the wall and shot so giving interviews is hardly a priority for them. I can tell you however that there is an RWI calendar hanging on the wall of the office of some of the main makers, they know we (the fora) exist. That's about all I can say without ending up a candidate for knee capping''
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venomus ()
Heh, zdej sem tako za Aqua Terro kot za Submarinerja našel 9 napak, nekatere od teh precej motijo.
Tko da moja prihodnost z replikami zaenkrat bolj slabo kaže.
Za Aqua Terro sem že zgoraj naštel, zdej bom še za Suba, tokrat sem se potrudil še s prevodom (ponavadi najprej nalimam na RWI).
Potem pa pogledam še Orient Makota, ki je za sedaj moja edina gen ura, ki se lahko primerja, čeprav je stala 2-3x manj.
Za BP Suba drugače pravijo da je zelo blizu originalu, sploh če gledaš da ima 100x manjšo ceno. Drugače naj sploh nebi imel SEL gapov, ampak moj jih ima. Zgleda sem dobil enega slabših primerkov.
1. Veliko lufta med bezelom in ohišjem na desni strani ure.
2. SEL špranja desno spodaj.
3. Bezel je poravnan malenkost v desno.
Ampak vsak bezel ima malo mrtvega hoda (play po angleško), tako da je poravnan z 12 markerjem, če ga dam povsem v levo. Ampak še vedno, vsakič ko pogledam uro, si mislim da bi moral bit še mal v levo.
Na četrti sliki sem ga dal maksimalno v desno.
4. Veliko prostora med end linkom in prvim linkom na spodnji strani ure.
5. Malenkost odvečne barve na 14 markerju.
6. Delček prahu je ujet na dialu, na sliki malo nad centrom ure.
7. Rehaut gravura ni pocentrirana z markerji na levi strani, ampak samo na desni.
8. Tudi movement ni brez napak. Včasih ko ga hočem unhackat, se sekundni kazalec noče premaknit. Potem potresem uro, in je do sedaj delovalo, čeprav sem enkrat že mislil da je movement mrtev.
9. Winding je zelo grob.
Mislim da je movement Hangzhou HZ6300:
http://forums.watchuseek.com/f72/how-do...
Vsekakor je dosti boljši kot obnovljen BP Swiss, ki ga imam v Aqua Terri.
Čeprav winding je vseeno boljši na BP Swiss. Ampak nastavljanje časa je bolj grobo na Swiss.
Najbolj všeč mi je pa AR na cyclopsu:
Bi moral dat še sliko Parnisa, tam se datum res slabo razbere.
Glede same modre barve na bezelu in dialu, kar je glavna zanimivost te ure, ko jo gledaš na zapestju, mi je pa Parnis bolj všeč. Tukaj modra barva ni tolk živa.
Tko da mislim da bi bil s Parnisom celo bolj zadovoljen, če bi imel boljši movement, ker ta je preveč občutljiv na premikanje zapestja oz. temperaturo.
Glede ostalih naštetih napak, jih pa na Parnisu večine ni. SEL špranje seveda so, ampak bezel je bolje poravnan.
Tko da moja prihodnost z replikami zaenkrat bolj slabo kaže.
Za Aqua Terro sem že zgoraj naštel, zdej bom še za Suba, tokrat sem se potrudil še s prevodom (ponavadi najprej nalimam na RWI).
Potem pa pogledam še Orient Makota, ki je za sedaj moja edina gen ura, ki se lahko primerja, čeprav je stala 2-3x manj.
Za BP Suba drugače pravijo da je zelo blizu originalu, sploh če gledaš da ima 100x manjšo ceno. Drugače naj sploh nebi imel SEL gapov, ampak moj jih ima. Zgleda sem dobil enega slabših primerkov.
1. Veliko lufta med bezelom in ohišjem na desni strani ure.
2. SEL špranja desno spodaj.
3. Bezel je poravnan malenkost v desno.
Ampak vsak bezel ima malo mrtvega hoda (play po angleško), tako da je poravnan z 12 markerjem, če ga dam povsem v levo. Ampak še vedno, vsakič ko pogledam uro, si mislim da bi moral bit še mal v levo.
Na četrti sliki sem ga dal maksimalno v desno.
4. Veliko prostora med end linkom in prvim linkom na spodnji strani ure.
5. Malenkost odvečne barve na 14 markerju.
6. Delček prahu je ujet na dialu, na sliki malo nad centrom ure.
7. Rehaut gravura ni pocentrirana z markerji na levi strani, ampak samo na desni.
8. Tudi movement ni brez napak. Včasih ko ga hočem unhackat, se sekundni kazalec noče premaknit. Potem potresem uro, in je do sedaj delovalo, čeprav sem enkrat že mislil da je movement mrtev.
9. Winding je zelo grob.
Mislim da je movement Hangzhou HZ6300:
http://forums.watchuseek.com/f72/how-do...
Vsekakor je dosti boljši kot obnovljen BP Swiss, ki ga imam v Aqua Terri.
Čeprav winding je vseeno boljši na BP Swiss. Ampak nastavljanje časa je bolj grobo na Swiss.
Najbolj všeč mi je pa AR na cyclopsu:
Bi moral dat še sliko Parnisa, tam se datum res slabo razbere.
Glede same modre barve na bezelu in dialu, kar je glavna zanimivost te ure, ko jo gledaš na zapestju, mi je pa Parnis bolj všeč. Tukaj modra barva ni tolk živa.
Tko da mislim da bi bil s Parnisom celo bolj zadovoljen, če bi imel boljši movement, ker ta je preveč občutljiv na premikanje zapestja oz. temperaturo.
Glede ostalih naštetih napak, jih pa na Parnisu večine ni. SEL špranje seveda so, ampak bezel je bolje poravnan.
Zgodovina sprememb…
fantasycamp ::
vsi linki so prazni vsaj uporabi attach pravilno!
5 link desno ki ima sliko kot gumb in not potem daj link od slike!
5 link desno ki ima sliko kot gumb in not potem daj link od slike!
OK, ravnokar to delam.
Sem samo prilepil iz RWI.
Upam da ne bo zmanjkalo časa z urejanjem vmes, kot je to ponavadi.
Faking gnil forum.
Sem samo prilepil iz RWI.
Upam da ne bo zmanjkalo časa z urejanjem vmes, kot je to ponavadi.
Faking gnil forum.
No sem pogledal še Orient Makota in nima nobenih omenjenih problemov.
Tega sicer ni ravno fer primerjat, ker ni v istem razredu, že zaradi samega movementa in mineralnega stekla ki se hitro praska. Ampak čeprav movement nima hacka in handwinda ter 28.800bph, je vsaj precej točen in nima nobenih problemov. Pa bezel je poravnan in celo nima lufta v levo in desno.
Sicer pa ta mesec dobim uri, ki sta v povsem istem razredu (tudi cenovno sta zelo blizu), in sta nekako celo podobni replikama. Gerlach Batory ima enako modre kazalce in bel dial kot Aqua Terra, Seagull D310 se bo pa tud dal primerjat s Subom, ker ima divers bezel in podoben movement Seagull ST2130.
Mislim, replike se bo vseeno dalo ponucat, ampak pomoje bolj za beater ure, kjer zdej uporabljam Parnisa, čeprav tut tega vseeno pazim.
Dobim pa enkrat ta teden še PO V5 z DG4813, ampak tut nimam nekih velikih pričakovanj.
Imel bi pa še:
Rolex Submariner Noob V2 črn Asian ETA
Omega Planet Ocean Liquidmetal Limited Edition Noob factory Asian ETA
Omega Planet Ocean Ceramic 42mm orange Asian ETA
Ampak zaenkrat imajo vse preveč napak.
Zadnji dve pa samo če se bo PO V5 sploh dobro nosil, ker je kar velika in težka ura.
Tega sicer ni ravno fer primerjat, ker ni v istem razredu, že zaradi samega movementa in mineralnega stekla ki se hitro praska. Ampak čeprav movement nima hacka in handwinda ter 28.800bph, je vsaj precej točen in nima nobenih problemov. Pa bezel je poravnan in celo nima lufta v levo in desno.
Sicer pa ta mesec dobim uri, ki sta v povsem istem razredu (tudi cenovno sta zelo blizu), in sta nekako celo podobni replikama. Gerlach Batory ima enako modre kazalce in bel dial kot Aqua Terra, Seagull D310 se bo pa tud dal primerjat s Subom, ker ima divers bezel in podoben movement Seagull ST2130.
Mislim, replike se bo vseeno dalo ponucat, ampak pomoje bolj za beater ure, kjer zdej uporabljam Parnisa, čeprav tut tega vseeno pazim.
Dobim pa enkrat ta teden še PO V5 z DG4813, ampak tut nimam nekih velikih pričakovanj.
Imel bi pa še:
Rolex Submariner Noob V2 črn Asian ETA
Omega Planet Ocean Liquidmetal Limited Edition Noob factory Asian ETA
Omega Planet Ocean Ceramic 42mm orange Asian ETA
Ampak zaenkrat imajo vse preveč napak.
Zadnji dve pa samo če se bo PO V5 sploh dobro nosil, ker je kar velika in težka ura.
Zgodovina sprememb…
Me zanima, kaj pravijo na RWI forumu na te tvoje poste, ko kažeš napake. Na RWG forumu nebi dobro prišel skozi, bi jih hitro dobil po glavi
To se še vedno replike, pa naj bodo nevem kako dobre in drage. Narejene so s slabim QC in ne moreš pričakovati perfekcije, vsaka replika ima napake.
Za ta denar so za moje pojme več kot dobre, stanje par procentov originala in izgledajo na roki 99% kot original. Mislim da si vseeno malo preveč pikolovski glede tega.
To se še vedno replike, pa naj bodo nevem kako dobre in drage. Narejene so s slabim QC in ne moreš pričakovati perfekcije, vsaka replika ima napake.
Za ta denar so za moje pojme več kot dobre, stanje par procentov originala in izgledajo na roki 99% kot original. Mislim da si vseeno malo preveč pikolovski glede tega.
Ponavadi je bolj problem če jamraš za QC slike. Ampak tudi če gledam na RWI temo o LMLE PO-ju, je recimo eden vzel uro, čeprav so ostali rekli da ni dobra in našteli vsaj 5 napak.
Na RWG sem dal review od Aqua Terre, in ni noben imel nič proti, sej to samo pomaga ostalim morebitnim kupcem.
Na RWI pa te napake Suba, pa je edino eden rekel da še ni videl SEL gapa na BP subu.
Sej sm razvrstil napake od najbolj moteče, prve štiri so pri obeh urah nedopustne.
Bom videl kako zgledata na zapestju. Zaenkrat nisem imel še nobene priložnosti nosit.
Suba zdej tut reguliram in je po štirih urah še v nulo, tako da dobro kaže. AT je pa že prišla zregulirana v +2s na dan.
Kaj dosti bolje se tud ne da te ETA mehanizme. Za Suba sem rabil 6 poizkusov da sem jo na grobo nastavil, z vijakom za fino nastavljanje imam pa tud že 6. poizkus.
Če hočeš nastavit v 1s na dan morš pa nastavit že na desetinko zareze natančno, ker cela zareza pomeni nekje 10s.
Na RWG sem dal review od Aqua Terre, in ni noben imel nič proti, sej to samo pomaga ostalim morebitnim kupcem.
Na RWI pa te napake Suba, pa je edino eden rekel da še ni videl SEL gapa na BP subu.
Sej sm razvrstil napake od najbolj moteče, prve štiri so pri obeh urah nedopustne.
Bom videl kako zgledata na zapestju. Zaenkrat nisem imel še nobene priložnosti nosit.
Suba zdej tut reguliram in je po štirih urah še v nulo, tako da dobro kaže. AT je pa že prišla zregulirana v +2s na dan.
Kaj dosti bolje se tud ne da te ETA mehanizme. Za Suba sem rabil 6 poizkusov da sem jo na grobo nastavil, z vijakom za fino nastavljanje imam pa tud že 6. poizkus.
Če hočeš nastavit v 1s na dan morš pa nastavit že na desetinko zareze natančno, ker cela zareza pomeni nekje 10s.
Nič ne bo z regulacijo te ure, 6 ur je točna, potem pa začne prehitevat oz. zaostajat, odvisno kako jo nastaviš.
Sicer imam že dve uri, ki imata zanič isochronism, ampak delata dalj časa točno, 12 oz. 36 ur.
Sicer imam že dve uri, ki imata zanič isochronism, ampak delata dalj časa točno, 12 oz. 36 ur.
Hja, tako uro moraš imeti na roki, da je točna (da je stalno do konca navita), ali pa si boš moral omisliti navijalnik.
O.
O.
Men ni jasno kako lahko zavozijo strojno delane stvari. Recimo luft med bezelom, ki je različen na enem koncu, pa SEL luft. Madona sej ohišja delajo stroji, ki ti lahko izpljunejo 500 do mikrometra točnih ohišij. Tle pa so taka odstopanja kot da imajo tam orangutana, ki na vrtljivem kamnu ročno obdeluje vsako ohišje... fail much.
Madona no, še na drejponku doma bi spacal z manj odstopanja no, tle pa gre bolj kot ne za vnos parametrov v mašino, ki nato izpljune kos kovine. Če ne delajo tko pa bog pomagej...
Si pa enostavno to predstavljaš, takih mašin še Rolex nima, da bi kar pljuvale cela ohišja za ure ven.
Noob ima drugače problem z ohišji, in je pač pri vseh do sedaj narejenih urah luft.
BP pa načeloma nebi smel imet lufta, ampak ga nekatere, kot tudi moja, imajo.
Pomerit je pa težko, širino med lugi sem pomeril 20,05, širino SEL-a pa 20,0. Lufta je pa za par desetink. Čeprav premika se sploh ne, to se edino prvi link na zapestnici.
Tukaj sem našel kako stružijo ohišje, ampak to je bolj preprosto:
Tukaj je pa že primer kjer je potrebno rezkanje:
Še vedno mi pa manjka kako zgleda serijska proizvodnja.
BP pa načeloma nebi smel imet lufta, ampak ga nekatere, kot tudi moja, imajo.
Pomerit je pa težko, širino med lugi sem pomeril 20,05, širino SEL-a pa 20,0. Lufta je pa za par desetink. Čeprav premika se sploh ne, to se edino prvi link na zapestnici.
Tukaj sem našel kako stružijo ohišje, ampak to je bolj preprosto:
Tukaj je pa že primer kjer je potrebno rezkanje:
Še vedno mi pa manjka kako zgleda serijska proizvodnja.
Zgodovina sprememb…
Pa sej ne govorimo o nekih blazno kompliciranih oblikah. Vse Rolex in Omega oblike ur so čist klasične, ki jih bi znal naredit vsak, ki ima neki izkušenj s CNC mašino.
Vse Rolex in Omega oblike ur so čist klasične, ki jih bi znal naredit vsak, ki ima neki izkušenj s CNC mašino.Saj ni problem v obliki, ampak v tolerancah. Je zelo velika razlika, a delaš na milimeter natančno, ali na desetinko milimetra natančno. Še večja razlika je, a delaš to sam za svoj hobi, ko ti ura ali dve več za merjenje, nastavljanje mašine in popravljanje ne pomeni nič, in ti je vseeno, a porabiš 3 ali 4 surovce za en končni izdelek, s katerim si zadovoljen, ali če to delaš industrijsko, ko ti je pomembna vsaka minuta, ki jo zapraviš za posamezen kos, in vsak odstotek izmeta.
Poleg tega ni dovolj samo ohišje narediti natančno, enako natančno mora biti narejena zapestnica.
O.
In kaj ti pomaga hitrost proizvodnje, ko pa so tvoji izdelki nato šlampasti in takorekoč nič vredni? Potem pa se isti folk čudi kako zaboga lahko švicarska ura stane 3 jurje evrov. Erm, mogoče zato ker ne štancajo mase ampak se potrudijo zadet vsaj tisto desetinko milimetra če že ne govorimo o mikronih...
Še večji fenomen pa mi je folk, ki release za releasom vidi šlamparijo brez primere pa še kar kupujejo te crap replike. Priznam, sem tud sam bil nakurjen, da bi si ubodel PO, ampak ko sem videl kako nezainteresirani so za kakršnokoli kakovost sem se premislil in raje dal še nekaj evrov zraven in naročil Steinharta. In čeprav je majhna firma skorajda ne dvomim v dejstvo, da bo kakovost najmanj 100x boljša in preciznost izdelave prav tako. Mislim, serijska proizvodnja s popolnoma random odstopanji, gnili kloni movementov vseskupno vprašljive kakovosti in natančnosti in neko blesavo barantanje preko zanič QC slik, seriously!? Če bi bil folk kaj pameten in dilerji kaj resni to zajebavanje s QC slikami ne bi bilo, ker bi bila vsaka replika na nekem logičnem nivoju, ki bi ga vsak pričakoval in tudi dobil. Tko pa je vse skupaj ena klovnasta loterija...
Še večji fenomen pa mi je folk, ki release za releasom vidi šlamparijo brez primere pa še kar kupujejo te crap replike. Priznam, sem tud sam bil nakurjen, da bi si ubodel PO, ampak ko sem videl kako nezainteresirani so za kakršnokoli kakovost sem se premislil in raje dal še nekaj evrov zraven in naročil Steinharta. In čeprav je majhna firma skorajda ne dvomim v dejstvo, da bo kakovost najmanj 100x boljša in preciznost izdelave prav tako. Mislim, serijska proizvodnja s popolnoma random odstopanji, gnili kloni movementov vseskupno vprašljive kakovosti in natančnosti in neko blesavo barantanje preko zanič QC slik, seriously!? Če bi bil folk kaj pameten in dilerji kaj resni to zajebavanje s QC slikami ne bi bilo, ker bi bila vsaka replika na nekem logičnem nivoju, ki bi ga vsak pričakoval in tudi dobil. Tko pa je vse skupaj ena klovnasta loterija...
Ja sej, da dobiš res dobro uro, bi jih moral kupit vsaj ene 5, pa še to bi moral kakšno stvar skombinirat med sabo. Potem pa seveda vseeno če greš takoj po original.
To s QC slikami ni nič, ker se bolj slabo vidi napake. Pa tudi če opaziš kakšno napako, mora bit zlo velika, da lahko zavrneš uro.
Delujoče ure ti pa noben ne bo šel menjat za drugo, tako da se moraš pač sprijaznit s tem kar imaš.
Drugače kot je že eden enkrat v tej temi omenil, so replike bolj za hobi, ker veliko jih proba s kupovanjem gen delov uro približati originalu.
Ampak to je predrag hobi, ni to za naše plače. Recimo samo en gen bezel stane 250USD.
Out of box pa pomoje ne obstaja dobra replika, vsaj Omega in Rolex ne, Panerai naj bi ble boljše. Zdej imam na mizi 3, in so vse daleč od tega.
Edino movement ima ena pravi Swiss, ampak mi bolj malo pomaga v taki uri, zato sem tud sam začel vsem na RWI priporočat Asian ETA, ker mislim da ne obstaja tako dobra replika, ki bi zahtevala Swiss.
To s QC slikami ni nič, ker se bolj slabo vidi napake. Pa tudi če opaziš kakšno napako, mora bit zlo velika, da lahko zavrneš uro.
Delujoče ure ti pa noben ne bo šel menjat za drugo, tako da se moraš pač sprijaznit s tem kar imaš.
Drugače kot je že eden enkrat v tej temi omenil, so replike bolj za hobi, ker veliko jih proba s kupovanjem gen delov uro približati originalu.
Ampak to je predrag hobi, ni to za naše plače. Recimo samo en gen bezel stane 250USD.
Out of box pa pomoje ne obstaja dobra replika, vsaj Omega in Rolex ne, Panerai naj bi ble boljše. Zdej imam na mizi 3, in so vse daleč od tega.
Edino movement ima ena pravi Swiss, ampak mi bolj malo pomaga v taki uri, zato sem tud sam začel vsem na RWI priporočat Asian ETA, ker mislim da ne obstaja tako dobra replika, ki bi zahtevala Swiss.
Zgodovina sprememb…
Map ::
Na morju je bilo zanimivo videt stojnice z Breitlingi po 50 in 100 kn. To je bila kvaliteta...
in raje dal še nekaj evrov zraven in naročil Steinharta. In čeprav je majhna firma skorajda ne dvomim v dejstvo, da bo kakovost najmanj 100x boljša in preciznost izdelave prav takoČeprav na WUS je bilo v zadnjem času tudi čez kakovost Steinhartov nekaj pritožb. Je pa ogromen plus to, da v takem primeru pač pošlješ nazaj in ti popravijo, lahko pa tudi zahtevaš denar nazaj. Enako recimo pri C. Wardu. Je čisto nekaj drugega poslovati z evropsko firmo, čeprav majhno, ali pa enim na pol anonimnim "replikatorjem".
Sicer sem pa že večkrat napisal, da se mi zdijo te "hi-end" replike en svojevrsten nateg. Oziroma ne razumem čisto tega iskanja popolnosti pri kupcih teh ponaredkov. Mislim, razumel bi, da hočeš imeti čim popolnejši ponaredek, če hočeš koga ogoljufati. Ampak če je ne nameravaš prodati, se zdi, kot bi hotel ogoljufati samega sebe. Ker lahko je še tako natančen ponaredek, boš vedno vedel, da je ponaredek. Na drugi strani mi je pa tudi iskanje pomanjkljivosti z mikroskopom precej tuje. Mogoče bi zahteval mikronsko natančnost, če bi kupil nekaj za več kot jurja, tako pa se je pač treba sprijaznit z neko mero nenatančnosti. Konec koncev tudi točnost ure ni absolutna, in sprejmeš +- nekaj sekund na dan tudi pri 10x in 100x dražjih urah.
Meni je recimo precej bolj kot desetinka milimetra špranje pri zapestnici pomembno, da se lahko zanesem na vodotesnost. In pri Casiu za 15 evrov se lahko bolj zanesem kot pri neki repliki za 150 in več evrov.
Sploh pa mi ni jasno, zakaj bi kupil repliko za 200 ali celo 300 evrov, ko pa je v tem cenovnem razredu tako ogromna izbira uglednih firm in spodobnih manufakturic. Sem recimo ravno gledal Smiths Everest. Za slabih 300 evrov dobiš Miyoto 9015 v oldskul explorer uri.
Sicer pa naslednji teden pride Sea-Gullova "aqua terra" (iz Zagreba so jo v četrtek poslali v Ljubljano:-), bi jo bilo zanimivo temeljito primerjati s kakšno repliko (tudi kar se vodotesnosti tiče), da vidimo, kako se lahko "homage" za 120 evrov primerja z repliko za 200.
O.
Sej v tem je fora. Če je ura vsa flawed in mi je nočejo zamejat ker mi QC slike niso všeč, ne mi je pol prodajat za 350 dolarjev. Znižaj ceno pa bi naredil deal. Al pa bod manj šalabajzerski pa jo prodajaj za navedeno ceno. Izgovor, da so to za hobi je čista neumnost. Moraš bit res orenk bedak, da greš na šlampasto repliko dajat gen sestavne dele. Pol je vseeno če nekaj časa ne kupiš nič in raje na kup daješ denar in si kupiš original čez leto ali dve. Oz še huje, da reče deal with it, je pač replika pa še bolj. Vsak izdelek ima neko vrednost in če je šalabajzerski zanj enostavno ne daš tolk. Povsod je tko, zakaj bi bil trg replik kaj drugačen? Je moj denar kej manj vreden zato ker se na replicirani uri sveti pošvedran Omega logotip? Proizvajalci služijo preko dealerjev in če bi slednji pritiskal na njih, da bi držali vsaj nek nivo kakovosti pa bi imel replike, ki so vsaj kako naj se izrazim, serijsko "consistent". Torej če imajo nek flaw, ga imajo vse na identičen način. Ne pa da je vsak model nek unikaten fail. To je največja neumnost.
Zakaj bi dilerji pritiskali na tovarno, če je pa folk tako neumen, da kupuje jajca?
In čez en mesec spet kupi malce izboljšan jajc.
In spet. Pa spet.
Saj niso nori. Za razliko od njihovih kupcev.
In čez en mesec spet kupi malce izboljšan jajc.
In spet. Pa spet.
Saj niso nori. Za razliko od njihovih kupcev.
Brias ::
In kaj ti pomaga hitrost proizvodnje, ko pa so tvoji izdelki nato šlampasti in takorekoč nič vredni? Potem pa se isti folk čudi kako zaboga lahko švicarska ura stane 3 jurje evrov. Erm, mogoče zato ker ne štancajo mase ampak se potrudijo zadet vsaj tisto desetinko milimetra če že ne govorimo o mikronih...
sama izdelava ure verjetno stane in ene in druge enako ...
samo da ima HKjevec 10 eur najemnine in stroj vreden 1000 eur, delavce placa 1 eur na uro, material se kupuje na lokalnem smetiscu/taliscu ...
resne firme imajo investicije vredne par miliard eur ( stroji, razvoj, dobri materiali )
zato lahko za 250 eur dobis vrhunsko izdelano BRAND uro z pac swiss quartz moovement uro ...
ali pa fc*ked up fake ...
in enega in drugega bo izdelava prisla ... 2 eur ...
brand bo pokril stroske, etc etc in ura bo sla do dealerja za 100 eur ... dealer bo dal 100 eur gor + 22% DDV in si na 250 eur
HKjevec bo dal gor svojih 8 eur marze, ura bo sla do dealerja za 10 eur .... dealer ti jo bo prodal za 250 eur , no tax ...
ura, za moj pojem, je mimo da je fake ... za to ceno ki jo hocejo, bi morala bitii taksna, da jo sele v original tovarni locijo, da je fake ...
ta koncept, saj je 100* cenejsa, prezivi 1mm lufta je MIMO ...
Zdej sem gledal koliko Submariner odstopa po enem dnevu, in sploh ni tako švoh glede isochronisma.
prvih 5 ur točna
od 5-10 ur konstantna pri +1s
od 10-19 ur začne prehitevat od +1 do +4s
od 19-23 ur začne zaostajat od +4 do +2s
po 24 urah +1,5s
Pa med tednom mi stoji največ 15 ur naenkrat, tako da je vse ok, nebi smela bit v več kot +30s na 5 dni.
Sem gledal za ETA Top, in ima +/- 10s odstopanja na dan.
- adjusted in 5 positions: CH, FH, 6H, 9H, 3H
- average daily rate: +/- 4 seconds
- maximum positional variation: 15 seconds
- isochronism between 0 and 24 hours: +/- 10 seconds
prvih 5 ur točna
od 5-10 ur konstantna pri +1s
od 10-19 ur začne prehitevat od +1 do +4s
od 19-23 ur začne zaostajat od +4 do +2s
po 24 urah +1,5s
Pa med tednom mi stoji največ 15 ur naenkrat, tako da je vse ok, nebi smela bit v več kot +30s na 5 dni.
Sem gledal za ETA Top, in ima +/- 10s odstopanja na dan.
- adjusted in 5 positions: CH, FH, 6H, 9H, 3H
- average daily rate: +/- 4 seconds
- maximum positional variation: 15 seconds
- isochronism between 0 and 24 hours: +/- 10 seconds
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 26425 (21075) | bbbbbb2015 |
» | Od kod ima ROLEX denar? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22806 (18216) | cryptozaver |
» | katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39224 (35276) | GrimReaper |
» | Ura - kot darilo za diplomo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11629 (10363) | OwcA |