» »

replike dragih ur

replike dragih ur

««
17 / 30
»»

GrimReaper ::

Fejk Citizen, to bi pa rad videl.
Za Seiko 5 vem da obstajajo fejki, ampak sam imam vse originale kar lepo originalne.
Enkrat si dal link za te fejk Seikote, in se jih takoj prepozna, tko da tukej ni panike.

Drugače so me pa res spet začel zanimat Japonci, recimo:
Seiko SARB065
Orient Star WZ0031DV
Orient Star DV02003W (WZ0061DV)
Casio Oceanus OCW-S100-7AJF
Citizen Promaster Air Diver's PMX56-2812

Zadnji dve nista avtomatski. Casio ne vem če jih sploh dela. Pri Citizen je pa izbira tud dost revna.
Enkrat bi si rad lastil vse omenjene, upam da mi bo ratalo.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

gregor ::

jaz bi takoj imel repliko grand seika, samo kaj ko ne obstajajo, če se motim me popravite

lahko že napišejo swiss eta in doplačaš 150 usd samo vprašanje je kakšne kvalitete je ta swiss eta?
verjetno ni take kvalitete kot v originalih, ali ne obstajajo celo različni razredi eta mehanizmov?
najmanj denarja izgubiš če vzameš asian eta ;)

Da, obstajajo različni razredi, v replikah je seveda najnižji razred.
Mislim da je bil ta PO LM LE en čas na voljo s Swiss ETA s 150 USD doplačilom, se pravi za 450 USD. Ampak za tak denar ga najbrž noben ni hotel, pa še za Asian ETA si vsaj siguren da je nov.
Se pa ne morm strinjat s tistimi procenti na prejšnji strani, da je Asian 2813 boljši od Swiss ETA. Asian 2813 je sranje od movementa.

Pa za 150 USD je res bolje da ga sam naročiš iz Ofrei ko se ti Asian pokvari, kjer je kolk, tud 150 USD? Pa vsaj strokovno ti ga urar vgradi, ne pa en otrok.
Tko da čeprav sem bil tudi sam proti Asian ETA, moram ob teh novih cenah (300 oz. 450 USD, prejšnji modeli PO so bli po 200 oz. 300 USD) spremenit mnenje.

Eto, tukaj sem našel Swiss ETA:
http://www.torobravos2013.com/index.php...

RejZoR ::

Grim, še hujši je OrientStar s temno rdečim metallic dialom. Ampak je JDM, tko da bi ga mogu uvozit iz japonske. Orient Star WZ0041DV.

Ima pa tud Citizen ful hude mehanske ure, samo so zelo redke in dokaj drage čeprav izgledajo prav noro in so po specifikacijah celo mal boljše od COSC švicarskih.

Casio mehanskih ne dela, ampak z Oceanus serijo so zadel design v nulo. Ene najlepših ur ever. Škoda da so JDM only. Če ne bi bile, bi jih prodal na tone...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

Okapi ::

Fejk Citizen, to bi pa rad videl.

Fake Citizen watches have flooded the watch market only in the past five years, although the monetary savings of buying a fake Citizen over the genuine timepiece is minimal. Spotting fake Citizens is difficult because the phony versions often feature the same components as the genuine article, but they are made with cheaper materials.

Read more: http://www.ehow.com/how_5834205_spot-fa...

BEWARE-Fake-Citizen-Eco-Drive-Watches
http://community.ebay.com/t5/Watches-Cl...

It's much easier to fake and sell the lower end watches than the high end one because no one expects them to be faked and buyers usually don't question them. They sell fake Citizens, Seikos, Casios even Timex watches all over the place and I'll put money on it 90% of the people who have the fakes have no clue they are fakes until they need a battery change or service. They usually sell the lower end fakes at Flea Markets and sold as preowned on sites like Craig's List and Ebay. I am sure some legitimate store might sell fakes and don't even realize it.

http://forums.watchuseek.com/f21/how-sp...

In tega je še, kolikor hočeš.

O.

Bi pa prav rad videl kvalitetno repliko GrandSeika Hi-Beat. Omeg in Rolexov je kot dreka na vsakem vogalu, GrandSeika pa nisem še nikoli videl.

ampak z Oceanus serijo so zadel design v nulo.
Meni so tudi všeč, ampak recimo Seiko ima zelo podobne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sam to ni čist to, Oceanusi so kul in drugačni, ker imajo z modro obrobljene kazalce in markerje. Seiko nima.

Danes sem prišel do rahlega razsvetlenja al pa zgolj osebnega brainstorminga glede replik.

Ni mi jasno zakaj zganjajo proizvajalci high end originalov tako galamo okoli replik, ko pa jim realno nič ne škodijo, še več, delajo jim zastonj reklamo. Moj pogled na stvar je tak, večina nas tukaj ure za 7k+ EUR tako ali tako ne bo imela nikoli. Originala tud fizično NE ukradeš iz trgovine, tko da v prekršku nisi in nikogar nisi oškodoval s krajo kot tako. Boš pa naokoli hodil z uro, ki izgleda praktično identična originalu in s kazanjem njihove znamke in logotipa naokoli delaš zastonj reklamo, ker bo folk itaq mislil, da imaš original, če izvora ne omenjaš ravno posebej. Edina škoda, ki jo realno delaš njim je, če se z repliko zgodi neki slabega in potem nekdo misli, da je original zanič. Ampak spet, to se lahko zgodi samo če kupiš repliko misleč, da si dobil original. Kdor pa zavedno kupi repliko pa ve, da jo je dobil ceneje z nekim očitnim razlogom.

Druga stvar pa so replike ur, ki kot original stanejo recimo do 500 EUR (al pa recimo do jurja). Tle pa nikakor ne vidim nobenega veljavnega izgovora, ker čeprav nekomu 300 al pa 500 EUR pomeni veliko je to dosegljivo navadnim smrtnikom, tud tistim, ki imajo zgolj minimalca. Če gledaš realno replike škodijo največ zgolj in samo low end in mid end segmentu, torej Seiko 5, Orientom, Citizenom, Certinam itd. Ker folk, ki to kupuje itaq gleda na vsak cent, da je čim ceneje in jih z lahkoto naplahtaš, da kupujejo original čeprav je ceneni knockoff, pa tega še vedeli ne bojo, zdel pa se jim bo fajn, ker so prišparal 10 EUR. Tukaj pa je originalni proizvajalec zares oškodovan, ker tistih 10 EUR realno kupcu ne pomeni nič privarčevanega, če kupi crap kopijo že tko poceni ure, delal pa jim bojo samo slabo reklamo, ko se stvari začnejo kvarit in so šlampasto narejene.

Tretja stvar pa, kdor si lahko privošči original za ceno po kateri se pač prodajajo, itaq da ne bo šel nihče kupovat replike, da bo "privarčeval". Moraš bit usekan v glavo, da raje vzameš sicer lepo repliko z azijsko kopijo ETA mehanizma, če sicer imaš denar in si ga tud pripravljen tolk dat za uro, ki ti je všeč. Ne poznam nikogar, ki bi naredil kaj takega, če pa je kdo, bi pa prav rad izvedel kdo je tak ubrisanec, da ima denar pa raje kupuje kopije...

Torej, ko potegneš črto, all is well dokler se zavedaš, da imaš repliko drage ure in ti ni sram rečt/priznat, da je replika. Vse ostalo je stvar osebnega okusa. Če pa se pretvarjaš, da imaš original si pa itaq lame in boš izpadel bedak, ko te bo folk pogruntal.

Sitrep...
Tko da ja, zdej sem se odločil, da si bom omislil 2 repliki, eno Omega Planet Ocean in Rolex Milgauss. Prvo upam da kmalu, drugo pa bom še videl. Moram samo še mal raziskat glede mehanizmov, kako se obnesejo azijske kopije al naj raje ubodem z ETA ter v kakšnem stanju so slednji mehanizmi glede na to, da je folk omenjal da naj bi šlo za rabljene servisirane mehanizme...

Furbo ::

Replike verjetno prizadanejo proizvajalce srednjega cenovnega razreda, ker folk nabavlja tiste gare, namesto dobrih urc.

Škoda, da boš stran vrgel nekaj stotakov za te fejk jajca, ampak to je tvoja stvar.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Pa sej ni tak denar. Ko preračunaš je okol 250 EUR. In finiš vsaj pri teh Noob verzijah ni slab. Sem videl slabšega na low do mid end original urah v nekaterih primerih. Konkretno se to opazi pri sami zapestnici in tud ohišje ni slabo izdelan. Kar me zaenkrat še vedno najbolj moti je srčika...

Sam če bom še kdaj kupoval repliko, bom zahteval dobre QC slike ohišja in diala.
Do sedaj vse ure, ki sem jih dobil iz Kitajske imajo porazen finish med lugi. Še Seiko 5 ima lepo spolirano, Kitajci pa samo na grobo porezkano, al kakorkol že obdelajo.
Res da end linki več kot polovico zakrijejo, ampak kaj pa če daš usnjen pašček gor.
Noob PO kolker sem gledal video bi moral imet lep finish.
Ampak zaenkrat sem tolk jezen, da moram prej kupit vsaj ene dva originala.

igor0203 ::

GR, kaj pa Getat?

darkolord ::

Ni mi jasno zakaj zganjajo proizvajalci high end originalov tako galamo okoli replik, ko pa jim realno nič ne škodijo, še več, delajo jim zastonj reklamo. Moj pogled na stvar je tak, večina nas tukaj ure za 7k+ EUR tako ali tako ne bo imela nikoli. Originala tud fizično NE ukradeš iz trgovine, tko da v prekršku nisi in nikogar nisi oškodoval s krajo kot tako. Boš pa naokoli hodil z uro, ki izgleda praktično identična originalu in s kazanjem njihove znamke in logotipa naokoli delaš zastonj reklamo, ker bo folk itaq mislil, da imaš original, če izvora ne omenjaš ravno posebej. Edina škoda, ki jo realno delaš njim je, če se z repliko zgodi neki slabega in potem nekdo misli, da je original zanič. Ampak spet, to se lahko zgodi samo če kupiš repliko misleč, da si dobil original. Kdor pa zavedno kupi repliko pa ve, da jo je dobil ceneje z nekim očitnim razlogom.
When everyone's super... no one is.

Prestižne znamke so tako cenjene skoraj izključno prav zaradi te prestižnosti. Če bi se vsi vozili s Ferrariji (oz. njihovimi poceni neločljivimi kloni), bi izgubili skoraj vso svojo privlačnost.

bluefish ::

RejZoR je izjavil:

Ko preračunaš je okol 250 EUR.
Hja, kakor za koga.
Dam precej raje 250€ za nek original kot pa za fejk drage znamke, ne glede na kvaliteto slednjega.

kapitan ::

GrimReaper je izjavil:

Sam če bom še kdaj kupoval repliko, bom zahteval dobre QC slike ohišja in diala.
Do sedaj vse ure, ki sem jih dobil iz Kitajske imajo porazen finish med lugi. Še Seiko 5 ima lepo spolirano, Kitajci pa samo na grobo porezkano, al kakorkol že obdelajo.
Res da end linki več kot polovico zakrijejo, ampak kaj pa če daš usnjen pašček gor.

Zakaj imata vidva z Rejzorjem take hude probleme s Seiki 5? Povsod pišeta kako ima še Seiko 5 boljše urejeno. Človek bi pričakoval, da bosta do sedaj ugotovila, kako superiorna je ta serija ur.

Men so nekam majhne s samo 37mm, drugače ni nič narobe z njimi. "še Seiko 5" pa zarad tega ker so samo 100€.
Na PMWF so prišli do enakih zaključkov:
http://www.pmwf.com/Phorum/read.php?77,...

kapitan je izjavil:

GrimReaper je izjavil:

Zakaj imata vidva z Rejzorjem take hude probleme s Seiki 5? Povsod pišeta kako ima še Seiko 5 boljše urejeno. Človek bi pričakoval, da bosta do sedaj ugotovila, kako superiorna je ta serija ur.

Eh? V prvem stavku rečeš, da imava probleme z njimi, v drugem pa da jih hvaliva. Kaj zdej?

Dam precej raje 250€ za nek original kot pa za fejk drage znamke, ne glede na kvaliteto slednjega.
Jaz tudi. Za 250 evrov dobiš že marsikaj in jaz bi veliko raje vzel hommage, ki ga dela kakšna bolj leva firma (recimo Invicta ali Parnis), ki pa je vseeno firma, ne nek anonimni ponarejevalec. Še raje pa kaj od Seikota, Casia, Citizena, Orienta, Sea-gulla ...

Kar se pa problemov, ki jih imajo velike firme s ponarejevalci, tiče, so ti večplastni. Nekaj so ponaredki, ki jih prodajajo kot izvirnike (obseg tega problema sicer vsi tajijo, ampak strah pred nakupom ponaredka marsikoga odvrne od nakupa, poleg tega pa vsi tako prodani ponaredki direktno manjšajo dobiček firmi). Drug del problema je dvom drugih. Ko se nekdo izprsi in kupi original rolexa, potem mu pa nihče ne verjame, da ima original, naslednjega verjetno ne bo kupil. Nekateri ga preventivno ne kupijo, da se izognejo temu problemu. Tretji del problema je, da originala od izvirnika ne moreš ločit, dokler ga gledaš z več kot dveh metrov na roki nekoga drugega. In več ljudi kot ima rolex, manj prestižen je. Četrti del problema je spoznanje, koliko so take ure dejansko vredne. Če lahko dobiš praktično neločljiv ponaredek za desetino cene, se logično začneš spraševati, kdo te tu pravzaprav nateguje. Pa rolex in omega tu še nista glavna tarča, precej bolj to velja za razne paneraije in podobne modne znamke, ki uporabljajo serijske OEM mehanizme.

Prestižne znamke imajo predvsem posredno škodo, ker se pač precej več ponaredkov proda kot replike (se pravi da kupec ve, da kupuje ponaredek), cenejše znamke (Seiko in ostale) pa imajo predvsem direktno škodo, ker se večina ponaredkov proda kot original in kupec ne ve, da kupuje ponaredek.

Ampak tudi za prestižne znamke velja, da ponaredki nikakor ne prispevajo k večanju slave in prepoznavnosti neke znamke, ampak ji na različne načine zbijajo ceno.

O.

Ja vem, sam če jezst tko ali tako ne bi nikoli kupil ure za ne vem 10k, kako je lahko to sploh posredna škoda zanje? Posredna bi bila če bi nekdo kljub temu, da ima keša kot plevela zavedno šel kupit repliko.

Kar pa se tiče razlik, tiste Omege, ki imajo clear caseback jih takoj spregledaš, ker 8500 movementa ne moreš zgrešit. Tiste, ki imajo Si14 balance wheel in kovinski caseback sprobaš z magnetom. Simple.

Ja vem, sam če jezst tko ali tako ne bi nikoli kupil ure za ne vem 10k, kako je lahko to sploh posredna škoda zanje?
Ker boš ti kupil repliko, jaz, ki bi mogoče kupil original, bom pa rekel, da če en rejzor nosi rolexa (pa ne vem, a imaš original ali ponaredek), ga jaz pa sigurno ne bom kupil.

Posredna bi bila če bi nekdo kljub temu, da ima keša kot plevela zavedno šel kupit repliko.
Ne, posredna je, če zaradi ponaredkov ne kupi rolexa ali omege, ampak grand seikota.

Kar pa se tiče razlik, tiste Omege, ki imajo clear caseback jih takoj spregledaš, ker 8500 movementa ne moreš zgrešit. Tiste, ki imajo Si14 balance wheel in kovinski caseback sprobaš z magnetom. Simple.
Ti si sicer še kar prepričan, da mehanizmov ni mogoče ponarediti, jaz pa sem prepričan, da se motiš.;) Ponarediti je mogoče tudi silicijevo nemirko, verjetno celo precej preprosto.

O.

Hja, če je tolk preprosto, zakaj pol nihče tega ne počne? Jezst tud lahko rečem, da se da enostavno ponaredit Intelov procsor pa Aston Martina, ampak tega fizično pokazat pa ne morem. Isto je to tvoje komentiranje o tem kako lahko je ponaredit Si14 vzmeti, pa LiquidMetal in tko naprej...

bluefish ::

Ponarediš že lahko, vendar cena nato ne bo več tako vabljiva.

Da ne? Še vedno je preeeecej lažje dat 500 evrov za res prepričljiv ponaredek kot pa 10 jurjev za original. Vsaj iz stališča nas revežev. Če bi bil escapement res co-axial, Si14 balance spring in bi dejansko repliciral 8508 movement in bi bil vsaj napol pravilno dan skupaj, potem bi razmislil tud o višjem znesku. Za to kar kopirajo zdej pa ne, ker so vbistvu ful slabe kopije. Na zunaj jih sicer spedenajo v nulo, not pa dajo nek šodr movement. Kot bi v celoti repliciral Ferrari-ja, pol pa bi not dal pač en motor od Renault Clio, ker ti pač ležijo okoli v velikih količinah.

Če se potrudiš in narediš ponaredek, ki ga lahko prodaš kot original za 10 jurjev (ali s popustom za 5 jurjev), ga ne boš šel na netu prodajati za par sto evrov. S tem si kvariš biznis tako v razredu pravih ponaredkov (se pravi tistih, ki jih prodajaš kot originale), kot v razredu replik.

O.

Hja, še nisem videl nobene Omege, ki bi jo kdo pogruntal, da je ponaredek, ker bi bila v celoti tolk dobro skopirana. Ali pa Rolex, ki je daleč najbolj razširjen in prepoznaven brand prestižnih ur. Če ne drugega bi to ugotovili v Rolex tovarni/servisu, ko bi uro prinesel servisirat. Pa še nikoli nisem ujel, da bi obstajal tak primer...

Jezst tud lahko rečem, da se da enostavno ponaredit Intelov procsor pa Aston Martina, ampak tega fizično pokazat pa ne morem.
Moraš tudi malo zdrav razum uporabit. Sem dal en link na video, ko nekdo razstavlja rolexov mehanizem - 115 delčkov vsega skupaj. Nič ni tam takega, česar ne bi mogel v dobro opremljeni orodjarni ponarediti. Marsikaj od tega lahko verjetno celo kupiš serijsko narejeno (močno dvomim, da dela rolex custom made vijake, recimo). Omega 8500 ima 202 sestavna dela. Nobenega skrivnega ali tako hudo kompliciranega, da ga ne bi bilo mogoče ponarediti.

Kupiš uro, jo razstaviš, narediš orodjarsko speficikacijo vsakega koleščka in vijaka, pogledaš, kaj je mogoče kupiti serijsko narejeno, ostalo pač narediš maloserijsko, sestaviš in imaš ponarejen mehanizem. Ki sicer ne bo tako natančen kot izvirnik, niti tako vzdržljiv, ker boš šparal pri materialih in kontrola kakovosti ne bo takša, kot pri Omegi, ampak na oko pa tega mehanizma ne boš ločil od izvirnika.

Procesor je za ponarejanje čisto druga liga, pa še te se da ponarediti, samo začetni vložek je prevelik, da bi se splačalo za maloserijsko proizvodnjo (predvsem pa cene procesorjev niso 10x prenapihnjene in se računica s ponarejanjem ne bi izšla).

O.

If you look at it very, very closely, you can detect a few irregularities: a screw slot with a microscopic fault in it, a piece of the carbon casing replaced by plastic, or the absence of anti-glare glass.

But apart from these details, which even experts have trouble detecting at a glance, the fake Hublot Big Bang [to so ure za 100.000+ evrov!] seized last December by Swiss customs is hard to tell apart from the original.

The look, the weight, even the smell - because like its model, the fake's wristband was scented with vanilla - are deceptive. But the most telling factor resides in the core of the watch.

"That was one of the first times I've held in my hand a fake tourbillon watch, a real high-precision mechanism. The counterfeiters have now mastered ultra-complex movements," said Michel Arnoux, head of the anti-counterfeiting unit of the Federation of the Swiss Watch Industry, at his office in Biel.
Osnovni avtomatski mehanizmi brez komplikacij so v primerjavi s tem mala malca.

While no one admits it openly, there are whispers in Swiss watchmaking circles that the "inflated" prices of some brands and the policy of restrictive supply may have encouraged counterfeiting.

Švicarji si seveda na vso moč prizadevajo zmanjšati pomen problema, ker
as Arnoux points out: 'If the consumer can no longer tell the difference between the real watch and a fake, he loses trust. This is a considerable blow to the brand image of Swiss watchmaking.'

http://www.swissinfo.ch/eng/business/Sw...

O.

Zgodovina sprememb…

Če je v vsaki garaži tolk lahko fejkat silicijeve vzmeti, LM in podobno, kakšno vezo ima potem tourbillon? Sej je isto samo skupek zobnikov tko kot vse ostalo...

Vezo ima tako, da dokazuje, da vse skupaj niti približno ni tako komplicirano (in drago za narediti), kot bi to radi Švicarji prepričali svoje kupce. Kot rečeno, če ponarejajo urne mehanizme z delujočimi tourbilloni, je še toliko lažje ponarediti mehanizme brez njega.

O.

Zgodovina sprememb…

Če je v vsaki garaži tolk lahko fejkat silicijeve vzmeti,
In ne vem, zakaj je treba neumno podtikati stvari, ki jih nisem napisal?;(( Nisem napisal, da je to mogoče v vsaki garaži, ampak v "dobro opremljeni orodjarni".

O.

Še video poročilo na to temo - pozoren bodi na Tissotov ponaredek (CEO firme je priznal, da ga na zunaj ne bi ločil od izvirnika, ponarejeni so pa tudi vsi spremljajoči dokumenti).
http://www.swissinfo.ch/eng/swiss_news/...

Zgodovina sprememb…

RejZoR je izjavil:

Eh? V prvem stavku rečeš, da imava probleme z njimi, v drugem pa da jih hvaliva. Kaj zdej?

Ravno zato sem vprašal, ker ljudje rečejo "še", ko primerjajo nekaj slabega s, po njihovem mnenju, še slabšim. On je napisal, da mu je kolekcija 5 premajhna, in je zato ne kupi, kar je razumljivo.

Kar se tiče ponaredkov:
Ne smejo narediti predobrega ponaredka, ker bodo posledice. Zato vi še vedno lahko kupite kopije za 200, 300EUR. Mislite, da se ne more policist prijaviti v forum in naročiti uro ali dve? Komot pogledajo na pošti ali pri logističnemu podjetju, kam so šli paketi in koliko so tehtali. Z očitno kopijo, polno defektov, ne hodiš drugim v zelje. To ne velja zgolj za ure.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kapitan ()

Popravek - predobrih ponaredkov ne smejo na netu prodajati kot ponaredke za par sto evrov. Ti so rezervirani za prodajo po par tisoč evrov kot originali.

O.

Seiko 5 premajhen? Ne moreš posploševat no. Jezst imam dressy uro Seiko 5 SNXS77 s premerom 37mm. Imaš pa tud Seiko 5 diverje s premerom 42mm...

Ne posplošujem, GrimReaper je napisal, da so mu pri 37mm majhne. To je verjetno samo tak občutek. Alpinist je tudi majhen, pa je na roki videti večji.

37mm je majhno. Mako je 42mm, Citizen Titanium je 45mm če se prav spomnim, pa je že med njima razlika. Seiko 5 mi izgleda kot ženska ura proti tema dvema... pol je pa še stvar zapestja. Seiko 5 mi zaradi majhnosti in precej izbočenega spodnjega dela čudno visi na eno stran zapestja, kar je mal tečno in tud feeling je drugačen.

Katere so najbolj popularne replike ženskih ur?

Verjetno ure Michael Kors.

Sicer pa tudi rabljene ženske ure priznanih znamk nimajo neke cene.

in pa omega ladymatic

Men je "Tudor Clair De Rose" huda, replika al orginal, od ženskih mi izgleda daleč najlepša. Sploh ker nima sekundnega kazalca ampak ima tist rožast motiv, ki se vrti na sredini.

Je pa definitivno treba z gospo/dično prej preveriti, dosti žensk bo nejevolnih, ko bo ugotovilo, da se avtomatik po kakem dnevu ustavi, nakar bo ura romala nazaj v trgovino v menjavo za quartz.
Torej bo najverjetneje bolje kupiti original dobro baterijsko, kot pa nek cenen fejk, na katerem se bo potem nabiral prah.

Za ženske so solarne idealne. Samo kaj ko je težko strpat tolk elektronike v majhna ohišja. So pa zero maintenance, samo nosiš in ko je ne, jo imaš nekje na svetlem. To je to. Še baterij ni treba nikol menjat, ko pa bi se že akumulator zjebal, bo pa tolk stara, da se samo zamenja celo uro pa je.

Če je power reserve problem, sem ravno zadnjič našel tele Tissot z 80 ur power reserva:
http://www.tissot.ch/?collections/produ...

To je pa več kot dovolj da jo ni treba nikol navijat, če jo nosiš 5 dni na teden po 8 ur (kolk bi ble tiste minimalne številke ne vem, ampak sej vsak nosi uro na šihtu).

Pa si pogledal ceno? :P Drugače imaš tud Panerai Luminor z 8 in 10 dni rezerve...

RejZoR je izjavil:

Men je "Tudor Clair De Rose" huda, replika al orginal, od ženskih mi izgleda daleč najlepša. Sploh ker nima sekundnega kazalca ampak ima tist rožast motiv, ki se vrti na sredini.

Kje si pa videl to repliko, prosim za link
Sicer pa si mi najbolj dopade ta tudor

Replike še nisem zasledil

Za tega Tudorja je dost homagev. Recimo:
http://www.borealiswatch.com/product/bo...

Map ::

Cena originalnega slovitega Zenithovega modela El Primero se giblje med 5000 in 6000 EUR. Ker je to malo preveč, iščem ponaredek, ki je kvaliteten in ne preveč drag. Kje ga lahko dobim?

STU-III ::

Map je izjavil:

Cena originalnega slovitega Zenithovega modela El Primero se giblje med 5000 in 6000 EUR. Ker je to malo preveč, iščem ponaredek, ki je kvaliteten in ne preveč drag. Kje ga lahko dobim?

A tole: http://www.poetwatches.com/zenith-el-pr... ?
Line secured.

Map ::

STU-III je izjavil:

Map je izjavil:

A tole: http://www.poetwatches.com/zenith-el-pr... ?

Raje bi nekaj takega:

Tukaj jih imaš nekaj, glej seveda tiste nad $300:
http://www.p-cls.com/zenith-c-120.html
««
17 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
14427149 (21799) bbbbbb2015
»

Od kod ima ROLEX denar? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10523601 (19011) cryptozaver
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

15939774 (35826) GrimReaper
»

Ura - kot darilo za diplomo (strani: 1 2 )

5111767 (10501) OwcA

Več podobnih tem