» »

replike dragih ur

replike dragih ur

««
12 / 30
»»

RejZoR ::

Ok, čeprav 15k EUR...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::

Dons sem dobil carinsko pošto za prvo naročeno. Je Alpha in ne Omega, tko da nebi smel bit problema. Bo pa najbrž kr neki za doplačat glede na to da je bla 103 USD.
Ni mi pa še jasno kako bodo šle skos taprave replike, če odprejo paket iz Kitajske in vidijo na uri napis Omega pomoje nimam šans. Edino če prodajalci vedo za kakšno finto.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

Zadnjič sem govoril z enim avstralcem. Pri njih obdavčijo izdelke šele pri zneskih nad 1000 AUD. Dafaq. Pri nas pa te olupijo takoj, sam da je malenkost višji znesek.

Furbo ::

GrimReaper je izjavil:

Dons sem dobil carinsko pošto za prvo naročeno. Je Alpha in ne Omega, tko da nebi smel bit problema. Bo pa najbrž kr neki za doplačat glede na to da je bla 103 USD.
Ni mi pa še jasno kako bodo šle skos taprave replike, če odprejo paket iz Kitajske in vidijo na uri napis Omega pomoje nimam šans. Edino če prodajalci vedo za kakšno finto.

Morda bodo pogledali na cenik Omege in udarili ustrezno carino, če je tako dober fake. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Auch. Ura dejansko vredna 20 EUR, gor pa davek za ~10.000 EUR vredno uro :D To bi bil pwnage :D

Okapi ::

Ampak s papirjem od carine bi jo mogoče lahko prodal naprej kot original.;)

O.

Venomus ::

GrimReaper je izjavil:

Ne razumem čisto, kaj je to carinska pošta? Najprej dobiš papir, da moraš plačati davek in šele potem pošljejo tebi iz carine?

Odvisno je tudi, kakšno vrednost je g. Alpha napisal na paket za uro, mislim da Kitajci velikokrat napišejo nizek znesek.

gregor ::

GrimReaper je izjavil:

če se vse dobro izteče, poslikaj uro in objavi slike

prodajalci ne vedo za nobeno finto, vse je odvisno od carinika, ki bo pregledal paket...
verjetnost, da oceni uro kot repliko je kar velika, ni pa 100%

če pa jo oceni kot original in hoče nabit par tisoč eur pa mu dokaži da gre za ponaredek, potem ure pač ne boš dobil, ne vem pa ali se plača kaka kazen?

najbolje je res naročat preko strani, ki prepošljejo ure iz anglije ipd...

LP

Venomus je izjavil:

GrimReaper je izjavil:

Ne razumem čisto, kaj je to carinska pošta? Najprej dobiš papir, da moraš plačati davek in šele potem pošljejo tebi iz carine?

Odvisno je tudi, kakšno vrednost je g. Alpha napisal na paket za uro, mislim da Kitajci velikokrat napišejo nizek znesek.

dobiš papir, da jim pošlješ email z podatki o nakupu (lahko npr paypal email, ali ebay link ali ebay email....) da potem carinik vidi dejansko ceno izdelka

nato dobiš domov paket in moraš plačat, npr ddv, carino, stroške postopka ... odvisno od vrednosti blaga..., ko plačaš dobiš paket :)

LP

Jest sem dal link do spletne strani in v priponki screenshot Paypal emaila.

lahko še tukaj navedeš link, da vidim kaj si nabavil, če ga seveda kje v prejšnjih odgovorih nisem spregledal
LP

http://www.alpha-watch.com/details.php?...
Nekaj več o uri:
http://www.pmwf.com/Phorum/read.php?77,...

Zdej majo v glavnem samo ta črn in moder Seamaster. V preteklosti so mel še oranžen PO, Rolex Explorer, Submariner, GMT Master II. Res škoda da jih ne delajo več.

prodajalci ne vedo za nobeno finto, vse je odvisno od carinika, ki bo pregledal paket...

Sam pomoje pa je, to da dajo gor zelo nizko vrednost.
Ker teli dve poceni Kitajski uri sem dobil brez problema. Gor pa piše watch, ceni $4 oz. $10 ter označeno kot gift.
Če bi repliko enako označil, se torej ne ve al je notri poceni ura, ali replika za $300. Še vedno je šansa da carinik pregleda, ampak očitno dosti manjša.
Nasploh sem zdej dobil šele drugo pošto iz carine v enem letu, tko da pri nas pomoje niso tolk strogi.

mihec87 ::

GrimReaper je izjavil:

Sam pomoje pa je, to da dajo gor zelo nizko vrednost.
Ker teli dve poceni Kitajski uri sem dobil brez problema. Gor pa piše watch, ceni $4 oz. $10 ter označeno kot gift.
Če bi repliko enako označil, se torej ne ve al je notri poceni ura, ali replika za $300. Še vedno je šansa da carinik pregleda, ampak očitno dosti manjša.
Nasploh sem zdej dobil šele drugo pošto iz carine v enem letu, tko da pri nas pomoje niso tolk strogi.

Več ali manj se lahko špekulira (oblika,velikost,teža,navedena vrednost) seveda večji je paket večja je možnost...Dejstvo je da nekega recepta za več kot 50% uspešnost ni..Sam sem ravno vrgel v koš nekje 6 obvestil z carine od približno 10 paketov v 2 mesecih..Kitajc itq vedno da gift pa neko malo vrednost tako da to ne pali več na carini..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

Jezst še nikol nisem dobil carinskega obvestila za nobeno stvar. Je pa res da so bile vse fizično zelo majhne stvari z zneski do nekje 70-80 EUR...

pri "no name" urah ni problem, če navede pordajalec 5$, če pa za rolex... napiše to vrednost pa bo vsak carinik, ki bo odprl paket takoj vedel da gre:
- ali za repliko
- ali pa je prodajalec navedel lažno ceno

Seveda pa carinska pošta sprejme vsak dan nekaj tisoč paketov in vseh ne odpirajo, to je edino upanje da ni zapletov na carini.

Sam sem dobil že veliko paketov iz kitajske...nekatere so odprli, sem plačal ddv, jim posredval vse podatke...
Nekateri paketi pa so prišli brez carinskega postopka.

LP

torej, da naredim povzetek prodajalcev, ki nudijo tudi pošiljanje iz EU (ni problemov s carino) in bi naj bili zanesljivi:

http://www.p-cls.com/ (dodatek 25$ za največ 2 uri v paketu)
http://www.ttw888.com/ (dodatek 25$ za največ 4 ure v paketu)
http://www.torobravos.com/ (dodatek 45$)

prosim dopišite še ostale...

hvala

LP

BigSmoke ::

kje dobiti dobro replika uro U-BOAT U1001?

Iz UK so še Precios Time, Narikaa in UK Watches.
Drugače je bil pa Toro Bravo drugi pri nagradah RWI dealer of the Year 2012, takoj za PureTime. Tko da z njim ne morš zgrešit.

U-Boat 1001:
http://www.p-cls.com/uboat-classico-c-2...
http://www.trwatch.com/index.php?cPath=...

Enkrat bi rad videl kakšen ta ponaredek od blizu, ker me prav zanima, kakšna je res kakovost, v primerjavi s kitajskimi "hommagi". Na torobravos so namreč cene IMHO hudo zasoljene. Recimo Rolex GMT imajo za 338 USD

Parnis je 3x cenejši (113 USD), pa na sliki ne zgleda čisto nič slabši. Naj bi imel safirno šipco in keramični obroč.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sam dobim tega Rolexa:
http://www.silix-prime.so/index.php?mai...

Na slikah zgleda povsem ok, bom pa podal detajlni opis ko jo dobim.

Poleg Omege in Rolexa sem se začel malo zanimat še za Breitling SuperOcean 44mm (z modrim sekundnim kazalcem), Hublot Big Bang 44mm ter Panerai PAM 112 N 44mm.

Kako da si šel naročiti model, ki sploh ne obstaja pri Rolexu?

A da ne obstaja? Čist možno, veliko teh poceni modelov je fantasy ur, ampak ponavadi v dobrem smislu, ker tale Rolex in še ena Aqua Terra zgledata čist ok v modri barvi.
Sej pri teh $35-80 modelih ni point v tem da bi ble 1:1 replike, ampak tolk da vidiš če ti je določen model ure sploh všeč.
Sam sem pa vzel vse tri znižane po $35, tko da ni blo za izbirat barve, ampak je prišlo tko da so mi te celo najbolj všeč.

EDIT:
Obstaja samo modro-zlata, tko da je ta modra v bistvu še boljša.

GrimReaper je izjavil:

Sam dobim tega Rolexa:
http://www.silix-prime.so/index.php?mai...

Na slikah zgleda povsem ok, bom pa podal detajlni opis ko jo dobim.

Poleg Omege in Rolexa sem se začel malo zanimat še za Breitling SuperOcean 44mm (z modrim sekundnim kazalcem), Hublot Big Bang 44mm ter Panerai PAM 112 N 44mm.

Drzim pesti da na carini ne bo problemov
Lp

GrimReaper je izjavil:

Iz UK so še Precios Time, Narikaa in UK Watches.
Drugače je bil pa Toro Bravo drugi pri nagradah RWI dealer of the Year 2012, takoj za PureTime. Tko da z njim ne morš zgrešit.

U-Boat 1001:
http://www.p-cls.com/uboat-classico-c-2...
http://www.trwatch.com/index.php?cPath=...

http://ptswisswatch.com - ni info od kod posiljajo, ni cen, skoda

Za drugi dve pa ne najdem strani?

Precious Time naj bi pošiljal iz UK:
http://www.lastplaneout.biz/helpdesk/kn...
Ampak kolker mam jest izkušnje je bolj slab pri odgovarjanju na maile, 24. sem mu poslal, 29. je odgovoril, potem isti dan sem mu postavil še eno vprašanje in še danes ni odgovora.

Narikaa
Te ure ima trenutno v UK:
https://www.dropbox.com/gallery/2644807...

Mail:
narikaa@gmail.com

Kako sploh deluje Narikaa:
http://www.replica-watch.info/vb/showth...

UK Watches
http://www.thewatchstore.info/
watches.uk@gmail.com

Več info tukaj pod Sticky-ji:
http://www.repgeek.com/forumdisplay.php...

Sicer pa proti Torotu so to bolj majhne ribe, pa še Toro nima ne vem kolk izbire, pa za eno sem vprašal in je takoj odgovoril da ne more dobit.
Tko da si potem spet pri Trusty-ju in Perfect Clones. Tut UK Watches sem zgleda postavil pretežko zahtevo in mi je rekel naj se kar na Trusty-ja obrnem.

Zgodovina sprememb…

hvala za pojasnila,

ja, verjetno se bom odločil za eno izmed teh treh strani:

http://www.p-cls.com/ (dodatek 25$ za največ 2 uri v paketu)
http://www.ttw888.com/ (dodatek 25$ za največ 4 ure v paketu)
http://www.torobravos.com/ (dodatek 45$)

kako bi jih ti rangiral...hitri odgovori, zanesljivost dobave, kvaliteta ur, izbira...

glede uk watches, narikaa: ni cen, ni stroškov pošiljanja, če bi imeli bolj urejene strani bi morda kaj več tudi prodali, seveda pa je jasno da skrivajo te podatke zaradi nelegalnosti početja in pa da različnim kupcem lahko dajo različne cene....

torej zgornje 3 strani, že grem iskat najboljšo uro:), ne bi imel nič proti kakšni omega, rolex, breitling varianti z quarzt pogonom, samo verjetno ne obstaja...

LP

gregor je izjavil:

če se vse dobro izteče, poslikaj uro in objavi slike

Danes sem dobil Alpha Seamaster Professional. 85€ + 22,5€ carine.
Najprej sem bil nad uro zelo navdušen. Ura ima hand winding, hacking ter screw down crown. Mehanizem je Seagull TY2806 21J. Lume je neverjeten, od vseh ur ki jih imam daleč najboljši.
Sprednji del ure je kar kvaliteten, edino zgornja dva markerja sta postrani. Pa pri valovih sta dve napaki. Pa markerji na bezelu se ne ujemajo povsem z markerji na številčnici.
Zadnji del ohišja pa ne daje nekega občutka kvalitete, prav ceneno je narejen.

Potem pa najslabši del, zapestnica. Če bi bilo vse kot je treba je drugače kar kvalitetna, solid link, pa lahko se jo da resizat.
Ampak ne, najprej sem opazil da en pin ne drži delov skupaj, in je enega treba ročno natikat ko daješ uro gor.
Pa diver's extension se pri tem vedno nekaj odpira. Zapiranje zaponke je tud dost težavno. Pa še en del je bil precej pokrit z rjo.
Sem vprašal tud, če lahko pošljejo novo zapestnico, ampak ne, moram to poslat nazaj. Tega pa mislim da ne bom storil.

Težka tut ni tolk kot sem mislil da bo. 177g z vsemi linki in 157g z odstranjenimi štirimi linki (gor imam še dva polovična). Tko da je kar prijetna za nosit.
Točna je zaenkrat kar precej, samo za 1s prehiteva po 4 urah, kar naj bi zneslo 6s na dan.

Potem pa kar se je še zelo hitro pokvarilo je hitro nastavljanje datuma. Zdej lahko nastavljam samo tako, da vrtim urin kazalec za 24 ur.
Res presenetljivo dobra ura, samo če bi se bolj potrudili pri QC.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

ura je zelo všečna, škoda da ima toliko pomanjkljivosti...
LP

Shkorc ::

Uf zgornja markerja mi ne bi dala miru >:D

Naj ti dobro služi.

Rja, indeksi, slabo zapenjanje, slab bezel,.. preveč za naštevati, po tvojih lastnih besedah...

...in zaključek.. presenetljivo dobra ura???

WHAT?

Stran si vrgel več kot 100EUR..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Stran glih ne vem če sem vrgel, clasp bom poslal nazaj, tko da bo potem uporabna.
Že to da je zapestnica solid link je zelo veliko vredno, samo original Omega clasp pride 200€, cela zapestnica pa 500€.
Potem movementa tako dobrega ne dobiš za tako ceno, hack, hand wind, tega nima noben Seiko 5, ki stane enako.
QC pa za tako ceno ne more bit ne vem kaj. Markerje ima postran tud moj Citizen za 250€. Tudi dobre replike bodo imele kakšno napako. Edino original, ki stane 30x več bi moral bit brez napak, pa še tam ni nujno.
Hitrega nastavljanja datuma tud ne vem če sploh rabiš, ko enkrat nastaviš, potem ni dosti težje če vsak začetek meseca zavrtiš urni kazalec tolk da pride na 1. Celih 31 dni pa pomoje ni treba več kot 1x vrtet.
Če imaš srečo in dobiš primerek z malo napakami (brez za ta denar ne more bit), je vsekakor eden boljših nakupov za 100€.

V glavnem, ko dobim nov clasp, bo čist ok ura.

Hacking na automatic urah je največja bedarija na svetu. Kaj ti pomaga hacking, da točno nastaviš, ko pa bo ura po 2-3 dneh tolk zašla, da je vseeno? Drugo so kvarčne ure kjer 5 sekund na mesec ni nič in ima smisel nastavljat precizno tud sekundi kazalec. Za vse ostalo imam raje Seiko 5 kot pa neke očitno zelo slabo narejene replike, ki so še dražje.

Ko že ravno o Seikotih -na španskem buyvipu so ravno po znižanih cenah.

O.

Pa je pri nastavljanju datuma pri vseh avtomatskih urah treba tako pazit?
Sam sem nastavljal ko je bila ura 18. Od Alphe sem pa dobil odgovor da lahko samo od 9:00-15:00, kar je celih 9 ur rezerve od polnoči ko se datum prestavi.
Sicer pa ni problem, uro daš recimo na 10AM, nastaviš datum za en dan nazaj, potem pa vrtiš uro. Pa seveda je treba bit nežen, če ne gre, bolje da pustiš, ker tako se lahko vzmet samo polomi.

Clasp sem pa poslal nazaj, pa še enega sem kupil na eBayu za 30 USD.

Včeraj sem dobil tut Omega AT repliko.
Tko kot smo že ugotovil, je edina rešitev pred carino to da nimajo dovolj kadra, drugače Hong Kong, gift ter cena 10 USD kar kliče po pregledu paketa.
Je pa ura zelo dobre kvalitete, kot se za ta denar spodobi. Mehanizem je original Swiss ETA 2824-2 in ne clone, prehiteva eno malenkost, tam okol 5-10s na dan (Alpha 14s).
Enako kot pri Alphi, hand winding (zelo zanesljiv v nasprotju z ETA 2892 in 7750), hacking, screw down crown, solid link zapestnica z vijaki, se pravi ni da ni. Pa še safirno steklo ima.
Je pa velik fail pri Omega zapestnicah, da imajo za nastavljat samo half linke, ne pa micro adjustmenta na zaponki, z dodanim half linkom je prevelika (mogoče ok, če bi veliko fizično delal), brez half linka pa že tišči tut če mirujem. Pozim je sploh problem, ko bi bilo mogoče res treba vzet half link ven, ampak ni ravno preprosto opravilo.
Več o tej uri popoldne.

Po mojem gredo vsi ti paketki čez rentgen in če carinik na zaslonu vidi uro, ne gre odpirati paketa, ker pač ve, da so kitajske ure res večinoma pod 22 evri, zaradi kopij se pa ne sekira preveč (verjetno imajo samo dodatno delo, če kakšno najdejo).;)

O.

Potem imam pa samo jaz nesrečo s carino in odpiranjem paketov... nisem naročil replike sicer, ampak: Pašček iz tajske, avtomatski mehanizem iz HK, gumijast pašček iz USA... vse so cariniki odprli :))Brez kakšnega davka in carinjenja, ampak vseeno, paket odprt, gor pa nalepka ''opravljen carinski postopek''.

Si niti ne predstavljam kakšna vsa pisma od odvetnikov bi dobil, če bi naročil repliko :)

Sej kupovat repliko kolker vem ni kaznivo dejanje, prodajati jih ne smeš. Seveda ure ne boš dobil, če jo cariniki odkrijejo, ampak da bi bil kaj kaznovan pa pomoje ne.
Pa tut ne vem na kolko znamk se cariniki sploh spoznajo, Omega, Rolex najbrž že, kaj več pa skoraj ne verjamem. Edino če imajo enga, ki se spozna posebej na ure.

Evo, sem bil ravno tri dni službeno v Pisi. In čakam tam pred hotelom taksi, ko pride mimo en ta črn in mi začne ponujati Rolexe in ostalo robo. Po 60 evrov. Se zasmejim in pravim, da je predrago, pa me vpraša, koliko bi jaz dal. In sem malo nepremišljeno, misleč, da je dovolj nizka ponudba, da se ga bom znebil, zinil 10 evrov. Pa začne nižati ceno - 50, 40, 30, 20 in na koncu reče OK, ajde, naj ti bo, 10 evrov. In tako imam sedaj eno površno kopijo Submarinerja;) Edina dobra plat je, da vsaj mehanski ni in je torej še kar točen. Ta vikend ga na pikniku dobi en od tam prisotnih otrok.;)

O.

GrimReaper je izjavil:

Sej kupovat repliko kolker vem ni kaznivo dejanje, prodajati jih ne smeš. Seveda ure ne boš dobil, če jo cariniki odkrijejo, ampak da bi bil kaj kaznovan pa pomoje ne.
Pa tut ne vem na kolko znamk se cariniki sploh spoznajo, Omega, Rolex najbrž že, kaj več pa skoraj ne verjamem. Edino če imajo enga, ki se spozna posebej na ure.

Za kakšne znane znamke po moje kar predvidevajo, da je replika, sploh če pride iz HK in je gift. Me zanima kaj bi naredili, če bi našli v paketu repliko Sinn, Bell Ross ali pa kakšno podobno swiss made znamko, ki je večina ljudi ne pozna.

Okapi je izjavil:

Evo, sem bil ravno tri dni službeno v Pisi. In čakam tam pred hotelom taksi, ko pride mimo en ta črn in mi začne ponujati Rolexe in ostalo robo. Po 60 evrov. Se zasmejim in pravim, da je predrago, pa me vpraša, koliko bi jaz dal. In sem malo nepremišljeno, misleč, da je dovolj nizka ponudba, da se ga bom znebil, zinil 10 evrov. Pa začne nižati ceno - 50, 40, 30, 20 in na koncu reče OK, ajde, naj ti bo, 10 evrov. In tako imam sedaj eno površno kopijo Submarinerja;) Edina dobra plat je, da vsaj mehanski ni in je torej še kar točen. Ta vikend ga na pikniku dobi en od tam prisotnih otrok.;)

O.

lol če je kvarčna potem je pa verjetno zelo dobra replika, ja :))Imam podobno iz Egipta... tudi 10 € je preveč za tako uro, ampak je pa dober spominek, če ne drugega.

Seveda je preveč - za 10 evrov dobiš v kitajskih štacunah na ebayu čisto spodobne urice. Če bi vedel, da bo pristal na 10 evrov, bi ponudil 5.;) Ampak kot darilo za mulca bo čisto OK in tako v resnici ni stran vržen denar. Pa še za naslednjič bom vedel. Me prav zanima, če bi ga dobil za 5 evrov.;)

O.

zakaj je v galeriji slik vedno tudi ta slika?

kaj pove?

LP

katera od teh dveh trgovin je boljša?

http://www.p-cls.com/
http://www.ttw888.com/

LP

Ta naprava je time grapher. Nisem se nikol poglabljal kaj pomenijo številke, ampak če probam:
RATE: +1s/d - prehiteva za sekundo na dan
AMP.: nimam pojma kaj bi ble te stopinje
B.E.: najbrž beat error v ms
beat rate: 28800 - 28800 beatov na uro, oz. 8 na sekundo

AMP je amplitude, BE pa je ko si že ugotovil beat error. AMP je namenjen za regulacijo onega drugega pina na balance wheelu za katerega povsod govorijo, da se ga ne smeš dotikat, ko ure sam reguliraš doma. Ker brez timegrapherja narediš še večjo štalo.

Najbolj važen je RATE in BE. Kar pa je (če je to tvoja ura) zelo dobro regulirana. Stestiraj jo še v pozicijah kakor jo največkrat nosiš. Krona navzdol, krona horizontalno recimo oz pod 45°...

mihec87 ::

Venomus je izjavil:

Za kakšne znane znamke po moje kar predvidevajo, da je replika, sploh če pride iz HK in je gift. Me zanima kaj bi naredili, če bi našli v paketu repliko Sinn, Bell Ross ali pa kakšno podobno swiss made znamko, ki je večina ljudi ne pozna.

Se pa distributer oz uvoznik zato...

mihec87 je izjavil:

Venomus je izjavil:

Se pa distributer oz uvoznik zato...

Kako to misliš... misliš da vsakič, ko je kakšen Rolex v paketu kontaktirajo Malalana in ga vprašajo za mnenje?

Verjetno ne, sicer ne bi bilo toliko zanič ponaredkov na bolhi, razen če jih folk prinese iz potovanj.

Grem pa jutri tja, pa ga bom vprašal. :)

Če greš iskat novo uro ti čestitam :)

Če boš odnesel uro na servis, potem pa upam da prideš čim ceneje čez :))

Nah, malce grem pogledat. Če bodo pa slučajno že imeli nov GMT2 (črno/moder), pa ni rečeno, da ga ne odnesem, čeprav ga verjetno nimajo, ker me bodo itak poklicali ko pride. :P
««
12 / 30
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
14427090 (21740) bbbbbb2015
»

Od kod ima ROLEX denar? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10523573 (18983) cryptozaver
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

15939755 (35807) GrimReaper
»

Ura - kot darilo za diplomo (strani: 1 2 )

5111760 (10494) OwcA

Več podobnih tem