» »

Čuden problem ?

Čuden problem ?

kratos ::

Lep pozdrav, na računalniku so se mi neznanega razloga odebelile črke ter na internetu, strani partis.si se mi je stran čist popačila, na eni strani je belo na drugi pa kaže kar bi moglo, na strani google pa so se mi črke stanjšale, sam nimam pojma zakaj je to ratalo zato prosim za pomoč.
Hvala
prilagam slike:

Ajrina ::

ctrl + kolešček miške poveča/pomanjša črke. malo se poigraj z nastavitvami. zakotovo si nekaj napačno kliknil.

LedStorm+++ ::

Lahko greš tudi pod:

Orodja -> Možnosti -> Vsebina -> Pisave in Barve -> Napredno -> Odkljukaj dovoli stranem da uporabljajo lastne pisave namesto mojih izborov
Pingvin :-)

To je za internet, pri meni pa so se odebelile črke tudi na namizju oz. računalniku celem, tako da sklepam da se je to vse skup nekaj spremenilo ne samo v firefoxu.

stroy ::

preveri če imaš pravilnonastavljen DPI (velikost pisave) normalno je mislim da 96 DPI.

mjk ::

imaš tudi opcijo pri displayu, da ti prikazuje povečane črke ... tako kot je napisal stroy.
Poglej, če nisi vključil nastavitev za povečano velikost pisave.

kje je ta opcija ? v mozili ?

amigo_no1 ::

control panel:
display / display properties -> settings -> advanced /general

Zgodovina sprememb…

hvala, sem to naredu in mam nastavleno na 96 DPI tako da ostaja še vedno isto. Sploh mi ni jasno kako se lahko kar na jasnem spremenijo črke...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kratos ()

x1x1x1 ::

to pri dpi je tko, to je zelo teško nastavit na pravo stvar dejstvo je da rabiš potrplenje pri tem prvo zakaj ne greš na obnovitveno točko in obnviš sistem za kak dan nazaj in boš videl. ali pa poskusi med nalaganjem windows-ov pritiskaj f8 in nato izberi (zadnja dobra konfiguracija sistema) nekaj takega.
drugače pa nastavi dpi nazaj na normalno oz. manjšaj toliko časa da bo ta odebelitev skočila nazaj, potem pa zopet po malih korakih (največ za 3) naprej dokler pač ne boš zadovoljen to bi moralo rešit zadevo.
drugače pa ti še ostane opcija, da klikneš na namizju z desno tipko na miški klikneš lastnosti, videz in nato dodatno. tu se da še kar nekaj nastavit naštimat glede velikosti oken pisav v njih itd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tiskalnik tiska črki š in ž čez druge črke!

Oddelek: Pomoč in nasveti
151758 (1482) jan01
»

Hanns g

Oddelek: Strojna oprema
161481 (1229) ender
»

Kako povečati pisavo v IEju ali Firefoxu?

103219 (3035) Jakka
»

nastavitev večje resolucije na novem lcd monitorju - vse pomanjša

204406 (4199) Izi
»

Prenosnik (hp nx7000) in visoka locljivost

Oddelek: Strojna oprema
6923 (820) Cokolesnik

Več podobnih tem