» »

#1: Ponovni zagon: "Not optimum mode" ; #2: problem napajanja

#1: Ponovni zagon: "Not optimum mode" ; #2: problem napajanja

DaDek ::

Pozdravljeni,
#1:
Imam problem s računalnikom od sestrične in sicer zadnje pol leta, pri ponovnem zagonu računalnika oz. pri izklopu in hitrem vklopu (nevem do 1ure), monitor namesto desktopa prikaže "Not optimum mode Recommended mode 1280x1024 60MHz) - točno tako je tudi nastavljeno v Properties.

Gre se za računalnik:

AMD Sempron 2500+, plata sem pozabil katera je (on board grafika). Pred letom dni sem dodal 512 DDR rama. Monitor je nek Samsung 17" (lcd).

Na AGP slot sem vstavil grafiko priključil gor monitor pa enaka situacija kot na integrirani.
Plata, monitor?
Danes popoldan imam namen še testno zamenjati monitor, se splača sploh?

#2 drug računalnik:
V trenutku ko vklopim štrom kabl, se vklopita na napajalniku in CPUju ventilatorja in power lučka na sprednji strani računalnika. Gumb za vklop ne deluje.To se je zgodilo po menjavi napajalnika in hkratnem čiščenju CPUja (ker je bil zabasan s prahom). Predno sem menjal napajalnik mašine sploh nisem prižigal, saj mi je bilo rečeno da se je malo skadilo iz njega in nato zelo zasmrdelo iz napajalnika. Zato se nisem niti ubadal s predhodnim priklopom. CPU sem sicer pri čiščenju odklopil in ga vzel ven iz vodila (držal se je hladilnika), sčistil hladilnik iz zgornje strani, ga vstavil nazaj v vodilo, ter "zapel" nazaj (INTELOV SISTEM - CELERON), proc sem vzel potem še 1x ven ker sem mislil, da sem kaj narobe vstavil, ampak nisem, CPU je v pravilni poziciji in na videz cel. :( )

Hvala in lep pozdrav,

MIHAc27 ::

za #1 Samsungi imajo žal to težavo serijsko. Začasna rešitev je da monitor izklopiš iz elektrike za 10 minut in bi moral potem spet delat (za nekaj časa).

za #2 A ta napajalnik ki je sedaj notri je OK, in VSE priklopljeno na plato?
Crknjen napajalnik drugače ne poškoduje matične, lahko pa da je še kaj drugega.
Probaj prižgati z izklopljenim diskom in brez ramov.. bi moral slišati piske vsaj, če ima priklopljen tudi speakerček... Če lučka sveti pa nič se ne zgodi, potem je verjetno matična zanič. (Če si malo mojstra lahko probaš na plati zamenjati konektorčke za "power on" in "reset" Pa ga potem na reset gumb vklopit. tako bi videl še če ni gumb mogoče pokvarjen.

DaDek ::

#1: Hvala, bom sporočil sestrični :)

#2: napajalnik sem dal not novi in en drug rabljen pa ne pomaga. brez priklopljenega diska / ramov sem probal, samo tako razmišljam kot ti, verjetno je plata, s ztemi konektorji se ne bom zajebaval, ker nimam toliko znanja ;) bomo probali plato menjat oz. dat mašino na snago :P

hvala ti


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19923980 (6737) hojnikb
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11114129 (12691) Berni_01
»

Črn zaslon ob prižigu računalnika

Oddelek: Strojna oprema
312311 (1558) btzajla
»

Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535390 (4326) svetetko
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317334 (13457) G_mAn

Več podobnih tem