Forum » Programska oprema » kako narediti slide show
kako narediti slide show
Tjulenj ::
cilj: v eni mapi je n slikovnih datotek (v idealu končnica ni pomembna) in ob zagonu programčka se le te datoteke na random (full-screen) sučejo ena za drugo z nastavljivo dolžino prikaza in čimveč random prelivi iz ene v drugo.
prva ideja mi je bila flash, ampak ga ne znam pripraviti do tega da bi samo od nekje pobral sliko in jo pustil tam, ne pa da jo shrani v svoj file (to namreč ne pride v poštev ker slike se mora dati čimlažje menjavati/dodajati).
druge ideje trenutno še nimam. morda kdo drug?
prva ideja mi je bila flash, ampak ga ne znam pripraviti do tega da bi samo od nekje pobral sliko in jo pustil tam, ne pa da jo shrani v svoj file (to namreč ne pride v poštev ker slike se mora dati čimlažje menjavati/dodajati).
druge ideje trenutno še nimam. morda kdo drug?
Highlag ::
Za WXP dobiš med powertoys-i točno to kar ti hočeš.
Generator slide-show-a.
Powertoys
Generator je sicer mišljen za peko slik na CD, samo enako dobro dela tudi z diska.
Mislim pa da je omejen na formate slik ki jih podpira IE (PNG, Jpg, Gif)
Generator slide-show-a.
Powertoys
Generator je sicer mišljen za peko slik na CD, samo enako dobro dela tudi z diska.
Mislim pa da je omejen na formate slik ki jih podpira IE (PNG, Jpg, Gif)
Perci: pojma nimam, nisem nikoli toliko ga pregledoval... a zna na random sukati zadeve? al moras vnaprej dolocit katere slike pa koliko jih je?
Highlag: problem je edin da niti jaz, niti mašina na kateri bo zadeva tekla, nima winXP... sam pa piše na strani da je compatible z win9x tko da... a mi kdo lahko pošlje extractan programcek? ker men setup napiše da nimam XP pa se zapre
Highlag: problem je edin da niti jaz, niti mašina na kateri bo zadeva tekla, nima winXP... sam pa piše na strani da je compatible z win9x tko da... a mi kdo lahko pošlje extractan programcek? ker men setup napiše da nimam XP pa se zapre
CaqKa ::
sem probal to z powertoysi... ker je html vse skupaj mislim da bi moralo delat na vsaki mašini z novejsim ie. drugače pa je fiskirano na slike ki jih ima oziroma mu jih v wizardu daš. btw pomojem ti bo tudi extractan programček javil isto
BaRtMaN ::
Kokr jst vem, naj bi mel ACD See tako funkcijo, da naredi kao ohranjevalnik zaslona iz slik kot samostojno datoteko (.exe). Kaj več o tem pa nebi vedel, ker te funkcije nikoli nisem rabil.
ACDSee je super za slide show, sam ena mala napakca... ni prehodov med slikami.
tole od webshots pa zgleda obetavno sam ... preklete reklame. težka bo
vsem lepa hvala za ideje, pa če ima kdo še kakšno, kar na dan z njo (btw še nobene v stilu "uporabi ta pa ta program pa sam nared" ni blo... ker to bi blo res idealno da bi se lahko sam zmišljeval kakšni bi bili prehodi med slikami... to al pa program ki jih ima mali miljon že vgrajenih )
tole od webshots pa zgleda obetavno sam ... preklete reklame. težka bo
vsem lepa hvala za ideje, pa če ima kdo še kakšno, kar na dan z njo (btw še nobene v stilu "uporabi ta pa ta program pa sam nared" ni blo... ker to bi blo res idealno da bi se lahko sam zmišljeval kakšni bi bili prehodi med slikami... to al pa program ki jih ima mali miljon že vgrajenih )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Lepljenje slikic - Kateri program?Oddelek: Programska oprema | 1212 (1098) | CaqKa |
» | Kako na DVD playerju gledati slike in poslusati glasbo hkrati?Oddelek: Zvok in slika | 1425 (1372) | CaqKa |
» | Pregledovalnik slikOddelek: Zvok in slika | 2386 (2282) | CaqKa |
» | Program za gledanje slikOddelek: Programska oprema | 4583 (4340) | branko_bm |
» | Background ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 800 (713) | JLP |