» »

Iphone

Iphone

Dajarra ::

Nameravam si kupiti, touch screen mobitel, povsej verjetnosti Iphone 3GS. Je to trenutno to ali se splača pogledat kakšnega konkurenta in pa kje je najboljše, da se kupi omenjen telefon. Je to praktično gledano kar Bolha?
Slišal sem, da Iphone ne podpira Flasha, je to velik problem?

hvala

Dajarra ::

Seveda so vse izkušnje dobrodošle...

d0rK ::

Za ceno odklenjenega ajFona [700eur] imas VELIKO izbiro. Za precej manj lahko dobis izvrsten HTC HD2.

Dajarra ::

Kolikor sem videl, se večina cen vrti okrog 600e.

zlobcek ::

Hmm torej, ker ga mam, ti lahko kaj povem in naredim kakšno primerjavo z recimo od tamale n97 - prej sem imel sicer dlancnike itd. vendar ze neki casa nazaj in brezveze primerjat. Ne vem kako je z njimi zdej...

Bistvena prednost iphona je po mojem enostavnost uporabe zarad vmesnika (n97 je dosti bolj štorasta). Uporabljam ga za služben in zaseben telefon. Vse glavne stvari imam na prvem namizju in je res vse takoj pri roki in zelo zelo odzivno. Slaba stran je baterija, vendar ko sem izklopil dvojni način oz. 3g, mi zdrži tam dva dni - prej sem ga polnil vsak dan. Uporaba je pa zelo veliko wi-fi - čekiranje in pošiljanje mejlov cele dneve vsaj enkrat na 15 min, spletne strani prek safarija, redno na wi-fi laufa fring, branje dokumentov, preglednic, pisanje notesov, skos ti-do listanje in popravljanje, polnjenje koledarja, slikanje zadev, sem in tja gps-a - vendar imam za to avto polnilec, dost uporabljam dodatni progi - vodno tehtnico, precej tudi kompas in progi za merjenje glasnosti v dB, ifitnes program zasebno, call manager mcleaner itd. Muske, filmov in tega praktično nič.

Slaba lastnost iz mojega vidika glede uporabnosti je to, da je namizje pač kup programov. Nimaš takojšnjega pregleda na koledar, to-do listo itd. (samo n97 tudi recimo nima tega... Vsaj na nekem uporabnem nivoju). Ampak zaradi hitrega dostopanja do vsega tega to niti ni tak problem in se navadiš. Druga slaba lastnost je, da nima original dejansko nobene to-do liste, ampak samo koledar. Uporabljam recimo zelo dober things, vendar to pomeni dodaten strošek. Dodaten strošek je tudi slo tipkovnica in slo vmesnik, katerih sicer nimam, ker pač ne potrebujem. Dodatni stroški so progiji za urejanje dokumentov (vendar so drugje najbrž tudi - n97 na primer. Ne vem kako je z win igracami). Čeprav prebiraš dokumente lahko brez posebnih programov.

Dobra lastnost je način prebiranja dokumentov, spletnih strani in drugih stvari zaradi vmesnika. double finger touch al kaj ze je - to je to. Sam zarad tega in ne trapastih zoom forah drugje, na primer pri nokii, sem dejansko čist navdušen in je v zelo veliko pomoč pri dokumentih in povsod.

Vendar je en downside na primer proti nokii. Una ima quertz tipkovnico zunaj. Tukaj pa je dejansko zelo težko pisat brez da bi gledu na tipkovnico oz. se ne da. Ne bom reku, da se na n97 da. Če bi vadil najbrž... Samo recimo da je to problem vseh touch telefonov. Da ni povratne info pritiska in da morš gledat na zaslon kaj si pritisnil.

Tipkovnica je po drugi strani zelo uredu in se je človek hitro navadi in se da pisati zelo hitro.

Glede hardwara bi recimo pograjal fotko. Prej sem imel n95 in sem malo slabe volje sedaj, ker sem precej slikal za šiht. Nima fleša oz. pač približka. Saj n95 tudi ni imela nič posebnega, a vseeno okoli svetlobnega leta pred tem srotom, ki je tle not. Za 700 eur? Dej no jabuk, ne me j...

Zaslon in materiali so dobri. Imam ga 2 meseca, nobene folije nikjer, le leder žok, da se skrije čisto not in je telefon kot nov. Pa je že padal po tleh. V žokcu hvala bogu...

Kaj še... Iz glave je to to.

Če ti ni škoda denarja za to, potem ne premišljuj. Od telefonov je to moj najboljši nakup do sedaj, notebooka od nakupa skoraj ne uporabljam več v smislu kontaktiranja, koledarjev in česarkoli. Le še za projekte delat (sem strojnik - projektant, vodja montaž in servisov, delam faks itd.)... Preizkusil sem pa kar nekaj dlančnikov, smart phonov - le zaradi tega, ker rabim eno enostavno igračo, da ni treba bit okoli notebooka in da sem res skos povezan z ljudmi. Malo sem bil skeptičen zaradi cene, a mi ni niti malo žal.

BTW način chata preko sms mi je tud ratu nepogrešljiva zadeva - predvsem privzet takojšen vpogled na celotno zgodovino.

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Dajarra ::

zlobcek hvala za dolg odgovor. Sem še sam čekiral okrog in mislim, da bo kar to to. Zanima pa me, kje bi se ga najbolj splačalo kupit, tako cenovno kot iz vidika zanesljivosti. Je to kar Bolha ali je treba ponj v Italijo ali Hrvaško in za kakšno ceno se ga da dobit.

Hvala

Perza ::

Kar jaz poznam folk, jih navadno kupujejo v Italiji, kjer so nezaklenjeni (govorim seveda za nove). Na Hrvaškem so zaklenjeni in je potreben jailbreak in blacksn0w za odklep, da deluje z vsemi operaterji. Z nezaklenjenimi nimaš nobenih "komplikacij" (čeprav je hacktivacija danes zelo preprosta), pri zaklenjenih pa moraš paziti, da ga ne nadgradiš z najnovejšo programsko opremo ko izide, saj se ti spet zaklene in postane neuporaben, dokler ne izdelajo spet "hacktivatorja", kar lahko traja tudi kar nekaj časa. V Italiji te pride mislim da 620EUR 16GB varianta in 720EUR 32GB. Morebitni servis je mogoč v tisti državi, kjer si ga kupil. Sicer pa ogromno informacij kar se tiče iphona najdeš na jabuk.si

alexa-lol ::

ajz imam iPhone (3G) in sem zadovoljen z njim..3GS je pa sploh dober ker ima dobro kamero :)

Dajarra ::

Alexa-lol kje si ga pa ti kupil, imaš kakšna priporočila, spletna mesta?
Tnx

Oxford ::

Jaz sem si ga kupil na http://www.cellulare.net/.

Počakati sem moral 1 teden, ker je bil tedaj takšen naval, da jim je zaloga pošla v 48 urah. Plačal sem s kreditno kartico (620 € + 24 € za prevoz) in dobil preko UPS-a. Ni se mi namreč dalo voziti v Trst in tvegati, da se bom vrnil z dolgim nosom (v začetku oktobra je bilo zelo težko dobiti črnega 3GS 16 GB iz Italije).

d0rK ::

469€ za HD2 pri Mobitelu

Ce si pri njih sploh ni dileme.

Volk| ::

Jaz ti prodam pol leta star iPhone 3G(odklenjen, jailbreakan, z najnovejšim sofverom 3.1.2, naložen z polno uporabniškimi aplikacijami, katere ne bom opisoval ker jih je preveč)
Dela brezhibno, zelo očuvan, tako da...
Zraven je hrvaška garancija.
aja, cena: 400 EUR
Več info na ZS
_______________________________________________________
Izobražen je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

alexa-lol ::

Alexa-lol kje si ga pa ti kupil, imaš kakšna priporočila, spletna mesta?
Tnx


jaz sem ga kupil od enega, ki jih je kupil v Italiji. Dobil sem zapakiranega.

Vprasaj se malo na forumu jabuk.si .

MTm2H37rqt7B ::

Glas za cellulare.net oz. tudi dilerji na jabuk.si

d0rK ::

400eur za rabljen 3G. :)))))))))))))))))))

zee ::

400 EUR je pa malo precej oz. dosti prevec.

Ce bi bil iz italijanski, ne bi rekel, za hrvaskega (zaklenjen...), pa je to obcutno prevec. Se na Bolhi se hrvaski iPhoni prodajajo za manj. Pred dobrim mesecem sem prodal mojega italijanskega 3G-ja za 380 EUR.

Trenutno sem zadovoljen uporabnik iPhone 3GS. Z eno besedo: dela.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Picero ::

A mi kdo lahko pove ce se je stanje (problemi) medtem glede hrvaskih Iphonov ze kaj spremenilo? Koliko je vreden nov odklenjen (jailbreakan) 3GS?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iphone 4 nakup

Oddelek: Mobilne tehnologije
315470 (3196) LuGi
»

iPhone 3G (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
23025266 (9788) eieieie1
»

Touch screen telefon

Oddelek: Kaj kupiti
223399 (2089) teaaa_
»

V Sloveniji prodajajo iPhone (iz IT in HR)

Oddelek: Mobilne tehnologije
457714 (6873) huelz
»

iphone pomoč prosim

Oddelek: Mobilne tehnologije
142024 (1619) PINki

Več podobnih tem