» »

Zasušena kartuša

Zasušena kartuša

spucek ::

A je možno malo rabljeno barvno kartuša, ki pa se mi je zasušila, pripraviti k ponovnemu spuščanju barve? Ku pred 6 meseci sem jo kupil za 10 čukov pa sem jo premal uporabljal in se je zasušila. Imam pa HPja 670C.
Previdnost je mati modrosti.

Tomi ::

Vzami krpo ali pa vato in nekaj alkohola (svetujem 96%) ali pa acetona. Nato pobriši dele, kjer se je posušila barva, samo glej, da ne boš brisal pa vezju, ki je nekje v blžini. Po tem posegu bi morala kartuša delati spet kot nova (vsaj meni je to vedno uspelo).
metrodusa.blogspot.com

Vezje je ja na strani,tam pr glavi so pa sam šobe(al kak se reče). Drugač pa hvala,tak nimam kaj izgubit.
PS ker printer maš pa ti?

Tomi ::

HP 815C, prej pa sem enako delal za Canona, samo tam je bilo malo težje.
metrodusa.blogspot.com

freserovski ::

jaz sem tako naredil: vzel pokrovček od marmelade, no bilokateri taki plitek bo ok. Not nalil destilirano vodo in to postavil za pol dneva nekam, potem sem vstavil kartušo nazaj, pa je delalo normalno. To pomaga, če se ti res zelo zasuši barva.

lp
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

A to resno al se zezaš?A to pr HPjih?

A je blo to mrbit my bad da ne dela,ker sim jih čistil z palčko za ušese in navadno vodo?

bobby ::

ha ha kakšne metode. smejim se pa zato ker popravljam in Hp in epson pa,... kaj vse ljudlje ne naredijo. ok dost o tem. vela za hp kot tud za epson, vzam eno navadno bombaž tkanino (ne vate, ne palčk za ušesa ker imajp preveč majhnih "štrlečih" delčkov in s tem še bolj zabiješ šobe pri glavi) in pa navadno vodo. in sčisti. to je najbolje. če tko ne bo šlo potem pa dajejte kartiše v alkohol pa aceton (ha ha ta je dobra). dvomim da bo kaj bolje. ampak ni pa izkličen da ne bo.

ha ha

Gandalfar ::

jaz sem cistil kartuse za mojega bivsega HP1600C cistil z alkolholom in vato in je cisto dobro delovalo.

Tanovih kartus pa itaq nimas nic za cistit, ker sploh ne prides zraven.

freserovski ::

če si mislil zame, se ne zezam, to sem naredil pri mojem starem printerju-hp 690, ko sem kupil barvo-za polnit, pa se je pol zafilalo, sem poklical tistega tipa ko to prodaja, pa mi je povedal kako in kaj.

ps. pa, da nebo kdo mislo, da mora celo kartušo dat not:)) , samo šobe
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Zgodovina sprememb…

Jon ::

v skrajnem primeru odpri kartuso in s prazno injekcijo pihni zrak skozi gobico :)

V sili še mačka muhe je:D

No danes sem se lotil opravila. Njaprej sem kartušo obrisal z acetonom-ni pomagalo.Potem sem spodnji del kartuše pomočil v aceton za 1h.Dobil sem rdečo barvo in neko stopljeno plastiko ob šobah.Nisem bil zadovoljen.Pomočim kartušo še za 2h v vodo in dobim modro barvo,a rdeča izgine.Potem opazim,da rdeča in rumena,poleg modre, sicer sta,vendar je očitno prišlo do "manjše"nesreče, saj se je modra barva razlila tudi v rumen in rdeč del.Tako da imam zdaj namesto rumene barve kar zeleno,namesto rdeče pa neko rjavo-violčno. No ja,bo že. In hvala vsem za pomoč.

Duhec ::

Aceton pa plastika ne gresta najbolj skupaj...:D

amper ::

Fantje probajte z toplo vodo spirati glavo kartuše. Jest sem jo spiral kar pod pipo on sicer z okoli 40 stopinj toplo vodo. Držiš nekaj minut pol jo obrišeš in probaš če dela. Jaz sem to izvajal ko ostale metode ki ste jih že opisali niso delovale. Pa mi je ratal.

topla voda iz pipe ni najbolj priporocljiva, saj lahko baje zamaši šobe. Uporabiti je treba posebno raztopino namenjemu ravno temu ali destilirano vodo z MALO dodanega alkohola, segreti na ~45°C in tako namakati samo glavo kartuše kakšno uro ali dve.

bobby ::

Hm kot sem že enkrat omenu,...

HAHAHA HAHAHA

hvala k me v dobro voljo spravljate,...
:D :D :D

upam, da se ne smejis meni ;>

Aceton pa plastika ne gresta najbolj skupaj...

JA:D ,sm jst tut opazu mal prepozno du he,he C:P ;)

Drgač sme pa jst tut zadevo dokončno odpru>:D z vročo vodo-je kr lila barva ven:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako očistiti tiskalnik, glavo, kartušo..

Oddelek: Strojna oprema
2213773 (7840) mulc007
»

inkjet printer ne sprinta nič

Oddelek: Pomoč in nasveti
182365 (1444) Yohan del Sud
»

Tiskalnik - zamaščena glava na prinerju?

112260 (2004) FX6300B
»

Čiščenje šob v pisalni glavi

72008 (1856) Kriko
»

Kako oddelat glavo na tiskalniku.

161793 (1654) OldSkul

Več podobnih tem