Forum » Omrežja in internet » Kategorije ožičenja Ethernet
Kategorije ožičenja Ethernet
iges ::
Hojla!
Imam en problem, in sicer delam seminarsko nalogo na temo "kategorije ožičenja ethernet". Sedaj pa sem v dilemi kaj spada in kaj ne spada v to temo. Sigurno pa je tukaj kar nekaj mojstrov ki se zastopijo na te zadeve.
Po mojem mnenju sem spadajo sukane parice, torej od cat3 do cat7. Ali mogoče v to spadajo tudi PoE, koaksialni in optični kabli?
Upam da mi lahko pomagate z vašimi predlogi in mnenji, ker sem prebrskal že polovico ieee-jove spletne strani, wikipedije, ciscotove strani in še veliko drugih, če ima pa kdo še kakšno uporabno stran pa že vnaprej hvala.
Lp in hvala
Imam en problem, in sicer delam seminarsko nalogo na temo "kategorije ožičenja ethernet". Sedaj pa sem v dilemi kaj spada in kaj ne spada v to temo. Sigurno pa je tukaj kar nekaj mojstrov ki se zastopijo na te zadeve.
Po mojem mnenju sem spadajo sukane parice, torej od cat3 do cat7. Ali mogoče v to spadajo tudi PoE, koaksialni in optični kabli?
Upam da mi lahko pomagate z vašimi predlogi in mnenji, ker sem prebrskal že polovico ieee-jove spletne strani, wikipedije, ciscotove strani in še veliko drugih, če ima pa kdo še kakšno uporabno stran pa že vnaprej hvala.
Lp in hvala
tony1 ::
Ja, tudi.
(Da boš vedel za drugič, tudi za seminarske in diplome - najpomembnejša je izbira dovolj specifičnega naslova, bolje manj kot več. Sicer se lahko zaj... kot si se zdajle - če si nameraval pisati samo o sukanih paricah...)
(Da boš vedel za drugič, tudi za seminarske in diplome - najpomembnejša je izbira dovolj specifičnega naslova, bolje manj kot več. Sicer se lahko zaj... kot si se zdajle - če si nameraval pisati samo o sukanih paricah...)
Uf, sem si pa zadal seminarsko.
Situacija je bila ubistvu taka da sem bil na dopustu, ko sem pa prišel domov pa vidim da moram v roku parih ur prijaviti temo, in se mi je ta zdela taka zanimiva ter ne preveč zahtevna...
Torej moram tu vključiti naslednje:
Ethernet (10Base2, 10Base5, 10BaseT, FOIRL, 10BaseFL, 10BaseFB, 10BaseFP)
Fast Ethernet (100BaseTX, 100BaseT4, 100BaseFX)
Gigabit Ethernet (1000BaseLX, 1000BaseSX, 1000BaseLH, 1000BaseZX, 1000BaseCX, 1000BaseT)
10-Gigabit Ethernet (10GBaseLR, 10GBaseSR, 10GBaseER, 10GBaseCX4, 10GBaseT)
Ali še vedno brcam v temo?
Vsaka informacija in napotek bo zelo zelo dobrodošel.
Hvala in lp!
Situacija je bila ubistvu taka da sem bil na dopustu, ko sem pa prišel domov pa vidim da moram v roku parih ur prijaviti temo, in se mi je ta zdela taka zanimiva ter ne preveč zahtevna...
Torej moram tu vključiti naslednje:
Ethernet (10Base2, 10Base5, 10BaseT, FOIRL, 10BaseFL, 10BaseFB, 10BaseFP)
Fast Ethernet (100BaseTX, 100BaseT4, 100BaseFX)
Gigabit Ethernet (1000BaseLX, 1000BaseSX, 1000BaseLH, 1000BaseZX, 1000BaseCX, 1000BaseT)
10-Gigabit Ethernet (10GBaseLR, 10GBaseSR, 10GBaseER, 10GBaseCX4, 10GBaseT)
Ali še vedno brcam v temo?
Vsaka informacija in napotek bo zelo zelo dobrodošel.
Hvala in lp!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gandalfar ()
@ToniT, saj to sem mislil v prvem postu, ampak kakor sem zastopil uporabnika tony1, ni zadosti samo opis utpja od cat3 do cat7a...Sedaj pa res ne vem več kaj sploh moram pisat ??
x.sci ::
Zakaj pa ne vprasas mentorja/profesorja, kaj si on predstavlja pod to temo? (ce seveda ni rok jutri :)
@x.sci, ja rok je pojutrišnjem, mentor/profesor pa že od torka ni odgovoril na mail...Torej sem prepuščen samemu sebi in brskanju po forumih.
x.sci ::
No, jaz osebno bi vsaj omenil optiko/koax, ce ze ne bi obdelal 10+BaseXX standardov.
PS: Jaz bi pisal o ieee standardih, pa pac pri twistedpairu tam zraven napises malo vec tudi o kategorijah kablovja.
PS: Jaz bi pisal o ieee standardih, pa pac pri twistedpairu tam zraven napises malo vec tudi o kategorijah kablovja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: x.sci ()
tony1 ::
No, če gre za srednješolsko seminarsko, piši samo o sukanih paricah, coax in optiko pa le omeni... Saj tudi proks o čem drugem kot o cat5 pojma nima...
Oziroma, povedano drugače: morda je bolje le pol teme v nulo obdelati kot pa celo temo bolj površno...
Oziroma, povedano drugače: morda je bolje le pol teme v nulo obdelati kot pa celo temo bolj površno...
Ja ko bi šlo vsaj za srednješolsko seminarsko :), je pa seminarska za faks, in na žalost ma prfoks preveč pojma okoli tega (seminarska za predmet RKO- računalniške komunikacije in omrežja).
Torej sem si v drugem postu pravilno zadal osnutek za seminarsko, ali mogoče še kaj manjka, ker po pravici povedano sploh točno ne vem kaj zahteva tema :\
Mogoče še kakšen nasvet kaj vključit/izpustit..?
Lp in hvala
Torej sem si v drugem postu pravilno zadal osnutek za seminarsko, ali mogoče še kaj manjka, ker po pravici povedano sploh točno ne vem kaj zahteva tema :\
Mogoče še kakšen nasvet kaj vključit/izpustit..?
Lp in hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | giga mrezna v linuxuOddelek: Pomoč in nasveti | 773 (677) | Tomay |
» | 10baseT - xoverOddelek: Omrežja in internet | 1062 (997) | VidKo |
» | kako daleč nese LANOddelek: Strojna oprema | 1252 (1135) | CCfly |
» | mrežni kabelOddelek: Strojna oprema | 1254 (1180) | Poldi112 |
» | ADSL + 3 rac v omrezju, kako ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2513 (1984) | klemen338 |