Forum » Pomoč in nasveti » PCI in ISA kartica hočeta isti IRQ
PCI in ISA kartica hočeta isti IRQ
KontraCepec ::
Imam sb16 na ISA in AsusCom ISDN adapter na PCI. In sedaj pride ob zagonu vedno do napake IIN100 card selftest fail. Zasledil sem da to pomeni, da se kartici tepeat oz. hočeta isti IRQ.
Ampak js ga v nadzorna plošča - sistem - upravitelj naprav ne morem spremenit. Napiše, da Te nastavitve sredstva ni mogoče premeniti. Ko hočem IRQ spremenit. Samodejno sem odkljukal, pa vseeno nič. Kako naj to rešim?
Ampak js ga v nadzorna plošča - sistem - upravitelj naprav ne morem spremenit. Napiše, da Te nastavitve sredstva ni mogoče premeniti. Ko hočem IRQ spremenit. Samodejno sem odkljukal, pa vseeno nič. Kako naj to rešim?
bradek ::
poisci manuale za kartici, poglej kje mata jumperje za nastavljat IRQ, ce ne gre drugace se poigrej v biosu.
lp
Brad3K
lp
Brad3K
ToniT ::
Pojdi v BIOS in nastavi v PNP options na manual, potem pa za tisti irq, ki ga uporablja ISA kartica izberi Legacy ISA in pci kartica si bo izbrala drugi IRQ.
KontraCepec ::
Toni ne boš verjel, da si uganu rešitev. Vse dela.
Ampak dejte mi zdej nekaj povejte. Zdej sm mogu, da sm lahko na IRQ dal legacy isa, izklopit atomatsko dodeljevanje IRQjev. Kaj zdej to pomeni? OS več ne more dodeljevat IRQ?
Ampak dejte mi zdej nekaj povejte. Zdej sm mogu, da sm lahko na IRQ dal legacy isa, izklopit atomatsko dodeljevanje IRQjev. Kaj zdej to pomeni? OS več ne more dodeljevat IRQ?
ToniT ::
To samo pomeni, da lahko sam določiš, katerih IRQ-jev sistem ne bo več dodeljeval, ker so že rezervirani. Ti pusti tako, kot imaš nastavljeno, pa bo v redu.
(To ni bilo uganjevanje...)
(To ni bilo uganjevanje...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ToniT ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win2k mouse pointer problemOddelek: Operacijski sistemi | 871 (819) | root987 |
» | mis mx500Oddelek: Pomoč in nasveti | 1170 (1009) | eR@S3R |
» | Spet GeForc!!!!!!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1382 (1196) | Tiger |
» | Problem pri zagonu računalnika!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1316 (1092) | Mr.B |
» | IRQ-ji???Oddelek: Zvok in slika | 1717 (1494) | andrej |