» »

Kako musko iz DVD (koncert) na CD

Kako musko iz DVD (koncert) na CD

AtaStrumf ::

Sem se že sam nekaj igral s tem pa se mi ne da preveč zezat s tem. A kdo ve s katerimi programi gre to najlažje in najhitreje, pa če mi opiše princip ostalo bom že sam pogruntal.

Switch ::

Moja teorija:
Najprej zripaš DVD (poskusi s SupeDVD) in dobi DivX. Seveda ga ripaj v najboljši kvaliteti. Nato pa s programom VirtualDub shrani zvok v datoteko .wav in jo izreži pač na mestih kjer misliš da je začetek in konec nekega komada. Pretvori v MP3 (Audiograber, CDex programi) in voila muzika je tule. Ker poseduješ DVD od dotičnega koncerta pa predvidevam, da si lahko lahko tudi zapečeš audio CD popolnoma legalno.:D

borchi ::

ne ga srat! zakaj bi enkodiral v divx, če ni treba?

uporabiš npr. smartripper in boš glede na željeni format extractal sound v ac3 (če boš sukal cd na računalniku) oz. wav (če hočeš naredit standardni audiocd).

pa bod pazljiv, lahko da maš na DVDju zvok v navadnem PCM in v Dolby Digital 5.1 in lahko izbiraš. tako je npr. na Pearl Jam - Touring Band 2000 DVDju.
l'jga

Han ::

Če greš ripat DVD, dobiš VOB datoeke, s katerimi si ne moreš veliko pomagat. Sam sem se kar nekaj časa ubadal s pretvorbo v WAV, a mi ni ratal. SamrtRipper namreč ne omogoča direktnega ripanja v AC3 ali WAV. Se motim?

TESKAn ::

Zripaj v VOB -> potegni ven AC3 -> pretvori v WAV.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

borchi ::

Han: ne, ne motiš se. sem bil neki raztresen, ko sem pisal. s smartripperjem zripaš, pol pa z DVD2AVI al pa Vob2audio al pa kakim drugim programom potegneš ven v željenem formatu (oba programa, ki sem ju naštel omogočata, da zbereš v katerem formatu hočeš).
l'jga

Han ::

No, meni noben od naštetih + še nekaj drugih iz VOB ni spravil niti piska v AC3 ali WAV. :(

borchi ::

han: hmmm, si v smartripperju ripal v movie načinu? z dvd2avi lahko lepo nastaviš audio opcije, v vob2audio pa bolj enostavno ne more bit.
l'jga

Han ::

Kaj pa vem. Mislim, da sem poskusil vse, kar se je dalo. Ripal sem tudi z DVD Decrypterjem, pa ni bilo nič bolje. Plošče žal nimam več, tako da ne morem več poskusit. Zakaj se nisi prej oglasil, ko sem spraševal identično zadevo v VOB -> WAV temi... :O

AtaStrumf ::

Sem glih dol potegnu oba programa in bom probal pa sporočim kako je šlo.

Matwic ::

Bom jaz malo bolj na dolgo razlozil.
Programje katerega potrebujes:
SmartRipper
DVD2AVI 1.76
Program za pretvorbo v mp3/ogg/wma

1.)Pozenes SmartRipper in zripas film. Tukaj nebi smelo biti problemov

2.)Zazenes DVD2AVI in odpres .vob. Pod avdio moras imete te nastavitve:
Track number: 1
Chanel format: avtoselect
Dolby Digital: Demux all tracks
MPEG Audio: Demux all tracks
48 -> 41: off

Nazadnje se file-->process wav in shranis zadevo

3.) Zdaj bi moralo biti na tvojem disku wav doteka katero pretvoris v tebi ljubi format.

Han ::

- imam SmartRipper 2.41
- poripam en del filma oziroma dodatnega materiala
- poženem DVD2AVI 1.77.3
- naložim VOB
- ne najdem nikjer "channel format"
- Process WAV je vedno siv

Skratka, ne gre. ;(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Matwic ::

Ups :8) moja napaka. Ko nastavis nastavitve pritisnes Save Project. Na disku dobis dve doteki. Ena je wav druga pa se uporabi za nadaljno koderanje v divx.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matwic ()

AtaStrumf ::

Tudi jaz sem probal z isto verzijo kot Han pa ne gre za živo glavo. Isto vob2audio. Odpre mi playlist pol pa ne najde nobenega zvočnega zapisa za dekodirat, čeprav mi v Power DVD-ju zelo lepo predvaja ta isti vob. Celo v smart ripperju sem samo musko zripal a v vob datoteko pa še vedno ne najde nič kar bi dekodiral. Imam Win2000 SP2. A rabim kake posebne filtre al kaj? Obstaja nek tsunami filter pask sam je mal velik za moj 56k modem (cca. 13MB).

Han ::

Zdaj končno deluje! V DVD2AVI sem v Audio / Output Method izbral Decode to WAV, preko File / Open naložil VOB in shranil zadevo (File / Save Project).

Ne rabiš nobenega dodatnega filtra; tudi sam imam Win2k (SP3).

Hvala za pomoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

AtaStrumf ::

S katero verzijo DVD2AVI si to delal? Meni pri istem postopku noče delat oz. nekaj naredi ampak v 1 sekundi smo finished napiše in tis filetek je neuporaben. Nikjer nobenega wav-a. Kako si pa vob naredil?

Han ::

Verziji programov sem že omenil zgoraj. Izgleda, da moraš v SmartRipperju imeti označeno oboje: npr. Video PAL in Audio English. Govorim za filmski DVD, ker glasbenega žal nimam.

Skratka, izbereš ustrezen Chapter, vklopiš Stream Processing in poleg audio sledi pustiš obkljukan še video zapis. Zadevo poripaš, dobljeni VOB naložiš v DVD2AVI in v njem izbereš po predhodni nastavitvi željenega audio zapisa Save Project (F4).

AtaStrumf ::

No sej pol je končno tudi meni to delal z DVD2AVI, samo sem pol pogruntal še dost bolj simple način.

Namesto Smart Riperja, ki ima malo nepregledno vse skupaj, uporabiš DVD Decrypter, ki je bistveno enostavnejši in preglednejši, a nič manj sposoben in z njim zripaš videospot. Vklopiš stream processing in obkljukaš video stream in en izmed dveh audio streamov (kateri ti je ljubši, če sploh imaš dva). Jaz sem z experimentiranjem ugotovil da dosti lepši zvok pride ven če uporabiš 2ch stream in ne 6ch. Predvidevam da je 2ch two channel oz stereo, 6ch pa Dolby 5.1 zvok, ki se ne prevede dobro v WAV.

Potem pa čist enostavno zloadaš nastali vob v Xmpeg 4,5 in izbereš Run...\ Extract Audio to...\ WAV. In to je to, brez kakih kompliciranj z dodatnimi opcijami kot so razni downmix-i, frekvenčne spremembe ipd. Rezultat je audio1.wav na c:\, ki je super kvalitete, samo preden vajo ponoviš z novim komadom, ga moraš preimenovat, če ne ti ga prepiše z novim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ripanje DVD-jev

Oddelek: Zvok in slika
182508 (2021) Law_Enforcer
»

S cim encodirate Divxe?

Oddelek: Zvok in slika
261465 (997) zile
»

Rip zvoka z DVDja + zdruzitev zvoka in slike

Oddelek: Zvok in slika
181519 (1352) zile
»

DVD ripper!

Oddelek: Programska oprema
141555 (1355) Mr.B
»

DVD Rippanje

Oddelek: Programska oprema
101813 (1689) Justy

Več podobnih tem