Forum » Pomoč in nasveti » problem grafična ali kaj drugega?
problem grafična ali kaj drugega?
PacificBlue ::
Imam občutek,da mi grafična kartica počasi gre v većna lovišča. Namreč poskusil sem igrat cod6(travniško verzijo) in sem začel dobivat tko na pol ure blue screene in sistem je zmrzoval,driver od grafične ni deloval več, neki errorji..ko sem vpisal geslo za windowse 7 x64 mi je sistem ponovno zmrznil.
Sem šel v Safe mode odstranil driverje od grafične. Resetiram komp pa se v Asusovem zagonskem logotipu začnejo pojavljati oz. opazim take bele drobne pike,ki rahlo utripajo. Vseen nekak pridem v windowse,inštaliram zadnjo verzijo gonilnikov in zaženem mal za hec CS:S in ni minilo par minut,ko mi je sistem spet zmrnil.Ni pa bilo nobenih vidnih sledi o kakih,kockah, pikah,zaradi anomalij grafične kartice Zdaj sem pa spet na začetku,sicer še imam eno rezervno grafo, pa tud špilam neki velik ne iger, samo tko me zanima bo treba sčasoma novo grafično kupit ali je kaki drugi vzrok?:)Aja temperatura grafe(RivaTuner) je v idle bila včeraj ko se mi je to zgodilo 56 stopinj, zdajle pa je 45 stopinj. tak da pregrevanje imo ni problem.
Hvala,
Lp
Sem šel v Safe mode odstranil driverje od grafične. Resetiram komp pa se v Asusovem zagonskem logotipu začnejo pojavljati oz. opazim take bele drobne pike,ki rahlo utripajo. Vseen nekak pridem v windowse,inštaliram zadnjo verzijo gonilnikov in zaženem mal za hec CS:S in ni minilo par minut,ko mi je sistem spet zmrnil.Ni pa bilo nobenih vidnih sledi o kakih,kockah, pikah,zaradi anomalij grafične kartice Zdaj sem pa spet na začetku,sicer še imam eno rezervno grafo, pa tud špilam neki velik ne iger, samo tko me zanima bo treba sčasoma novo grafično kupit ali je kaki drugi vzrok?:)Aja temperatura grafe(RivaTuner) je v idle bila včeraj ko se mi je to zgodilo 56 stopinj, zdajle pa je 45 stopinj. tak da pregrevanje imo ni problem.
Hvala,
Lp
I’m out.
:3
geek93 ::
Če je kaka možnost probaj v pc dat kako drugo grafično, pa boš videl če je grafa problem. Ker po opisu sodeč je veliko možnosti da je grafa fuč.
xsannyx ::
pri travniških verzijah se velikokrat zgodi da ti pokvarijo kake driverje in to :D Poizkusi najnovejše na novo naložiti, na novo DX naložiti ter če nebo bolje poizkusi z drugo grafično. Poizkusi na kakšni original igri tudi.
PacificBlue ::
Če je kaka možnost probaj v pc dat kako drugo grafično, pa boš videl če je grafa problem. Ker po opisu sodeč je veliko možnosti da je grafa fuč.
Ja izgleda, da je res. Sem zamenjal z 8600gt pa ni opaziti kakih problemov. Tud tiste pike iz asus logotipa so izginile..in igre delajo.
pri travniških verzijah se velikokrat zgodi da ti pokvarijo kake driverje in to :D Poizkusi najnovejše na novo naložiti, na novo DX naložiti ter če nebo bolje poizkusi z drugo grafično. Poizkusi na kakšni original igri tudi.
A da pokvarijo driverje?:O Nism vedel. Je pa čudno zelo, ker prej mi je brezhibno delovala,samo po tem ko sem igral to igro so se začele težave. Na konc konce je prišlo tud do tega, da niti driverjev nisem mogel namestiti. Mislil sem jih lahko, samo ni imelo vpliva.. pod control panel v device manager je bil še vedno klicaj poleg imena grafične in pod lastnosti je pisalo da je Windows ustavil to napravo zaradi napake(code 43).Kaj to pomeni?
Sicer pa da mi je nelegalen špil uničil grafično, ta je pa dobra.
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z graficno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1119 (854) | hudychk |
» | Nova Grafična Kartica SAPPHIRE ATI RADEON 5850 HDOddelek: Pomoč in nasveti | 1508 (1316) | dzinks63 |
» | Težave z grafiko v nekaterih igricah (HD4890)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1292 (1024) | PoStrah |
» | Po nekaj sekundah prižganega računalnika izgubim sliko.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1045 (786) | Freezy |
» | problem pa ne vem v čemOddelek: Strojna oprema | 1280 (908) | paljer |