Forum » Strojna oprema » prenosni disk in pc... neki se ne štekata...
prenosni disk in pc... neki se ne štekata...
msenjur ::
Tole podobno se mi je ze zgodilo kakšne 3 mesece nazaj... vendar v blažji obliki...
Ko priključim transcendov prenosni 2,5" 500gb disk, ga pc zdej ne zazna... oz. ga zazna, saj mi piše v "safely remove hardware", da je priključen, disk manager in my computer sta pa čist gluha... oz. v disk managerju ga celo pokaže za 0,41 sek, potem pa takoj izgine, ampak tud tuki je pod napačim imenom prikazan... kr neki i: local al neki takega... vglavnem mogu bit i:"ime diska"!
potem če resetiram s priključenim diskom, pc kar melje in melje preden se naloži... al se pa sploh ne...
Vglavnem, nekaj je narobe z njim! Imam feeling kot da se noče zagnat - oz. se poskuša, pa mu ne uspe!
Pred 3 meseci je bilo isto, le da mi ga je disk manager pokazal, vendar le kot prazen disk brez imena... potem je pa kar začel delat čez nekaj časa...
Torej, a je to kej resno narobe? ker najraje bi ga nesel zamenjati!
Hvala za odgovore!
Ko priključim transcendov prenosni 2,5" 500gb disk, ga pc zdej ne zazna... oz. ga zazna, saj mi piše v "safely remove hardware", da je priključen, disk manager in my computer sta pa čist gluha... oz. v disk managerju ga celo pokaže za 0,41 sek, potem pa takoj izgine, ampak tud tuki je pod napačim imenom prikazan... kr neki i: local al neki takega... vglavnem mogu bit i:"ime diska"!
potem če resetiram s priključenim diskom, pc kar melje in melje preden se naloži... al se pa sploh ne...
Vglavnem, nekaj je narobe z njim! Imam feeling kot da se noče zagnat - oz. se poskuša, pa mu ne uspe!
Pred 3 meseci je bilo isto, le da mi ga je disk manager pokazal, vendar le kot prazen disk brez imena... potem je pa kar začel delat čez nekaj časa...
Torej, a je to kej resno narobe? ker najraje bi ga nesel zamenjati!
Hvala za odgovore!
itak!
sej sm ga kr nazaj v trgovino nesel... sej sm mel backup, sam zadnji mesec mi je manjkal... sam je.bat ga. Verjetno bom drugega dobu...
sej sm ga kr nazaj v trgovino nesel... sej sm mel backup, sam zadnji mesec mi je manjkal... sam je.bat ga. Verjetno bom drugega dobu...
tiga325 ::
Včasih rata problem pri prenosnih diskih, ko se ga priključi v USB, ki ima
premajhno napetost za zagon diska ( ponavadi so to vhodi na sprednjem delu
računalnika ) Meni se je moj WD Passport podobno obnašal par mesecev nazaj.
Nekaj je zaznalo, lučka je zasvetila, vendar ga računalnik ni prepoznal kot
disk.
Potem me je pa nekdo opozoril na to, da naj ga priklopim še zadaj na računalniku
v USB vhod, je pa splaval brez problema.
Zgleda, da imajo matične plošče za malenkost različne napetosti na priključku za sprednje
USBje in to ravno toliko, da disk ne more zalaufat plošč....
Lp.
premajhno napetost za zagon diska ( ponavadi so to vhodi na sprednjem delu
računalnika ) Meni se je moj WD Passport podobno obnašal par mesecev nazaj.
Nekaj je zaznalo, lučka je zasvetila, vendar ga računalnik ni prepoznal kot
disk.
Potem me je pa nekdo opozoril na to, da naj ga priklopim še zadaj na računalniku
v USB vhod, je pa splaval brez problema.
Zgleda, da imajo matične plošče za malenkost različne napetosti na priključku za sprednje
USBje in to ravno toliko, da disk ne more zalaufat plošč....
Lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tiga325 ()
ja sej je neki v zvezi s tem, sam sm probal tud zadaj, pa ni šlo... predvsem je pa brez problemov delal na vseh sprednjih usb-jih, pa tud na usb-jih na monitorju ni imel problemov...
ne zažene se in pika! noče it naprej, pa če je ne vem kaj...
pomoje je pač crknil....
ne zažene se in pika! noče it naprej, pa če je ne vem kaj...
pomoje je pač crknil....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupljen adapter IDE V SATA in obratno noče delatiOddelek: Pomoč in nasveti | 1634 (1280) | WinXP |
» | Na Usb ključ ne naloži datoteke (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16693 (16032) | s6c-gEL |
» | USB ključ - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 7194 (4431) | deninho1989 |
» | USB HD 2,5 iz laptopa ne gre kopiratOddelek: Strojna oprema | 1476 (1264) | Vasakhan |
» | DiskOddelek: Pomoč in nasveti | 835 (726) | ToniT |