» »

Nabava brezžičnega routerja

Nabava brezžičnega routerja

Willy White ::

Pozdravljeni, naročen sme na siolove storitve, pa bi mi sedaj prišlo prav brezžično omrežje. Modem ga nima, moj router pa tudi ne. Kaj storiti? Bi mi na siolu zamenjali modem ali naj grem v nakup brezžičnega routerja? Glede razdalje med računalnikom in modemom ni kakšnih posebnih ovir (1 stena.). Opazil pa sem da ima moj modem neko režo za kartico, domnevam da se da preko tega napraviti brezžično oddajanje, kaj je na tem in kaj priporočate?

bluefish ::

Kupi brezžični router, pa je (kakšen Linksys WRT54GL ali Buffalo in na oba Tomato ali DD-WRT). Tistih 60EUR ni veliko. Je pa seveda odvisno, na kaki povezavi si.

letmein ::

Ali pa kaksen novejsi npr. WRT160NL, meni dela super, glede nato da je novejsa verzija WRT54GL( mocnejsi proc,vec rama, podpora N standardu).

schtr4jh ::

Sam sem nekaj časa bil pri SiOL-u, kjer sem uporabljal njihov modem/router Sagem fast 3344, ki je omogočal priklop brezžične kartice. To kartico sem kupil v računalniški trgovini, jo priklopil v router in brez problema je delovala brezžična povezava z največjo kakovostjo signala in prenosom podatkov čez 3 stene in 1 nadstropje. Cena te kartice je bila pred tremi leti cca. 50 EUR.

Willy White ::

Ja, ravno to kartico sem imel v mislih, če pa še vedno drži tako ceno se jo takorekoč ne splača kupiti. Kaj menite na tale router? http://www.mimovrste.com/artikel/114045...

Bom raje takole vprašal, kateri podatek pri routerjih je najpomembnejši? ker rečmo meni te navedbe ne povejo praktično ničesar : zagotovljen varen prenos podatkov z WPA, 128-bitno WEP enkripcijo in filtriranjem MAC

Pa dve anteni ima, kaj to pomeni da nese signal bolj daleč ali kaj podobnega, boljše ojačanje?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri ROUTER za cim večjo hitrostjo prenosa (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7021756 (15957) broken/link
»

brezžični router vs. acces point

Oddelek: Omrežja in internet
144797 (2712) JohanP
»

WLAN in routerji

Oddelek: Omrežja in internet
223304 (2579) Spajky
»

Kateri brezžični router kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
407936 (5807) OmegaBlue
»

Kako najbolje izboljšati signal med routerjem wrv200 in mrežnim usb wusb54gr?

Oddelek: Omrežja in internet
91847 (1692) kinca

Več podobnih tem