Forum » Operacijski sistemi » Formatiranje NTFS particije v DOSU ?
Formatiranje NTFS particije v DOSU ?
Maxtor ::
Imam w2k naložen na NTFS particiji. Zanima me, kako bi v dosu sformatiral to particijo na FAT 32? Rad bi naložil namreč win 98.
LP
LP
- premaknil: perci ()
Matek ::
Predvidevam da če hočeš inštalirat Win98, da maš Win98 CD, torej samo bootaj z tem cedejem in napiši format C:
Sicer pa menim da bi blo bolš, da kr pbdržiš W2K, edino če maš kake nerešljive Hardware konflikte.
Sicer pa menim da bi blo bolš, da kr pbdržiš W2K, edino če maš kake nerešljive Hardware konflikte.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
bobby ::
vse lepo in prav ampak pri bootanju z win98 cdja pri katerem imaš c=ntfs ti ne bo prepoznalo ntfs particije. boš mogu fdisk zalaufat pa zbrisat c particijo potem pa jo zopet narest. potem resetiraš mašino in potem lahko c particijo sformatiraš preko win98 cd-ja.
Matek ::
aja, dumb me, seveda, tak kot je bobby reko, z fdiskom zbriši takozvano ne-MSDOS particijo in ustvari novo MSDOS particijo, pol pa šele Format C: kot sem jaz reko.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Maxtor ::
To pomeni da fdisk prepozna ntfs particije? Je to sigurno? En moj kolega se je namreč nekaj igral s fdiskom pa ko je tako sformatiral je naenkrat ugotovil, da nima neč podatkov na disku. Hotel pa je naresti isto kot jaz , torej ntfs pretvoriti nazaj na fat 32.
ne ne prepozna ntfs ampak prepozna particije in kakšen format naj bi bila. brat pa ne zna (kar se tiče ntfs). ti sam zbriš c patricijo, d particijo če jo imaš pust pri miru. brišeš samo c, potem pa greš v "create new partition" in pač narediš znova particijo iz tistega prostora ki je prazen. in to je to. aja pa še c particijo moraš zacahnt kot "active"
CaqKa ::
vidim da se spet bluzi nekaj preveč tu... z formatom se izgubijo podatki! ravnotako se bodo zgubili podatki če boš zbrisal particijo z fdiskom.
pa še enkrat ta tema je bila že vsaj 3x načeta! iskanje psevdo!
med temi starimi temami je bil zaključek da samo za pretvorbo ntfs v fat32 se bi naj uporabil partition magic. pri tem spet opozorila da lahko pride do izgube podatkov kar pa spet ni nujno oziroma je v praksi zelo neverjetno.
http://www.slo-tech.com/script/forum/is...
pa še enkrat ta tema je bila že vsaj 3x načeta! iskanje psevdo!
med temi starimi temami je bil zaključek da samo za pretvorbo ntfs v fat32 se bi naj uporabil partition magic. pri tem spet opozorila da lahko pride do izgube podatkov kar pa spet ni nujno oziroma je v praksi zelo neverjetno.
http://www.slo-tech.com/script/forum/is...
a ti hočeš še dodatno naložit win98 al bi ti 2k pobrisal pa nazaj win98 naložu???
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bobby ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | formatiranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3515 (2339) | teedy |
» | Izgubljeni podatki???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1122 (1079) | Sba |
» | FAT32 ali NTFS (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7255 (5716) | Mavrik |
» | Win98 & Win NT dual bootOddelek: Pomoč in nasveti | 1131 (1097) | su37 |
» | Deinstalacija Win2000?Oddelek: Operacijski sistemi | 1532 (1453) | andrej |