» »

Gostovanje v tujini?

Gostovanje v tujini?

kuntek ::

Malo sem primerjal cene gostovanja v Sloveniji in v tujini. V tujini je razmerje med ceno in ponudbo, v primerjavi s cenami v SLO, izredno malo. Mene zanima predvsem sledeče: kakšne so slabosti, če postaviš stran na nekem strežniku v ZDA (zelo zanimiv mi je iPowerWeb), večino tvojih obiskovalcev pa prihaja iz Slovenije? Na kaj moram paziti pri ponudnikih v tujini?
Pa še nekaj. Ogromno SLO ponudnikov ima zakupljen prostor na nekih strežnikih po celem svetu in tega potem prodajajo naprej. Torej si na istem kot pa bi sam plačal nekje v tujini ali se motim?
  • premaknil: PaJo ()

Loki ::

glavna slabost je, da ce kakemu ISP-ju crkne povezava v tujino (sicer tezko, a smo v preteklosti ze videli nekaj takih primerov), Slovenci ne moremo videti tvoje strani.
Nadalnje poskusi pingat ipowerweb ter npr. kak inetia.com ter bos videl, da zna biti razlika dokaj velika (v casu pisanja ipowerweb povprecno 393, inetia 215), vendar pa to ni ne-vem-koliksna razlika, ker se tistih nekaj desetink razlike v nalaganju itak ne pozna nic.

na kaj mores paziti?
nekateri webhosti zelo radi banajo razne CGI skripte (skoraj vse forume, ker branje iz flat datoteke pokuri izjemno veliko resourcov).

Ogromno SLO ponudnikov ima zakupljen prostor na nekih strežnikih po celem svetu in tega potem prodajajo naprej. Torej si na istem kot pa bi sam plačal nekje v tujini ali se motim?


ce dobis nekoga, ki ima plac pri ipowerweb (kot primer) bos na istem, samo za visjo ceno ter (verjetno) slabsim user supportom.

poglej se tole.


(pozivam xbita, naj premakne ta topic v rubriko Internet)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

SLOWWWeb.net ::

Hm, kot je že zgoraj Loki povedl, vse drži. dodal bi samo še toliko: tukaj lahko pokličeš admina na telefon in ga matratiraš zakaj kaj ne dela,... po drugi strani pa je v tujini včja konkurenca in nižje cene prostorov, tako da zlahkoto najdeš tudi takega, ki ti ponuja 50Mb za samo 8.000 na leto. Če ciljaš na tujo publiko, potem je tudi dobro , da je strežnik v tujini. Sem pa mnenja, da je bolje izbrati kakšnega ponudnika, ki ima zakupljen strežnikv tujini [modronebo.com, mojstreznik.com,...], vsaj zaupnost kartice ostane doma :D .

Razlog zakaj večina webhosting ponudnikov odhaja v tujino oz. najema streznike v tujini [cca. 70%] pa je ta, da so vodi v SLO 500% predragi. Tukaj je razlog zakaj tujina.

Upam, da si boš izbral doberega ponudnika.

Še en link ;) .
__________________________________________________
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security solutions
BREZPLAČNI marketinški nasveti za podjetja in www strani


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem nov hosting - za veliko manjših spletnih strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
719754 (6281) neoserv
»

Katerega ponudnika spletnega gostovanja

Oddelek: Izdelava spletišč
111755 (1174) miguel
»

Dobro gostovanje z strežniki v Sloveniji...fantazija?

Oddelek: Izdelava spletišč
453156 (2046) jerry2000
»

web hosting: php + mysql + domena

Oddelek: Izdelava spletišč
181795 (1451) Ales
»

Staticni IP

Oddelek: Omrežja in internet
131106 (734) Trdi

Več podobnih tem