» »

Izdelava gui obrazca za vnos in iskanje podatkov

Izdelava gui obrazca za vnos in iskanje podatkov

psychoshorty ::

Pozdravljeni,

v firmi uporablja nas oddelek prodaje za vnos novih strank se nek prastar gui in podatkovno bazo iz accessa. Seveda bi rad zadevo posodobil v navezavi s MySQL podatkovno bazo, katera bi bila povezana z nekim frameworkom / gui -jem, kjer bi se lahko vnasalo, popravljalo in iskalo podatke. Zanima me, ali obstaja kaksna open source resitev, ki ti omogoca dodajanje poljubnih stevil podatkovnih polj oz. izdelavo gui -ja on the fly? Hvala vam za vaso pomoc.

Lp,

Tody ::

A to si mislu kej takega ?
http://www.hotscripts.com/listing/phpfo...

HardFu ::

Uporabljamo SugarCRM. Zelo kul zadeva
http://codeable.io

Ales ::

Ena preprosta rešitev je tudi phpMyEdit. Pa tudi kak dober PHP framework zna iz baze narediti osnovni vmesnik kar sam, CakePHP recimo. Pa za kasnejše razširitve bo stvar stala na dobri osnovi.

Pri CakePHP bo na začetku potrebno vložiti nekaj več truda. Potrebno je pravilno ustvariti bazo (imena tabel, itd.) in razumeti, kako njegov MVC pristop deluje, ampak na dolgi rok se izplača.

Če pa ne bi šli razvijati svojih vmesnikov pa je res najboljša rešitev kak zmogljiv CRM/ERP. Kakor je omenil HardPhuck, SugarCRM ali mogoče OpenERP.

Edit: typo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

psychoshorty ::

Hvala vsem za pomoc, predvsem tebi HardPhuck!

Lp,

HardFu ::

Ni problema. Ales, drugace pa imam eno aplikacijo kar z obema CakePHP in SugarCRM, cake skrbi za prikaz podatkov in vnos s spletne strani, medtem ko je sugar backend za prodajalce in marketing... Vse na eni mysql bazi.
http://codeable.io

Ales ::

Ja, CakePHP je super... Res zmogljiv in dobro narejen framework. Mi smo ga uporabili za nekaj večjih projektov še pri verziji 1.1., zdaj pri 1.2 je tudi community toliko večji, da minimalna dokumentacija ni več problem. Upam samo, da bo 1.3 malo hitrejši out of the box. Naše poslovanje npr. tudi teče na CakePHP aplikaciji (baza strank, upravljanje domen, samodejna izdaja računov, itd.).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Framework

Oddelek: Izdelava spletišč
212503 (1043) techfreak :)
»

Spletno gostovanje v oblaku - hitrost najbolj pomembna

Oddelek: Izdelava spletišč
193092 (2659) illion
»

Ideje za PHP aplikacije

Oddelek: Programiranje
142031 (1631) Marat
»

Časovna banka

Oddelek: Izdelava spletišč
131948 (1379) MrBrdo
»

Spletno programiranje

Oddelek: Izdelava spletišč
243444 (2780) dbevfat

Več podobnih tem