» »

eTRAYz

eTRAYz

««
3 / 12
»»

Macketina ::

Tudi jaz ga imam, sem kar cuden gledal, ker ni bilo nobenega meila ali karkoli od njih, samo GLS je pozvonil.

Sedaj pa 2x 1TB diske notri in gasa.

LuiIII ::

Hm tole je pa bolj počasna zadeva. No ja za streamat bo že v redu. Sam sem se pa lotil malo bolj prepustne zadeve: RAID-Z s 4x1TB diski na OpenSolarisu in ZFS datotečni sistem. Bom poročal o rezultatih.

Lui

refosk ::

Tudi jaz ga imam, vendar že imam vprašanje: Kako dodajati torrente tudi od drugje , ne samo iz mininove in isohunta? Čisto konkretno: kako downloadati iz Partisa?

OldSkul ::

evo tud jst ga mam. Mam 1gbit mrežo in mi piše na disk s hitrostjo 14-15MB/s, kar mi je kr OK.
To govorim za prenos preko windows explorerja.

misek ::

Mhm, meni to ne zgleda impresivno. Res da od škatlice za nekaj € ne moreš pričakovati ne vem kaj, ampak tole je vseeno malce malo.

glede torrenta.
Jst sm komot s partisa snemal, samo moraš posnet datoteko na disk, pol pa v etrayzu določiš ta fajl in zadeva začne laufat. Ampak snemat ne začne takoj, ampak po kšni minuti. Mal bodo mogli popravt to zadevo.

madmaxx ::

Katere diske ste pa kej dal notri?
Nevem kaj nej kupim - baje so bili eni problemi - LCC,...

glede torrenta.
Jst sm komot s partisa snemal, samo moraš posnet datoteko na disk, pol pa v etrayzu določiš ta fajl in zadeva začne laufat. Ampak snemat ne začne takoj, ampak po kšni minuti. Mal bodo mogli popravt to zadevo.

Ja tole dela, samo ni pa videti kaj se seeda, kakšna so razmerja. Bo res treba počakat na kakšen update.

trnvpeti ::

se mi zdi , da je zelo nedodelana zadeva, zelo
software-sko

torrenti, mysql je sicer gor, kako se ga zalaufa?!
apache vhost.d, preko admini ni nic kaj
dodas userja, mu das 200G, in to ne mores popravit

iTunes se nisem sprobal
ni servisa za slike

gor je linux, to mi je vsec
verjetno se bo se kaj dogradilo

prenos 15M je zelo malo
podobna naprava od synology dela vsaj 3x hitreje

poraba z enim diskom , 15w
torej naprava sama kuri malo vec kot 5 w

predvidevam, dva green diska notri, pa bo spet kurlo tam okoli 15w

vse skupaj je precej omejeno ja. Print server tud ne dela :D
Ma za streamanje filmov in pa downloadanje torrentov itd. bo vred.

TheHijacker ::

Sabnzbd+ tudi deluje. Odlično so to naredili. Enostavna inštalacija in že leti.
http://www.google.si

Timmah ::

Katere diske ste pa kej dal notri?
Nevem kaj nej kupim - baje so bili eni problemi - LCC,...

Sam sem se odločil za 2x Samsung ECO Green F2 HD154UI, 1,5TB, 5400rpm, 32MB, SATAII, ki jih dobim jutri, nisem pa se še odločil a jih bom dal v linear mode al ne.
donde esta francesca

ne vem al se mi samo zdi, samo ko sem seedal dva torrenta mi je internet počasi delal. Sem naštimal omejitve uploada in downloada. Čudno

GrMar ::

Glede hitrosti preko mreže imam eno vprašanje. Ali lahko disk vzamem ven (po inštalaciji sofwerja) in ga priključim v računalnik (XP) in tam presnamen video in avdio datoteke? Ima kdo izkušnje z fs-driver.org ali ReiserDriver ?

A je še koga presenetila velikost škatlice =) Preden sem ga dobil sem študiral kam ga bom stlačil zdej pa vidm, da samo mobitel umaknem pa bo dost placa =)
donde esta francesca

DarwiN ::

Če se bo firmware tako razvijal kot za Xtreamer bo to bolj slabi NAS.

Jap.. Od te firme jaz nebi kupil več nič.. Spremljam jih od začetka in dal sem jim ogromno priložnosti, ampak vsaj kak mesec dni je že jasno da zadaj stoji le en kup neorganizirane nesposobnosti. Sicer pa cheap roba in odličen marketing.

Sicer Xtreamer kljub temu ni slab, ampak predvsem po zaslugi Realteka in pa nizke cene, za tale NAS bomo pa še videli, čeprav po preletu foruma vidim da ima trenutno več bugov kot New York City..
Ne gre pa jim očitati volje in zagnanosti, tko da morebiti pa ... a jaz bi vam vseeno svetoval da raje še počakate z nakupom..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Macketina ::

Meni je predvsem odvisno, kaj pricakujes od zadeve. Jaz od Xtreamerja nisem pricakoval veliko - in se dobil se vec, mislim da bo tudi od NASa podobno.

telexdell ::

Če se bo firmware tako razvijal kot za Xtreamer bo to bolj slabi NAS.

Jap.. Od te firme jaz nebi kupil več nič.. Spremljam jih od začetka in dal sem jim ogromno priložnosti, ampak vsaj kak mesec dni je že jasno da zadaj stoji le en kup neorganizirane nesposobnosti. Sicer pa cheap roba in odličen marketing.

Sicer Xtreamer kljub temu ni slab, ampak predvsem po zaslugi Realteka in pa nizke cene, za tale NAS bomo pa še videli, čeprav po preletu foruma vidim da ima trenutno več bugov kot New York City..
Ne gre pa jim očitati volje in zagnanosti, tko da morebiti pa ... a jaz bi vam vseeno svetoval da raje še počakate z nakupom..

Vse je odvisno od pričakovanja ali od basni o lisici in kislem grozdju. Sam sem etrayz dobil pred nekaj urami, pa sem brez problema instalira 1.5TB disk, naložil programsko opremo, skopiral nanj nekaj datotek, dal downlodad torrente (trenutno mi jih leti cca 14) in si ogledal 2/3 filma 1080p iz etrayz preko xtreamerja.
Ne rečem, da sam določene stvari ne bi naredil drugače, si ne bi želel še kaj vendar stvar deluje iz prve. Za končno ceno 84+93€ je že bil več kot ugoden nakup. Če pa bodo kakšno stvar še izboljšali pa toliko boljše.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Dredllooxxx ::

Ok zadevo sem dobil tudi jaz ampak wtf nikjer ne piše kakšen je up in down torrentov se pravi da nimaš nobene ga občutka preko windowsow ga sploh ne vidim kje je keč reklama je obljubljala drugače malo sem šokiran upam da bojo kaj izpopolnili.....:(

Če je komu uspelo kaj več kot meni bi prosil za info ker sej pravm en velik šok zaenkrat bom videl kaj bo jutri za danes obupal.....
http://www.bobo-itstoritve.com/

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

fak ob 1 zjutraj, ščipovc :))

gora ::

a je že kdo pogruntal kako se uporablja e-trayz ikona na xtreamer-ju in zakaj dejansko služi.

omogoči ti, da dostopaš do etraayz diskov iz windows explorerja.

alphighway ::

ne vem al se mi samo zdi, samo ko sem seedal dva torrenta mi je internet počasi delal. Sem naštimal omejitve uploada in downloada. Čudno

Hm, jaz pa imam drug problem. Jaz pa mislim da tale zadeva po default-u sploh ne seed-a! Uporablja se port 6890 na Etrayz-u, na PC uporabljam sicer uTorrent (moram pogledati če je v portih kak štos), kateremu že vidim se bojo težko z 10.xxx firmware-om sploh od daleč približali!

A je kdo se že kaj bolj poglobil v seed-anje?

Uuuu tole bo študiranja dosti. Kot je Darwin rekel tole je zelo v povojih. Jaz sem zadevo itak kupil ker ima nižjo porabo kot PC. Samo vidim da vse nakazuje da bo dolgoročno začel razmišljati od HTPC-ju za primerno ceno... Nimam cajta jaz se ukvarjat še z tole rečjo (predolgo).

Bo treba uporabiti kakšen boljši program za torrente?

ja...

Pa naprava je preglasna. Tist ventilator se redko izklopi, čeprav je naprava daleč od tega da bi bila vroča. Bojo mogli dat kakšno opcijo, da bi lahko reguliral zadevo ali celo izklopil ventilator. Ker tole za v sobo kjer se zadržuješ oz. učiš ni!

ja...

Pa naprava je preglasna. Tist ventilator se redko izklopi, čeprav je naprava daleč od tega da bi bila vroča. Bojo mogli dat kakšno opcijo, da bi lahko reguliral zadevo ali celo izklopil ventilator. Ker tole za v sobo kjer se zadržuješ oz. učiš ni!

Glede glasnosti (ventilatorja) se (zaenkrat) ne bi strinjal. No morda bo že danes zvečer kako drugače, ampak mene osebno je bolj motil zvok diskov kot sam ventilator. Pri diskih se mi zdi da sem ga (morda) pihnil glede izbire. Dejstvo je da če se greš P2P, potem vsaj en disk po malem skoz ropota. Jaz sem zadevo počil kar za TV (kaj pa vem Xtreamer znamka na kupu pač, pa zadeva je kot en mali cegel...), pa vidim da morda pa ne bi bilo neumno kam drugam zadevo postaviti...

Bo treba uporabiti kakšen boljši program za torrente?

Mogoče že vidiš možnost, kako nanj spraviti transmission?!8-)

Bibaleze ::

Eno začetniško vprašanje,
kaj je potrebno vnesti v polja pod "Set up mail server"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bibaleze ()

Tarzan ::

Zelo, zelo malo verjetno, da ga bom nabavil. Glede na to, kako se zadeve razvijajo in na kak način vedno bolj zadevo zapirajo, čeprav naj bi bil projekt odprte narave... Eno je, da želiš svoj software zaščititi pred posnemovalci s kitajske, drugo pa je, da postaneš grabežljivi manijak, ki zaračuna celo poštnino na vsak kos posebej, pa čeprav naročiš skupaj 15 strojev v kompletu. Zadeva mi vedno bolj gnilo deluje, žal.

Eno začetniško vprašanje,
kaj je potrebno vnesti v polja pod "Set up mail server"

Izbral sem gmail, vnesel gmail naslov in gmail geslo. Pravilnost preveril s poskusno pošto.

@Tarzan- veliko kupjem preko e-baya. Tam imajo identični izdelki različne cene in različne stroške pošiljanja (katere plačaš za vsak izdelek, četudi jih naročiš več hkrati). Suma sumarim pa je enaka. Trgovci nas pač hočejo prepričati, da bi kupili njihov izdelek. Eni kupci padejo na nizko ceno in stroškov pošiljanja sploh ne upoštevajo, drugim se zdi kul, da dobijo izdelek kao free shiping...
Xtreamer je pač šel na politiko 99€. S postavko poštnine pač pokrije stroške dostave in razliko do dejanske cene izdelka.

Zgodovina sprememb…

Potrebno je priznati da je cena ugodna za tako napravo. Vendar pa mora biti software na njej dodelan preden se gre v prodajo. In ravno to je narobe - komaj sedaj ga pacajo. Obljubljajo polno lastnosti o katerih ni ne duha ne sluha. Da ne govorim o tem, da prav zavajajo (lažejo?) pri omembi JDownloader managerja in uporabljajo njegov logo. Na napravi pa teče eno skrpucalo z imenom eDownloader. Pa še in še. Dejstvo pa ostaja da ne obstaja NAS za takšen denar. Vsaj jaz ga ne poznam.

GrMar ::

Alternativa počasnemu mrežnemu prenosu podatkov (prej obvezno formatirajte disk v eTRAYzu in naložite softwer !):
RIPlinux 9.3 is the best. It support ntfs, xfs and several sata controller (dmraid/fakeraid) right from the iso. You can boot it from USB (using "USB-Installer-For-RIP" or "unetbootin" very good useful tools).
when you boot, choose boot linux system to X 32bits and set you kb layout. into X, right click on the desktop and choose mount/unmount option. Check your HDD and choose your File manager (PCManFM is like explorer), go to mnt directory and open your HDD. Open another file manager and copy.
Thats all !

In case of you have some exotic controller on your PC, you should see dmraid manual, or install some packages.

Jao jao me že boli glava upam da se nism nategnu brez vazelina:( dajte tisti ki vam je karkoli ratalo uštimat ftp,e-torrent,web srver in podobno malo napisati dajte prosim pista bistvene potadtke od te naprave upam da se najde kakšna glavca tukaj ki bo zadevo po domače povedano pokapiral uglavnem sm mel res visoka pričakovanja samo da pa ne dela nič je pa polom in še nekaj je komu ratalo vidt hitrost up/down.In še nekaj kako dostopati preko explorerja no way pr men a je komu ratal...

Zgodovina sprememb…

Jao jao me že boli glava upam da se nism nategnu brez vazelina:( dajte tisti ki vam je karkoli ratalo uštimat ftp,e-torrent,web srver in podobno malo napisati dajte prosim pista bistvene potadtke od te naprave upam da se najde kakšna glavca tukaj ki bo zadevo po domače povedano pokapiral uglavnem sm mel res visoka pričakovanja samo da pa ne dela nič je pa polom in še nekaj je komu ratalo vidt hitrost up/down.In še nekaj kako dostopati preko explorerja no way pr men a je komu ratal...

Lepo po vrsti:
Ftp vklopiš: Sttings-Service-FTP....okljukaš in shraniš. Dostop preko FileZila 192.160.xx.xxx, sysadmin, (geslo za sysadmin). Če hočeš dostopati od zunaj pa moraša usmeriti port 21 na IP etrayz-a.

web server...preusmeriš port 8000 in 8080 na IP etrayz-a in potem dostopaš; http://www.(homeIP):8000......do www strani in http://www.(homeIP):8080....do nastavitev

iz explorerja prideš do public diska z \\192.168.xx.xxx potem klikneš z desno miškino tipko in na mapo in jo vpneš kot navidezni disk. Lahko pa si naložiš e-trayz connector (zgoraj desno na web strani), kjer boš lahko vpel vse diske (etrayz, public, private).

Za torrente se hitrost up/down ne vidi nikjer, drugače pa torrenti delajo, kot pač delajo (če močno stisneš zobe gre).

PS- tako da se brez vazelina sigurno nisi. Če si imel res prevelika pričakovanja potem bi lahko bilo- skoraj a z vazelinom.>:D

Hahhaha hvala bogu da obstaja en k mal ve zakaj se gre. Samo ko hočem isntalat ta e-trayz connector mi javi eror mam pa w7 x64 a mogoče ve kdo če se kaj dela na novem firmwaretu.Evo slika od errroja.

http://img691.imageshack.us/i/errorpv.j...

Zgodovina sprememb…

Za torrente se hitrost up/down ne vidi nikjer, drugače pa torrenti delajo, kot pač delajo (če močno stisneš zobe gre).

Torrent-i že delajo. Jasno ne vidi se hitrosti (kar je jasno slabo). Ampak jaz imam težavo da čeprav kao seed-am (upam da tudi upload-am), ampak to se meni ne pozna na tracker-ju... To pomeni da se mi ratio ne dviguje! Zame skoraj neuporabno!

Skratka jaz že potegnem dol torrent, ampak če bom to delal to z etrayz-om, čez nekaj časa ne bom več tudi download-al ne... Potem bo to (zame) mal boljši icybox....

Nekako se moram strinjat stabo @alphighway sej mogoče pa ko bo novi firmware če sploh bo bo to veliko bolje upam če ne sm se opekel hudo..:(

Če ne vidimo pretoka še ne pomeni, da podatki ne potekajo kot morajo. V nastavitvah se lahko omeju upload in download, zatorej bi lahko promet tekel v obe smeri. Si bom sedaj naložil en torrent s partisa in si zapisal ratio. Bom videl, kaj bo jutri.

Ja jaz iamam 100/100 dost sm računal na to sam vidm da ga bo treba pospravt za ene pol leta nazaj v škatl pa počakat...

kmetek ::

jao ob 1:20, ti nis normaln, ščipa :))

Torej včeraj sem se malce lotil zadeve. Vgradil 2x Samsung ECO Green F2 HD154UI, 1,5TB, 5400rpm, 32MB, SATAII, zadevco prižgal, polaufal z neta potegnjeni program.
Začelo se je lepo, eTRAYz je formatiral diske naložil firmware, nastavil sem vse potrebno in začel malce raziskovati. vse skupaj se mi zdi počasno ampak to bi že prežvečil.
Kopiranje se je gibalo med 6 in 13 Mb/sec (z Total Commanderjem). Kopiral pa sem 3 .mkv (720p) datoteke (1GB) za probo. Tudi hitrosti me ne motijo toliko saj delujem po načelu: dam kopirat in grem spat =)
Potem sem se vsedel v dnevno sobo, zalaufal XTreamerja in probal playat te 3 datoteke. Polaufam prvo pojaviijo se mi kockasta slika nakar po petih sekundah preklopi na naslednjo datoteko. Potem pa se je stvar ponovila.
Nobenega videa nisem videl vec kot 10s preden se je stvarca ustavila in preskočila na naslednjo datoteko. Potem sem iste datoteke probal playat iz PCja pa je stvar delovala brezhibno.

Zaenkrat nisem navdušen nad prikazanim, saj je bil moj nakup eTRAYz-a mišljen ravno za skladišče DVDjev, mp3jev, in ostale video/audio zabave. Sicer se nisem nič še poigral z nastavitvami, ker nisem imel časa, pa upam da bom zadevo uspel spravit do tega za kar jo imam namen uporablat.

p.s. Povezave imam vse žične preko D-Link DIR-655 RangeBooster N 650.
donde esta francesca

Tudi jaz sem opazil da ni mogoče predvajati filmov 720 in 1080 direktno, če na xtreamerju izberem etrayz. Če pa na xtreamerju izberem NET, in se potem doklikam do etrayz, pa zadeva špila.

trnvpeti ::

se pravi, prehitri so bili
software ni dobro napisan

kako je z rebuildom raida?
kako je, ce imas notri dva diska razlicne velikosti, kaj je z ostankom

je ze kaksen podatek, kaksen linux je na napravi
kje se da dobiti kaksne package-e?

Pol je brezveze gor dajat 2.1.1 firmware, če ne dela povezave z etrayz tako kot more.
Pa torrente bodo moral zrihtat takoj, ker tole kar je zdej je zanič. Pa kje si še videl, da ne vidiš s kakšno hitrostjo snemaš in s kakšno hitrostjo oddajaš?? Pa še druge težave so...

Ejej... Ko bi vi vedeli kako mizerno vzdušje vlada na "beta tester forumu". Ljudje so praktično povsem obupali. Že nekaj časa nazaj se je našel nekdo ki je združil in uredil "vse" zabeležene buge in jih razvrstil po prioriteti. Ti bugi se do danes kopičijo in ta tip je medtem že obupal.. Napak dejansko nima več niti smisla poročati, saj bi ga le dodal na kup k obstoječim ~100 komadom.

Skratka, glede Xtreamerja zdaj vlada tišina, bugov je z vsakim novim FWjem več, medtem ko jih odpravijo bore malo. Z Etray-em pa stvar trenutno razumljivo deluje še bolj slabo..

Kot sem že rekel, neorganizirana nesposobnost, in tega se ne da kar tako odpraviti, tako da ne pričakovat nekih dramatičnih izboljšav ter večje funkcionalnosti.. Morda le tiste kritične zadeve, res je Etrayz še zelo mlad..
Po polžje se daleč pride?

Poleg tega je pa tudi že nekaj časa razvidno, da gre z X firmo za delen marketinški nateg, ker oglašujejo funkcije katerih naprave sploh ne omogočajo. Enostavno napišejo vse potencialne funkcije katere je naprava teoretično zmožna omogočiti, torej previdno z bodočimi nakupi, dajte se prej prepričat glede svojih potreb..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN, zelo dobro napisano. Tudi sam opažam enako pri prebiranju foruma. Po moje je tale firma X bolj tak-tak. Uspeli so narediti zadevi, ki sta poceni, ampak nimata funkcionalnosti, ki se oglašujejo. Če bi bili kompletni sourci za Xtreamer na voljo bi se morda našla skupina ljudi, ki bi zadevo naredila odlično, ampak se bojim da nikoli ne bo tako. Glede NDA izjave so kar potihnili in ničesar ne objavijo.
Glede eTRAYz: škatla ima po moje ugodno ceno in bo morda možno gor dati kakšne boljše programe kot ti, ki so sedaj. Ena cvetka: eDownloader ni splošen downloader, ki bi mu dal kup linkov, on pa naj vsebino prenese, ampak je samo za rapidshare in megaupload. Žalost...

PS: Kljub temu bom enega kupil :), če ga dobim za ugodno ceno.

Ma ja, saj tisto osnovno funkcionalnost bodo že nekako uspeli, a na neko optimalno mrežno hitrost je najbolje že kr zdaj pozabiti.
Saj Xtreamer je kljub vsemu vreden svojega denarja in ni vrag da tudi Etrayz nebi čez par mesecev bil, treba je le upoštevat, da tu gre predvsem za odličen marketing, za katerim res stoji ogromna želja po izboljšavi, vendar kaj ko ni dovolj strokovnega znanja ter razuma. Saj v r&d ekipi nobeden niti angleško ne zna, kako češ potem...? :))
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Pol pa naj dajo source in bodo ljudje zastonj dodelali/popravili zadevo. In potem bi X bil vrhunski izdelek. Sam se ukvarjam tudi s SAT TV in tam je firma Dreambox, ki je zaslovela ravno zaradi alternativnih firmware-ov. Pa so sprejemniki dražji kot drugi. Tukaj pa imamo poceni napravo, kjer je vse v programski opremi. Sam dodelati jo je potrebno.

Po moje so oni samo vzeli en reference dizajn od Realteka, malo predelali izgled uporabniškega vmesnika, obljubili vse živo, sedaj pa to več ne znajo ali pa nimajo ljudi.

gora ::

je pa lep in majhen, to je važno. :)):))

Poglej @DarwiN. Ne vem, če se greš kakšno osebno vojno proti Xtreamerju, da po vseh relavantnih temah nas uporabnike strašiš pred črno bodočnostjo? Človek mora pred nakupom nekega izdelka uporabljati zdrav razum in ne preveč nasedati marketinškim prijemom;((
Meni extremer deluje bolje kot sem pričakoval. Do sedaj sen naletel na dva fima (XVID) katera mi ni hotel predvajati. Ne gledam raznih 40GB BR ripov (se mi zdi škoda časa in prostora na disku) 1080p normalne velikosti pa predvaja b.p., predvaja mi slike in filme z mojega fotoaparata, predvaja mi celo FLAC datoteke...
Z etrayz pa sem se imel čas ukvarjati menj kot 3 ure, pa sem kljub temu izvedel setup in mi veselo nalaga torrente. Na računalnikih in xtreamerju lahko predvajam datoteke (stream TV serije in 1080p filma sočasno deluje b.p.), vidni so diski na vseh računalnikih....
Obe napravi sta v okviru mojih pričakovanj. Ne rečem, da marsikaj ne bi moglo biti bistveno boljše in enostavneje a iskati dlake v jajcu pri napravah takšnega cenovnega razreda (je ali ni pravi 24p, zmanjšanje kvalitete mp3, kokcanje pri 40GB datotekah...) je pa čisti nonsens. Ne moreš za 1000EUR, koliko stane rabljen avto dobiti novega poršeja, pa čeprav imata oba 4 kolesa in motor.
««
3 / 12
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači server ali NAS (uporaba predvsem za FTP)

Oddelek: Pomoč in nasveti
113739 (3422) d0rK
»

Počasna domača mreža?

Oddelek: Omrežja in internet
71558 (1282) kmetek
»

Xtreamer DVD

Oddelek: Zvok in slika
81490 (1194) urosbe
»

Xtreamer Pro