Forum » Strojna oprema » Prenosni disk kapaciteta ?
Prenosni disk kapaciteta ?
kratos ::
Lep pozdrav
pravkar sem kupil prenosni disk WD my Book essential 1TB in me zanima par stvari ker se na diske ne spoznam najbolje.
Za delovanje le-tega nujno potrebujem driver ki se nasname ob vklopu ? ali lahko na drugem računalniku samo vključim usb in prenašam stvari brez driverjev ?
ter zakaj za vraga mi kaže 930 GB če je 1 TB ? vem da ti disk zasede nekaj placa že sam od sebe, vendar 70 gb ?!
hvala in lep pozdrav.
pravkar sem kupil prenosni disk WD my Book essential 1TB in me zanima par stvari ker se na diske ne spoznam najbolje.
Za delovanje le-tega nujno potrebujem driver ki se nasname ob vklopu ? ali lahko na drugem računalniku samo vključim usb in prenašam stvari brez driverjev ?
ter zakaj za vraga mi kaže 930 GB če je 1 TB ? vem da ti disk zasede nekaj placa že sam od sebe, vendar 70 gb ?!
hvala in lep pozdrav.
NazgulRR ::
930GB je to, ja. Mam sam 2 ta diska.
Na XP/Vista/7 ne rabiš driverjev inštalirat, se avtomatsko sami namestijo ob vklopu.
Na XP/Vista/7 ne rabiš driverjev inštalirat, se avtomatsko sami namestijo ob vklopu.
aha, hvala za odgovor :). Drugače iz izkušen je dober disk ? si imel/imaš kakšne probleme z njim ?
lp
lp
win64 ::
Na kratko je: je 1TB in je 930GiB(glej i), nekateri operacijski sistemi ne znajo prikazat po standardu. Proizvajalci pa so po navadi vsega krivi ker delajo po standardu...
opeter ::
V MacOS X Snow Leopard bi ti lepo pokazalo, da je 1 TB.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
WinXP ::
Meni tudi kaže v Windowsu 953 870 MB ne pa 1TB,torej kar 46 GB manj! Čeprav vem,da v 1000 GB ni na okroglo na 1 TB ampak vseeno....če bi kazalo 2-3 GB manj,ampak 46 ...
samo da mam jaz notranji disk,ne zunanji,mam pa razdeljen po particijah...
samo da mam jaz notranji disk,ne zunanji,mam pa razdeljen po particijah...
hmm... ok hvala za odgovore :)
še 1 uprašanje. Zakaj se mi na vsake tolk časa naredijo na disku 2 datoteki:
11e3f1e1fd13c0ec201a in 877cd4d8783f8fc6d72c56bd32f312d1 v teh datotekah so pa neke čudne datoteke ??
še 1 uprašanje. Zakaj se mi na vsake tolk časa naredijo na disku 2 datoteki:
11e3f1e1fd13c0ec201a in 877cd4d8783f8fc6d72c56bd32f312d1 v teh datotekah so pa neke čudne datoteke ??
ender ::
Lahko zbrišeš.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Galaxy ::
Poglej, proizvajalci zavajo kupce, da je 1TB, ker ni. Oni računajo da je 1 terabajt = 1,000,000,000,000 bajtov, kar pa ni res!
En kilobajt = 1024 bitov. Torej razlika v milijardah je očitna.
boogie_xlr ::
Poglej, proizvajalci zavajo kupce, da je 1TB, ker ni. Oni računajo da je 1 terabajt = 1,000,000,000,000 bajtov, kar pa ni res!bit != byte
En kilobajt = 1024 bajtov. Torej razlika v milijardah je očitna.
jest10 ::
Poglej, proizvajalci zavajo kupce, da je 1TB, ker ni. Oni računajo da je 1 terabajt = 1,000,000,000,000 bajtov, kar pa ni res!
Če smo res natančni, proizvajalci nič ne zavajajo kupcev.
klik
ender ::
Seveda proizvajalci enot za shranjevanje sploh nič ne zavajajo, saj so bile binarne enote v računalništvu v uporabi že od vsega začetka.
There are only two hard things in Computer Science:
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Močno manjša velikost diska od nazivne (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8306 (7018) | MrStein |
» | Velikost sektorja na diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 981 (820) | nUUb |
» | Poravnava: Seagate lagal! (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 7632 (7632) | gruntfürmich |
» | Zunanji disk z enim terabajtomOddelek: Novice / Diski | 6062 (5369) | aljazh |
» | Spam: tudi v resničnem življenjuOddelek: Novice / Omrežja / internet | 3010 (3010) | bastadu |