» »

HP LaserJet - Odtisi koleščka na listu

HP LaserJet - Odtisi koleščka na listu

Brilko ::

Tiskalnik HP LaserJest P1505 (slika). Že od začetka pušča dve vertikalni sledi (kolešček ni povsem okrogel ampak 10 koten recimo, zato pušča pikico na pol centimetra po celotni višini) od koleščka, ki se malce preveč "zaje" v papir (na sliki sta na zunanji strani tistih dveh "polžkov" kjer gre papir ven).

Ima kdo kak nasvet kako to uredit? Tudi ostalim dela sledi? Poskusil sem že tudi z dvema vrstama papirja in to ni problem.

Hvala.
Pozdrav.

Duhec ::

Pretresi kartušo. Je original od HP-ja?

Hej. Nisva se očitno dobro razumela. Ne pušča sledi od črnila, ampak tisti kolešček (po katerem se pomika list klik za ogled koleška), se riba preveč po listu, in nastane takšna črta pikic - kot da bi npr. z nohtom potegnil po listu, ampak take pikice na pol cenimetra. Problem je pri uradnih zadevah, kjer zgleda to zelo neresno.

In ja, kartuša je še originalna od tiskalnika.

Phoebus ::

Dobesedno pobira ti toner?

je toner original?
probaj z menjavo papirja (manj glossy), bo lažje zapekel...drugače je pa možno da je slaba "pečka" ki premalo zapeče gor toner.

--spregledal da že od začetka pušča lise--
Probaj z "lažjim", bolj "kosmatim" papirjem. Drugače pa nesi nazaj printer, očitno pečka ni nastavljena na hrustljavo peko :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Phoebus ()

Phoebus, nima veze s tonerjem.

Vezo ima s koleščkom, pa katerem se pripelje ven in ta kolešček je recimo okrogel ampak ima vmes take zareze (da lažje zagrabi) in te zareze se preveč zajejo v papir. Bom še probal tretji papir in mogoče tisti del malo odšraufati (ker so ti koleščki na taki fedri), so tam neki vijaki, če ne bom pa dal v garancijo (star je pol leta, prej me ni zelo motilo, sedaj me).

Če sem jaz morda narobe razumel (ampak nevem kaj lahko ima tukaj toner vezo), mi povejta :).

Pyr0Beast ::

Eh ja, nisi edini s takim problemom, samo ker se jaz zato kaj preveč ne sekiram :)

Pač, škrtost. Ne vem. Meni se zdi da ti koleščki samo pritiskajo papir dol, da se ne zabije nazaj v printer, ima tudi zelo šibak pogon. Za potisk papirja ima pa gumjasto vodilo IMO.

Morebiti bi šlo, če ga malce oblepiš s selotejpom.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Škrtost misliš, da nismo kupili boljšega tiskalnika (čeprav ni bil med najcenejšimi)? Mislim, da se ne gre za to. :)

Pa tudi če se gre, ne bi smel tako "deformirati" papirja. Bom poskusil s salotejpom.

Hvala. Še mogoče kdo kakšno mnenje?
Lp.

Pyr0Beast ::

Ne ne. Škrtost proizvajalca, ne potrošnika 8-)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Aha, njih si mislil. :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Canon laserc printa postrani

Oddelek: Pomoč in nasveti
201610 (1318) BlaY0
»

laserski tisklanik samsung

Oddelek: Kaj kupiti
173130 (2784) simon2704
»

TIV in Foto glossy papir (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
718339 (7510) Brane2
»

Epson preganja proizvajalce kompatibilnih kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
787730 (6517) CaqKa
»

Kateri laserski tiskalnik HP,Samsung,Epson,Brother

Oddelek: Kaj kupiti
152024 (1896) Phoebus

Več podobnih tem