Forum » Pomoč in nasveti » Vgradnja procesorja v matično
Vgradnja procesorja v matično
anze9 ::
Jutri dobim računalnik in me zanima kako procesor daš v matično ker sem začetnik kar se tega sestavljanja tiče vas sprašujem za nasvet.
Procesro je e6300 in bi prosim na kaj morem popazit pr vgradnji.
Hvala
Procesro je e6300 in bi prosim na kaj morem popazit pr vgradnji.
Hvala
Upam da ni preveč zajebam ker če je procesor kvadraten kako naj vem kako ga obrnem... in seveda kako je ta konponenta sestavljena.
a najprej vgradiš čip potem namažeš s pasto nato pa dodaš ventilator?
a najprej vgradiš čip potem namažeš s pasto nato pa dodaš ventilator?
PINki ::
Mislim, da je narejeno tako, da se proc ne bo prilegel v socket, če je narobe orientiran. Drugače pa po tem vrsten redu, ja.
in a procesor sam pade notr a morem kakšn pritsk uporabit? če pa ga že narobe obrnem se lahko procesor poškoduje npr z rami jih lahko mečeš pa vseeno deljo..?
bluefish ::
Na spodnji strani procesorja je ponavadi mali trikotniček, prav tako na podnožju. Tako dobiš občutek za orientacijo.
Drugače pa mora procesor sam pasti noter in ni potrebno uporabiti nekega pritiskanja.
No, ko ga boš vstavil, nanj kaneš za malo večje riževo zrno termalne paste in nato namestiš hladilnik.
Drugače pa mora procesor sam pasti noter in ni potrebno uporabiti nekega pritiskanja.
No, ko ga boš vstavil, nanj kaneš za malo večje riževo zrno termalne paste in nato namestiš hladilnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namestitev procesorjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1432) | Grizzly |
» | sestavljanje kompa (vprašanja)Oddelek: Pomoč in nasveti | 828 (717) | Oddin |
» | Geforce 8800GTXOddelek: Strojna oprema | 1344 (1077) | FeniksX |
» | amd 2400+ se mi pretirano grejeOddelek: Navijanje | 1424 (1057) | rfmw |
» | Kako zamenjati hladilnik na procu?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1796 (1460) | Bungee- |