» »

Virus, bad sector, izgubljene slike

Virus, bad sector, izgubljene slike

waineck ::

Imam računalnik v katerem imam Hitachijev trdi disk in na katerem imam shranjene tudi slike in video posnetke iz fotoaparata. Problem je sledeč.
Slike in video posnetke se ne da odpret, javi pa naslednje:
Pri slikah "Windows Photo Viewer can't open this picture beacuse you don't have the correct permissions to access the file location."
Pri video pa javi "Windows Media Player cannot access the file. The file might be in use, you might not have access to the computer where the file is stored, or your proxy settings might not be correct."
Sedaj imam nameščeno windows 7, vendar ko sem imel Xp-je je javljalo podobno. Razlika je v Event Viewerju. V 7 pod "Windows Logs-System" javlja da: "Event 7000, Service control manager" - "The ASNDIS4 Protocol Driver service failed to start due to the following error:
The system cannot find the file specified."
V Xp-jih pa je javljalo pod System Logs: "Type: Error" , "Source: disk", "Event Properties: The device, \Device\Harddisk\D, has a bad block." (na D-particiji)

Nekaj slik, ki je potem ostalo celih, to so bile tiste, ki so bile nazadnje naložene sem potem skopiral na prenosni disk, ker se drugih, ki si jih ne da ogledat tudi ne da kopirat ker spet javlja da potrebujem administratorjevo dovoljenje, čeprav sem sam že prijavljen kot administrator.
Disk sem pregledal tudi z hitachijevo originalno programsko opremo za pregled diska kar se tiče bad sectorjev in še z drugimi programi vendar noben program ni našel nikakršnih napak glede bad sectorjev ali česa podobnega. Tudi check disk od Xp-jev ni našel nič.

Slike, ki se jih je DALO ogledat na notranjem disku in so bile skopirane na zunanji disk se pa sedaj NE DAJO več ogledat ne na zunanjem ne na notranjem disku in so postale neberljive kot vse ostale. Zunanji disk je Western Digital in tudi vse ostalo deluje dobro, razen da se neda ogledat teh slik. Sumljivo mi je to, da tudi če bi bil bad sector potem slike nebi postale kar naenkrat neberljive na obeh diskih. Tako, da se sprašujem ali je to kak virus da to počne in briše slike ker namreč ne avast ne nod nista našla nič. Probal sem tudi že z Live fedoro 11 odpret slike vendar se jih tudi ne da ker spet nekaj javlja z pravicami. Edini program s katerim sem uspel skopirat nekaj slik je bil Power Data Recovery vendar, ko sem jih skopiral se jih vseeno ni dalo ogledat. Notranji disk sem preveril tudi tako da sem ga priklopil kot zunanjega na drug računalnik in tudi ni šlo brat slik in posnetkov za disk pa je javljalo, da ni nič narobe z njim. Vse ostale datoteke kot je glasba ipd. se da odpirat, kopirat le teh slik in videoposnetkov ne. Zgleda kot, da bi bil nek virus, ki bi opravljal neke veze z pravicami na računalniku . Kaj predlagate?

jan01 ::

google: windows take ownership

amigo_no1 ::

Za začetek preveri disk (full scan)
Diagnostična orodja in reševanje podatkov s trdih diskov

Daj disk na en drug pc in tam poskeniraj tvoj hitachi disk z večimi online AV.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunnanji HDD počasen (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
684389 (3411) IcyFox
»

Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
675936 (4465) StarMafijec
»

Disk javlja napako

Oddelek: Pomoč in nasveti
71140 (1072) mayhem
»

Problem z diskom 1TB

Oddelek: Strojna oprema
82743 (1833) bibip
»

Par problemov z XPji