» »

LCD TV PHILIPS 32PFL5604H - problem

LCD TV PHILIPS 32PFL5604H - problem

icemare ::

Pozdravljeni.

Pravkar sem si nabavil PHILIPS 32PFL5604H LCD TV.

Uporabljam jo za gledanje Siol TV (prek HDMI, internetna povezava 1Mbit/512kb).

Občasno se od samega začetka pojavljajo črne prekinitve zvoka in slike...tako za sekundo dve črni ekran..potem pa normalno naprej.
Zadeva ni ravno zelo pogosta je pa vseeno moteča.
Do zdaj sem mel obično TV (SCART priključek) in ni bilo nobenih težav, tako da dvomim da bi bilo lahko zaradi povezave.

Kaj je tu lahko narobe? Oziroma kaj naj naredim?
Hvala za pomoč,

LPM

P.S. tokrat kot običajna tema ;)

pajoacdc ::

Imam podobno težavo, PHILIPS 32PFL5604H LCD TV sem priklopil prek HDMI kabla na PC na novo grafično kartico ATI RADEON HD 5770 in pri predvajanju samo HD filmov se pojavljajo črne prekinitve zvoka in slike potem se nadaljuje predvajane filma slika je pa ful zelena in čez kakšnih 10 sec. pride v normalo, prej ko sem mel prikloplen TV prek S-VIDEO kabla na GE FORCE 8600 grafično kartico tega problema ni blo, a je možno da je kaj z HDMI kablom???

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pajoacdc ()

Malo sem še raziskoval...zadeve se pogosteje porajajo, če imam zraven priklopljen računalnik na net.
Mogoče je res kaj na povezavi...samo čudno da se prej tega ni dogajalo. Bom proval na siol kej poklicat.

Drugače pa sam ne dobim potem zelene slike...ampak kr normalna slika naprej.

A si mel prej isti TV?

LPM

pajoacdc ::

Ja, sem mel isti TV samo novo grafično sek kupu prav zaradi HDMI priklopa, osebno pa mislim da ma TV premal 60Hz in da to dela probleme

A se da to zrihtat?

samo za informacijo, če bi še kdo kaj takega imel...zadevo sem zrihtal s klicem na Siol.
Potrebno je bilo nadgraditi programsko opremo komunikatorja (Sagem).
Zdaj zadeva deluje brez problema.

LP

M

konda925 ::

mene pa zanima ali se splača kupit tale tv. ali je veliko težavami z njim

Zgodovina sprememb…

• spremenil: konda925 ()

Zadevo imamo doma, mene pa ni kaj veliko tam. Tako da ti lahko povem kar sami pravijo. Zaenkrat razen omenjene in odpravljene težave ni blo slišati pripomb :)

LP
M

SeBa1987 ::

tudi jaz mam podobno težavo... imam ta lcd priklopljen na hdmi povezavo prek siolovega vmesnika sagem... slika mi nekaj časa dela vredi pol pa kar naenkrat zgine za sekundo ter spet pride nazaj pa pol čez nekaj časa spet isto potem pa mi dokončno zašteka in imam samo črn ekran ter mi napiše da video format ni podprt... prosil bi če mi lahko kdo pomaga če je imel podobno težavo!

LP

Če gre za isto težavo je rešitev 3 poste gor... ;)

če mam posodobljen komunikator menda... 28. april mam pa je baje to zadnji upgrade bil... kateri datum maš ti?(tipka menu + rumena + plava)

Uf, ko nisem zdaj doma...hm...tam na Siolu je hotu vedet tudi model LCD ja, pa naćin prikopa, pa..sej ne vem če je to kaj pomembno..?

LP

kak se pa posodobi??? ker ko ga izklopim pa ponovno zaženem mi nea nič napiše da bi se mogo posodobit... kak si ga ti posodobil? kaj tvoj lcd je tui kar vroč odzadi?:) men se zdi da se kr greje:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SeBa1987 ()

To ti iz Siola operater zrihta...ti moraš sam poklicat pa objasnit zadevo...pol pa ene 40 minut se zadeva nalaga...tako da takrat no TV :)

bom jaz jutri to poklico... na kero številko pa si klico? 080 8000 ne? drugače pa hvala za info:)

LP

kr to ja za tehnično pomoč pokliči. Ja upam da bo potem vse delovalo kot se spodobi :)

sem porihtal... zadeva zaenkrat deluje tak kot more... mam pa še eno vprašanje... ko prižgeš televizor nekaj časa utripa bela lučka(kakšnih 5 sekund) na lcd-ju potem pa gre normalno naprej... vsem dela to al ma kdo kako rešitev za to? pa tisti ko mate siol me zanima kak mate nastavitev hdmi v nastavitvah komunikatorja(tipka menu + rumena + plava)? jaz imam zaenkrat nastavljeno opcijo EDID in avtomatsko... zanima me če je kdo že probal nastavit na resolucijo 1920x1080 ter če je kaka razlika če nastaviš na omenjeno resolucijo?

LP

lukalan ::

Utripajoča bela luč pomeni da, se sam posodablja ( programska oprema ali shema - kabelski sistem)

main757 ::

Živijo,

prosim vas za pomoč. Imam isti tv, kot je naslov teme.

Do včeraj sem imela vse tv programe, danes pa so vsi digitalni programi zakodirani. Napiše mi Kodiran program. Vidim samo analogne.
Državo imam izbrano Nemčija in sem danes ponovno naložila vse programe (345 programov), vendar se mi ni nič spremenilo. Imam kdo kakšno rešitev, kako dobim moje HD programe nazaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: main757 ()

NejcSSD ::

Obrni se na operaterja.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHILIPS 42PFL3604/12

Oddelek: Zvok in slika
295026 (3204) hodu63