Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pregorevanje varovalk (Genius 5.1. 5005)
Pregorevanje varovalk (Genius 5.1. 5005)
al3n ::
Lep pozdrav!
Torej imam problem z omenjenim 5.1 sistemom. Imel sem že starejšo verzijo (5000), ki so mu naenkrat začele pregorevat varovalke. Ker zadeva ni bila več v garanciji sem si omislil tole novejšo verzijo. sedaj pa isti problem.. pregori varovalka, jo zamenjam z identično, ponovno pregori, ponovno zamenjam - zaenkrat deluje. pri elektroniki sem več ali manj lajik, tako da če je mogoče tukaj kakšen eletronik, ki se mu sanja v katerem grmu bi lahko tičal zajec, bi prosil za pomoč. bi v primeru ponovnega pregorevanja lahko dal noter malce močnejšo varovalko, ali bi s tem naredil več škode kot koristi? trenutno je noter 2 amperska..
hvala!
Torej imam problem z omenjenim 5.1 sistemom. Imel sem že starejšo verzijo (5000), ki so mu naenkrat začele pregorevat varovalke. Ker zadeva ni bila več v garanciji sem si omislil tole novejšo verzijo. sedaj pa isti problem.. pregori varovalka, jo zamenjam z identično, ponovno pregori, ponovno zamenjam - zaenkrat deluje. pri elektroniki sem več ali manj lajik, tako da če je mogoče tukaj kakšen eletronik, ki se mu sanja v katerem grmu bi lahko tičal zajec, bi prosil za pomoč. bi v primeru ponovnega pregorevanja lahko dal noter malce močnejšo varovalko, ali bi s tem naredil več škode kot koristi? trenutno je noter 2 amperska..
hvala!
Pyr0Beast ::
Si se vprašal zakaj varovalka pregori ? Verjetno ne zato ker bi ji tako pasalo.
Lahko prebija trafo, med-ovojni stik. Včasih se to vidi kot večje gretje, ni pa nujno.
Lahko prebija trafo, med-ovojni stik. Včasih se to vidi kot večje gretje, ni pa nujno.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
hmm.. nič kaj več se ne greje.. vbistvu se sploh kaj ne.. če bi pa kaj prebijalo, pa bi verjetno skurlo kr vsako varovalko po vrsti al ne?
Pyr0Beast ::
Ni rečeno, da bi. Take težave so zlahka prehodne.
Some nanoparticles are more equal than others
malo pozno pa dobro.. majster blage veze nimam .. nisem kaj prida štromar nažalost =) pa to more bit neka brezvezna malenkost pomoje...
tony1 ::
Varovalke pod nobenim pogojem ne smeš zamenjati za močnejšo (nevarnost požara itn. itd.). Če se problem ponovi so zvočniki zreli za popravilo oz. menjavo. Žal.
int47 ::
Pred časom sem popravljal en podoben sistem. Prebijal je 100nF keramični kondenzator, vezan vzporedno z usmerniško diodo - del usmerniškega mostiča za bas.
Osvežujem malce temo.. če se bo morda našel kdo, ki pozna koga, ki se z tem ukvarja, pa bi pogledal zadevco? škoda je metat stran :S
Lp, alen
Lp, alen
OK, ponovno osvežujem, pred kratkim sem jih pobral iz prahu, ter dal znancu pogledat kaj se dogaja in ta je ugotovil da je transformator zanič. Kje bi se dalo najceneje prit do novega? specifikacije transformatorja: 27V*2-2.8A 13.5V*2-1.9A
int47 ::
Transformator lahko daš izdelat po naročilu (Hitelektronik, Tovornik...) ali kupiš dva transformatorja s standardnimi napetostmi napetostmi 2*12 in 2*24V. Malo pokliči okrog in preračunaj kaj se ti bolj splača. Preveri tudi, če je za nov(a) transformator(ja) dovolj prostora v ohišju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere varovalke za hišoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28052 (22891) | mirator |
» | Zakaj ozemljiti hišoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10205 (9581) | telexdell |
» | Problem z Fostex mešalno mizo?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2506 (2153) | Azrael |
» | preveliki tok(varovalka)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2087 (1812) | kondezator |