» »

Še eno mnenje o strani

Še eno mnenje o strani

DiTi ::

Ker je očitno moderno, da vsi sprašujejo za mnenje o strani bom pa še jaz vprašal.

Stran bazira na php-fusion (verzija 6). Design je lastne izdelave in vem da sem ga na začetku zaj**al da nisem uporabil divov, ampak iz napak se učimo. Zato tudi malo kje kaj narobe pokaže, ampak se napake odpravljajo. Zdaj barva je stvar okusa, nekaterim je všeč drugim je preveč močna, sem pa mnenja da je gledljiva. Ogromno je pa tudi bilo programiranja (ne ni še en php-fusion s tremi vtiči ter spremenjeno pozicijo novic). Zadevo sem ob prostem času programiral nekje pol leta, koliko je dejansko ur ne vem, predvidevam pa nekje 100. Povsem sem spremenil izgled domače strani, seznama člankov (če poznate php-fusion veste da razvršča samo po času oddaje, sedaj je abecedni seznam), tudi izgled samih člankov je močno spremenjen, tako sedaj vsak članek lahko ocenimo, dodamo videjo in ga povežemo s galerijo. Za to spremembo je zadaj tudi vsa administracija člankov. Nekaj je tudi iz nule napisane kode (kot je recimo teta dneva(panel in stran)). V prihodnje še imamo namen preuredit forum (zaenkrat zadošča phpbb3 in free template).

Vem pa ,da je za stran pomembna ažurnost in vsebina, vsebino že imamo (stran obstaja že od leta 2005, ampak pod drugim imenom in domeno), ampak jo moramo prirejat oz. dopolnjevat za novi sistem (člankov je nekje 100). Ažurnost pa se trudimo, ampak ker je stran "hobby" tudi tukaj včasih zmanjka volje.

Prosil bi pa za obrazložene kritike.

povezava: www.game-area.si

HardFu ::

Najprej poglej tole, popravi, potem pa bomo naprej komentirali :)
http://codeable.io

Icematxyz ::

Ne vem sicer kako TETA DNEVA v kontekst sodi. Je pa res da tisto kaj je HardPhuck ti nakazal okvirno popravi. To so osnove.

Potem se pa naprej razmišlja. Sam design (vizualno) pa načeloma ni slab. Je pa čas verjetno da slo-tech v duhu časa dobi ustrezno temo?

Nekaj v smislu Ocenite mojo spletno stran!

Zgodovina sprememb…

DiTi ::

saj pravim da sem že na začetku zajebal s tem. od zdaj naprej vedno pazim da je 100% validate. zaenkrat mi je bitno da stran prikaže v vseh brskalnikih isto, saj je načeloma ciljni publiki vseeno če je stran validate ali ne. bom pa vsekakor te napake odpravil sčasoma.

če pogledaš tudi recimo 24ur.com ni 100% validate, pa mislim da to nikogar ne moti tako daleč.

je pa vzeto na znanje, ne zagovarjam lastne lenobe, zato sem tudi zaprosil za kritike.

techfreak :) ::

Ljudi ne moti, ampak brskalnik potrebuje več časa za rendiranje nepravilne kode.

Gost ::

To si si pa malo zmislil :)

Validacija, je samo nekakšen standard in okvir, ki ga je dobro upoštevati. Vemo, kaj se zgodi, če se ne upošteva standardov. IE je primer, ki ima svoje standarde in potem je izjemen problem narediti povsod enako spletno stran. Večina čudnih kod gre sicer nekako čez (iskalniki, brskalniki itd) ampak pravilneje bi bilo imeti validated stran. Več strani, ki bo validated, bolj bo enostavno delati strani, saj bodo tako kakšni IE hacki nepotrebni. V resnem poslu, pa validacije nikakor ni možno povsod v celoti upoštevati.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

techfreak :) ::

Niti ne.

Seveda procesiranje najbolj upočasni JS in tabele, šele potem pride na vrsto pravilnost kode.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Izdelava spletne strani - Poceni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
11623329 (21817) Ziga Dolhar
»

Stran znotraj strani

Oddelek: Izdelava spletišč
91469 (1038) Tody
»

Doctype - kateri HTML doctype

Oddelek: Izdelava spletišč
172268 (1934) gregy
»

izgled strani v IE6 in Firefox (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
565330 (4541) gregy
»

Mozilla + Daniel + Lindows.com = Nvu

Oddelek: Novice / Brskalniki
92861 (2861) undefined

Več podobnih tem