Forum » Loža » Katero pivo imate najrajši?
Katero pivo imate najrajši?
Temo vidijo: vsi

iKst ::
A dej no. Tole si privlekel na dan, ker je edino ali eno redkih priznanji, ki jih imate Zlatorog in Union svetlo.

mihec87 ::
Ja, če testi niso slepi, te možgani pač nategujejo, tu si bolj ali manj nemočen. Narejeni so tako, da "sami od sebe" upoštevajo vse različne informacije, ki jih imajo na voljo - recimo barvo vina, čeprav v resnici ne vpliva na okus, ali ceno izdelka, če jo vedo. Tudi sama embalaža, znamka, država porekla ... vpliva na okus, kot ti ga možgani sporočajo.
Če mogoče nisi zapopadel, tega Monde Selection nisem privlekel na dan kot edine merodajne ocene, ampak kot primer, kaj si o določenem piru, ki ga amaterski prepotentneži na hitro popljuvajo kot scanje, mislijo profesionalci.
O.
Zgoraj je napisano da na slepem testu niso ločili..
"Poskus je pokazal, da poznavalci na slepem poizkusu ne ločijo belega od rdečega vina."
Komu potem verjet(zase vem da svojemu okusu)..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

Okapi ::
Preberi si bolj natančno. Slep ni bil dobesedno, ampak v smislu, da niso vedeli, kaj pijejo, barvo so pa videli. In pili so belo vino, ki je bilo pobarvano v rdeče, in so mislili, da je res rdeče - se pravi niso ločili belega od rdečega.

Smurf ::
Sej imas vsakoletno pivska tekmovanja (http://www.worldbeercup.org/) kjer se izbera najboljsa piva. Seveda Heineken, Carlsberg, Unioni in Laskoti nimajo kaj dosti sans. (ja ocenjuje se na slepo).

Kako da ne? Sem samo na hitro pogledal in med nagrajenci za 2012 videl Moretti (Heinekenova firma v Italiji, nekaj takega kot Laško pri nas). Ali pa Michelob (v ZDA nekaj takega, kot Union pri nas). Ali pa Lowenbrau, bavarski ekvivalent Heinekena. Moretti ima recimo na tisťi ratebeer strani oceno 7, slabšo od Laškega.

dottor ::
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Nisem še sporval. Morem najprej Kramah provat, ker sem ga v četrtek pil v pločevinki, da vidim razliko. Bi pa mogu dobit nekje še ostala 2 v steklenici za primerjavo...

Konlov ::

Hoppiness Koper

thramos ::
A bom mogu popoldan alive preverit al kaj?![]()
Danes, 08.02.2016, odpiramo svoja vrata ob 18.00.
Na pipah pa imamo:
1) Kellerbier (Mahr's Brau - nefiltriran lager)
2) Double chocolate stout (Young's)
3) Punk IPA (Brewdog)
4) Deetz ( Bevog)
5) La trappe tripel ( trapist)
6) Westmalle dubbel ( trapist)
https://www.facebook.com/godecrockpub
Fajn, nazadnje ko sem bil tam, je bila izbira točenega bolj borna.

opeter ::
Ne pijem piva, ker nimam rad tega grenkega okusa.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Unknown_001 ::
Nauk zgodbe:
Otroci, ne pijte budget greznic.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt

Anney ::
Ena izmed odličnih pivnic v Sloveniji je tale, vedno je pestra ponudba, tako točenih kot flaširanih.
Kavarna Bodi- Ptuj
Tripadvisor Pivopis
Kavarna Bodi- Ptuj
Tripadvisor Pivopis

jusv ::
Včeraj sem šel po tole![]()
Ti si vsaj dobil vse kar si hotel. Sem se v soboto odpravil do njih in jim je Kramah že zmanjkal. Bodo rabili več polnit :D
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Unknown_001 je izjavil:
Nauk zgodbe:
Otroci, ne pijte budget greznic.
Stil piva...Eni so bolj na grenčini drugi ne...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

STASI ::
Trenutno me doma čaka The Girl from Ipanema (Mali Grad). Zelo sem navdušen nad Bevogi razen tist, ki ima izrazit okus po prekajenem. Zelo všeč mi je bil Vizirjev Blac Jack.
kar se tiče tujih pirov so pa na mojem spisku vedno piva naslednjih pivovarn oziroma znamk:
-Kwak
-Maredsous (ga še nisem našel pri nas)
-Wychwood
-Bush
-Chimay
-Lindemans
-Golden Draak
-Grimbergen
-La Chouffe
-Mort
-St. Bernardus
kar se tiče tujih pirov so pa na mojem spisku vedno piva naslednjih pivovarn oziroma znamk:
-Kwak
-Maredsous (ga še nisem našel pri nas)
-Wychwood
-Bush
-Chimay
-Lindemans
-Golden Draak
-Grimbergen
-La Chouffe
-Mort
-St. Bernardus
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Včeraj sem šel po tole![]()
Ti si vsaj dobil vse kar si hotel. Sem se v soboto odpravil do njih in jim je Kramah že zmanjkal. Bodo rabili več polnit :D
Si se mogu ustavit še v Lord Bayronu in spit enega

marS ::
pijem Everyday IPA iz Hoferja, za silo bo, mal preveč hmeljasto grenak okus...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/

Ravno sem mislil napisat da imajo v hoferju piva oppigards-sem za probo vsakega vzel..Probujem indian tribute(centennal,cascade)-na začetku sadni okus potem pa kar zagreni...

::
Ker je stara zdoma, sem ji pravkar sunil enega Kuhles Blondes Amber, nemara prav tako kupljenega v Hoferju. Za pogasiti žejo je OK, za kaj več pa dokaj neizrazit.

matobeli ::
Tud jaz vzel hofer pirčke, pa še enega mal močnej bocka v piksni. Single hop ale me ni prepričal, sadni priokusi, na koncu pa grenčina.

Mene noben hoferjev "eksperimentalen" pir ni prepričal. Ostajam zvest slovenskim pivovarjem :)

Probal sem hoferjev Everyday IPA. Manjka mu telesa, kot je običajno pri session IPA. Zelo težko je narediti močno hmeljeno pivo z močnim sladnim okusom in pod 5% alkohola. Hmelj močno prevladuje, ni ravnotežja. Se vidi, da je budget varjanta, mogoče celo varjen na 7, 8% ABV in potem razredčen na trošarinam bolj prijaznih 4,6%.
Ampak vseeno, pod črto vseeno je za spit.
Ampak vseeno, pod črto vseeno je za spit.

Zadnjic sem poskusil reservoir dogs batch #50 (imperial stout) in mislim, da so se enkrat vec zadeli okus v nulo. Ce bi moral dati v leksikon kaksen bi moral zgledati imperial stout, bi izbral tega. Preprost, aftertaste potegne rahlo na kavo in cokolado, brez ostalih odvecnih, ampak te, ki jih ima jih ima pa v nulo z balansirano. Mogoce malce razocara edino prvi vonj, ki pa vsaj meni ni tako bistven.

::
Zadnjic sem poskusil reservoir dogs batch #50 (imperial stout) in mislim, da so se enkrat vec zadeli okus v nulo. Ce bi moral dati v leksikon kaksen bi moral zgledati imperial stout, bi izbral tega. Preprost, aftertaste potegne rahlo na kavo in cokolado, brez ostalih odvecnih, ampak te, ki jih ima jih ima pa v nulo z balansirano. Mogoce malce razocara edino prvi vonj, ki pa vsaj meni ni tako bistven.
Kje se dobi tale?

je izjavil:
Kje se dobi tale?
Jaz sem ga pil v sir williamsu, verjetno ga imajo se kje. V trgovini ga se nisem zasledil.

Danes preizkusil Bevog Baja. Baja je takšno prefinjeno nobel pivo, za katerega si uzameš čas in uživaš ob njem s kremasto aromatičnim čokoladnim priokusom. Sicer nisem ljubitelj temnih piv ampak tole je zakon. Za se dobit s kolegi in ob pogovoru v miru skat Bajo v stilu viskija.

matobeli ::
Danes poizkusil Shang Tajsko pivo, 0.33l pločevinka iz Lidla, cena 1€.
Nisem nič kaj pročakoval, pač navaden svetel lager, nekje v rangu Laškota. Če se kdo počuti avanturista...
Nisem nič kaj pročakoval, pač navaden svetel lager, nekje v rangu Laškota. Če se kdo počuti avanturista...

STASI ::
Danes poizkusil Shang Tajsko pivo, 0.33l pločevinka iz Lidla, cena 1€.
Hočeš reči Chang. Drgače se je pa vsak večer tajske avanture prilegel mrzli Chang. Še ženi je bil všeč.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

invisuu ::
Če bi se moral striktno odločiti za eno pivo bi rekel, da mi je najljubši pšenični Paulaner. Honorable mention gre k Ond, Sierra Nevada Tornado in Rauchbier (to je ime piva, ne pač katerokoli dimljeno pivo).
Drugače spijem mogoče 1-2 pivi na mesec, ker ne pijem alkohola na redni bazi, tako da je čisto možno da sem med pivci neuk.
Drugače spijem mogoče 1-2 pivi na mesec, ker ne pijem alkohola na redni bazi, tako da je čisto možno da sem med pivci neuk.

harvey ::
Guerrilla subversive IPA, pivovarna Crak (italijančki),točen v Popes placeu Ljubljana.
Kdor rad posega po Peliconovih pivih bo navdušen, harmoničen okus.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------

A je kdo probal Amarilo APA iz Hoferja? 2 sem odprl, 2 sem zlil stran. Fuuul grenak okus. Pa ne gre za prijetno hmeljno grenkobo ampak za tisto trpko grenkobo, ki pride od prevelike količine taninov (astringency).
Je še kdo opazil podobno?

Iz nostalgičnih razlogov (in ker je tudi dober) od časa do časa popijem kitajca.
Hočeš reči Chang. Drgače se je pa vsak večer tajske avanture prilegel mrzli Chang. Še ženi je bil všeč.
Se prileze ja, mrzu, ob 35 stopinjah in 100% vlaznosti. V Sloveniji sem ga pa pil bolj zaradi nostalgicnih razlogov (po okusu ne briljira ravno).
Težje je pri nas dobiti indonezijca. Podobnost s Heinekenom ni naključna.
Tegale pa sem pil prejšnji teden

A je kdo probal Amarilo APA iz Hoferja? 2 sem odprl, 2 sem zlil stran. Fuuul grenak okus. Pa ne gre za prijetno hmeljno grenkobo ampak za tisto trpko grenkobo, ki pride od prevelike količine taninov (astringency).
Saj pravim, da piva v hoferju niso za nikamor. Če želiš uživat v okusu je pač treba nekaj več dat in ne pit piv iz hoferja.

Penderecki ::

jest10 ::
Ma ne vem no, meni je bil pa soliden. V bistvu najboljši od teh pirov.
Okusi so različni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10678 (7077) | marS |
» | PivoOddelek: Loža | 6573 (1359) | Egidij88 |
» | Male pivovarniceOddelek: Loža | 2890 (1788) | marvin42 |
» | Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 58648 (40652) | SonoR |
» | Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 20478 (12568) | BCSman |