» »

Katero pivo imate najrajši?

Katero pivo imate najrajši?

Temo vidijo: vsi
««
12 / 40
»»

echo ::

Tut Spar ga ima (mogoče pa res ne vsak).
Sicer pa, želiš deliti z nami, kaj ti je bilo na Amstelu izredno dobrega?
Kolikor sem jaz slišal, je to čisto povprečen lager od Heinekena (osebno ga še nisem pil, ker se mi je vedno zdelo, da lahko tisti evro bolje zapravim - bom drugič probal).

mtosev ::

jaz trenutno imam najrajše bavaria peach
odličen okus in še 0.0% je:)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Outcast ::

Hvala za odgovore:)
V tistem trenutku, ko sem ga pil, mi je bil izredno dober, je pa res, da sem imel že podlago:D
Zato bi ga rad še 1x preizkusil. Kar se pa tiče Heinekena...je to pivo, ki je sinonim za dobro/najboljše pivo? Če povsod vidiš reklamo za določeno stvar, še ne pomeni, da je ta stvar res dobra; so pa (hvala bogu) tudi okusi različni definitivno.
Meni je Heineken dobro pivo, to je pa tudi vse.

Smurf ::

Heineken je zgolj najbolj reklamirano pivo, med poznavalci piva pa kotira precej (v bistvu zelo) nizko.

Outcast ::

Točno tako; s tem da se jaz nimam za nekega poznavalca; obdobja Laško-Union je že nekaj časa konec, trg je odprt, vedno več (dobrega) piva je na izbiro.

jest10 ::



Lagerje pa še kupujem, ker se mi ne da zajebavat z lovlenjem temperature itd pri varjenju.

Vajenc ::

2x'=2 je izjavil:

Outcast je izjavil:

Se mogoče komu sanja, kje kupiti Amstel pivo (pločevinka, še boljše flaša...)
Pil sem ga na Primorskem, kupil v neki majhni (privat) štacuni, pa mi je bil izredno dober, iskal sem ga pa v Šparu, Tušu, Mercatorju...


ELeclerc

Maximarket, ampak v Leclercu dobiš 2 za 1 maxi ceno ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Invictus ::

Najboljši od vseh pirov, ki sem jih pil je Beamish.

Beamish Stout @ Wikipedia
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Izaso ::

Meni Staropramen ni slabo, pa Bernard tudi ni švoh mešano, od naših pa zagotovo prej Laško kt Union :)

xCore ::

jest10 kateri homebrew pir ti je najboljši? Variš iz ekstraktov ali direktno iz ječmenovega slada?
.:R Š T:. [.: Trust is a weakness :.]

jest10 ::

Zaenkrat še ni časa in volje, da bi direkt iz ječmena. Beer kit+ suhi ekstrakt(namesto cukra)+ posebej kvas(ne tistga iz kompleta)+ še kaka malenkost.
Sicer pa tole delam šele malo manj kot 3 mesece, prve 3 runde so izpadle presenetljivo dobro, zdej pa pacam dve hkrati:P

Smurf ::

Invictus je izjavil:

Najboljši od vseh pirov, ki sem jih pil je Beamish.

Beamish Stout @ Wikipedia

Se strinjam, eden boljsih, na zalost ga izvazajo sila redko (izven Irske sem ga do sedaj videl le v Trstu).

nejclp ::

Smurf je izjavil:

Invictus je izjavil:

Najboljši od vseh pirov, ki sem jih pil je Beamish.

Beamish Stout @ Wikipedia

Se strinjam, eden boljsih, na zalost ga izvazajo sila redko (izven Irske sem ga do sedaj videl le v Trstu).


Od srede devetdesetih si Beamish Stout dobil na vsaki Petrolovi pumpi, potem je pa izginil ene 10 let nazaj.

Smurf ::

Ja, pred nekaj leti ga je kupil Heineken in odpustil velik del delavcev (in zaprl tovarno v Corku) ter se odlocil, da ga ne bo izvazal izven Irske. Tako, da lahko sedaj dostopas do njega zunaj Irske le v redkih pubih, ki si prinesejo sod direktno iz Irske.

Matija82 ::

Za kolega iščem Efes Pilsen. Ideje? Leklerk nima bojda tudi drugi mega trgovci ne.

Yohan del Sud ::

Ravno odkupil karton erdingerja od brata veze sodelavca izpadlo iz kamiona s poteklim rokom za 60c flašo (v daritveni embalaži s kozarcem). Je razlika. Itak, če najdem pšeničnega pittingerja v piksni v v sparu je skoraj iste cene. Ampak, izkušnja pozitivna.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

micka15 ::

od teh splošno bolj znanih

guinness, kilkenny, erdinger (ne morem se odločit med temnim in svetlim), bernard jantarno, london pride

dober so mi tudi ciderji, ampak je izbira pri nas bolj tko tko

Blum ::

To, katero si sam pridelam. :)

micka15 ::

kakšnega pa prideluješ?

meni je to tudi zanimivo, samo nimam tolko potrplenja

une ta hitre kvasovke pa sicer nardijo alkohol, ampak je vse skupi ogabnega okusa in je namenjen destilaciji

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: micka15 ()

Blum ::

Če si pil češko pivo bernard, nekaj podobnega po barvi, alkoholu in okusu. Letos je bilo drugo leto že. Meni je kar okusno, paše zraven/po kosilu.

jest10 ::

micka15 je izjavil:

kakšnega pa prideluješ?

meni je to tudi zanimivo, samo nimam tolko potrplenja

une ta hitre kvasovke pa sicer nardijo alkohol, ampak je vse skupi ogabnega okusa in je namenjen destilaciji


Saj moraš počakati "samo" približno mesec dni, pa je večina piv že super pitnih(izjeme so piva z večjim % alkohola, ta rabijo par mesecev)

micka15 ::

Blum je izjavil:

Če si pil češko pivo bernard, nekaj podobnega po barvi, alkoholu in okusu. Letos je bilo drugo leto že. Meni je kar okusno, paše zraven/po kosilu.

svetlo, temno ali jantarno?

osebno mi je najboljše jantarno, pol temno in na koncu svetlo

jest10 je izjavil:

micka15 je izjavil:

kakšnega pa prideluješ?

meni je to tudi zanimivo, samo nimam tolko potrplenja

une ta hitre kvasovke pa sicer nardijo alkohol, ampak je vse skupi ogabnega okusa in je namenjen destilaciji


Saj moraš počakati "samo" približno mesec dni, pa je večina piv že super pitnih(izjeme so piva z večjim % alkohola, ta rabijo par mesecev)

mesec je cela večnost v primerjavi s par dnevi za hitre kvasovke, pa še dobiš okli 20% alkohola in rabiš samo še sladkor pa vodo

je pa to samo za napit se ful poceni

baje če daš kvasovke, msg namesto dodatnih hranil za kvasovke in sladkor, delajo kvasovke namesto etanola ghb (mal pogoogli), ne vem če je kdo dejansko šu testirat stvar in odkril not ghb, je bil pa en kozarec močnejši kot bi sklepal glede na vsebnost etanola

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: micka15 ()

jest10 ::

Zdej se izjasni, a iščeš neki, da se naliješ, ali neki, da uživaš pri pitju.

micka15 ::

čisto odvisno od priložnosti, pač je vse združeno v enem postu

pivo/cider je za uživanje v okusu (vino mi nikoli ni bilo nekaj posebnega), ker nalivanje s tem je neumnost, zato pa sprašujem tiste, ki varite lastno pivo kakšnega delate (temno/svetlo, pšenično/navadno, z malo alkohola/normalno alkohola/več alkohola)
recimo meni osebno so všeč temna piva, pšenična piva, večina piv z otoka, ciderji (res škoda da niso bolj popularni v slo), kakšna posebna recimo tako z okusom čokolade (double chocolate se mu reče, če se prav spomnim), pa tako z vonjem po sušenem mesu (sliši se hecno ampak je dobro), ne maram pa belgijskih (vsa mi imajo nek okus po gobah) pa heinekena, ....

močnejše pijače za nalivanje, recimo beli rum iz lidla + kokta, močno + (vsaj zame) dober okus + zelo malo ali nič mačka
naprimer viski mi pa ni za nalivanje, ker je ali drag ali pa imam hudega mačka

Blum ::

Micka15, jantarno.

micka15 ::

u super, ravno to mi je najbolj okusno :)

sam še reci da maš tud take steklenice kot oni, tist mehanizem za pokrov je super :D

si drugače poskusil kdaj ustvarit kaj čisto novega, kar ne bi blo podobno obstoječim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: micka15 ()

Blum ::

Ne, imam navadne pol litrske s kronskim zamaškom, tiste mi cenovno ne bi znesle. :)
Ko sem kupoval neke x slade, sem improviziral; dodajal med, razno razne druge cvetlične zadeve, poskusil z vodo iz pipe, vodo iz izvira, kvasovke zgornjega vrenja (saccharomyces cerevisiae, s. bayanus (naravne vinske)), tudi kvasovke spodnjega vrenja (saccharomyces uvarum), ko je bilo zunaj hladno - nisem rabil segrevati prostora...
Na koncu še najboljše pride preverjena metoda in z minimalno dodatkov, tista čista osnova.

ManDriver ::

Guinness. Med svetlimi žal ne najdem več nobenega užitnega.
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

micka15 ::

Blum je izjavil:

Ne, imam navadne pol litrske s kronskim zamaškom, tiste mi cenovno ne bi znesle. :)
Ko sem kupoval neke x slade, sem improviziral; dodajal med, razno razne druge cvetlične zadeve, poskusil z vodo iz pipe, vodo iz izvira, kvasovke zgornjega vrenja (saccharomyces cerevisiae, s. bayanus (naravne vinske)), tudi kvasovke spodnjega vrenja (saccharomyces uvarum), ko je bilo zunaj hladno - nisem rabil segrevati prostora...
Na koncu še najboljše pride preverjena metoda in z minimalno dodatkov, tista čista osnova.

hvala za odg, ampak imam še vprašanj... opremo si kupoval pri nas ali v tujini? priporočaš kako stran s kakim začetniškim kompletom (kolega ima kmalu rojstni dan in to je ena od variant)?

@ManDriver
temna piva so super, čudi me da niso pri nas bolj razširjena

Blum ::

Odlični starter paketi (nekdo že to uporablja, kot sem videl nekaj postov višje) se dobijo na nekaj straneh (napiši 'domače pivo', 'moje pivo' npr.). Če se boš pa ti ali tvoj prijatelj kaj več ukvarjali s tem, pa priporočam nakup rostfrei cistern - jaz delam v 50 in 70L. Oprema in material za kuho je pa bistveno cenejša v Italiji, samo če ti gre lahko kdo iskat, s poštnino ne vem kako je.

micka15 ::

Hvala, pomoje ne bo proizvajal kakih večjih količin tko da zaenkrat bi bil začetniški komplet čist ok. Itak pa je to samo ena od variant, nismo se še do konca odločil..

jest10 ::

Kit komplet za varjenje iz ekstrakta, paket flaš(36), ter eno "pivo v pločevinki"(predpripravljen ekstrakt) te pride okoli 100€. Nekaj ceneje te pride, če opremo kupuješ posamezno po raznih kmetijskih zadrugah.
Nato te posamezna runda piva(7-25l) stane med 15 in 30€, odvisno ker pir jemleš, ter ali uporabljaš cuker ali samo ekstrakt.

micka15 ::

hvala za informacije

echo ::

echo je izjavil:

Meni se je isto pokvarilo pšenično od laškega. Nekoč prov lep pirček je danes samo še prazna kislica. V roku enega meseca (sem šel pogledat rok uporabe na flašah).

Podobno se je že zgodilo z eliksirjem, ki je sprva bil odličen, poln pir, potem pa vsaj par mesecev sama župa. Od takrat ga nisem več kupil.

Ima res voda tak vpliv? Al je to bolj "pump & dump" varjanta?


Včeraj sem kupil novo steklenico Pšeničnega laškega in sem bil pozitivno presenečen.
Spet so se vrnile prijetne kruhove arome in bananin okus (standard za pšenično), barva je veliko lepša, pena tudi. Ne rečem - verjetno je pomagala tudi dobra hrana (moules mariniere s kruhom iz krušne peči), ampak jaz ga bom kmalu znova kupil.

Po mojem je res voda kriva.

zrataj4201 ::

Zelo pomembna je temperatura.Tudi sam sem ga večkrat neuspešno poskusil, nato pa sem ga preiskusil še na degustaciji v Mercatorju in pravilno ohlajenega.Odlično.Od takrat ga večkrat pijem.

Kar se tiče piva:
Večino velikih pivovarn(skoraj vse velike) proizvajajo pivo po instant metodi.Torej najprej naredijo zelo močno pivo, nato pa ga pred polnenjem mešajo z pripravljeno vodo. Ker gre za zelo velike prihranke pri proizvodnji, verjetno ne bodo več izdelovali po klasični metodi. Sam večinoma(ne vedno)lahko prepoznam po degustaciji takšno pivo.
Lahko pa povem tudi veselo novico, da Pivovarna Laško in Union še vedno proizvajata klasično.Verjetno pa se lahko hitro spremeni z novim lastnikom.Žal.

radmannsdorf ::

Stella Artois(belgijski, ne hrvaški) :D

wungad ::

Stella je tud men fajn. Drugač pa Fuller's LONDON PRIDE ga čist pove :D
.

Free Bird ::



Nazadnje se poizkusil tega. Kaj pa vem no, mogoče nisem navajan ali pa mi preprosto ni všeč. Zelo specifičen, nenavaden okus.

echo ::

Irish cream ale, mal drgač je. Probi čez neki časa spet, mogoče ti bo boljši.

Meni je še zmeraj Rochefort najboljše pivo. Šestka, osemka, desetka - odlični so vsi.

Free Bird ::

Ravno prejle sem prvič spil Carlsberga, odlično, nimam pripomb. Brez dvoma med mojimi top 5 pivi. 8-)

echo ::

Je to sarkazem? To more bit sarkazem.

Free Bird ::

Ne razumem, meni se je zdel zelo vredu.

echo ::

Pač... lager. Kot da bi rekel, da je clio najboljši avto (oz top 5). Ni, ker more biti povprečen, da lahko zadovolji čim več ljudi. Poleg tega moraš potem ob njega postaviti še vsaj 20 drugih izdelkov multinacionalk, ker je vsebina pri vseh praktično ista.
To ne pomeni, da ga ne smeš nabavit. Samo bodi skromen pri svojem mnenju :))

Free Bird ::

No ja, enih 70% piv, ki sme jih poizkusil si bili lager tipa. In tale mi je bil kar dober. Mogoče še kak predlog za res top lager? :)

echo ::

Tisti, ki dolgo ležijo.
Zdaj z glave se spomnim Licherja. Pa nefiltrirano Velebitsko ali Vukovarsko, vsakič pozabim.

gzibret ::

Zadnje čase zelo rad popijem tegale:

http://www.bernard.cz/en/beer/assortmen...

Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

nodrim ::

meni osebno ful dogajajo razni ale-i in stouti, recimo pri lagerjih pa niti ne čutim nekih posebnih razlik ... mislim, seveda se čutijo razlike, samo lagerji sami po sebi nimajo nekih izrazitih okusov, kot se to na primer občuti pri drugih vrstah piva ...

tako da bi recimo res rad poskusil nek lager, ki je kao res res dober :)

Blum ::

Lajk gzibretu :)

Nikec3 ::

Human Fish.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Smurf ::

Odkritje leta je pri meni verjetno:
 Big Job

Big Job



@Free Bird poskusi se kaksnega ameriskega ali pa nemskega, bi skoraj moral najti kaj boljsega od Carlsberga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smurf ()
««
12 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
799222 (5621) marS
»

Pivo

Oddelek: Loža
326395 (1181) Egidij88
»

Male pivovarnice

Oddelek: Loža
312735 (1633) marvin42
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23154872 (36876) SonoR
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15219886 (11976) BCSman

Več podobnih tem