» »

Katero pivo imate najrajši?

Katero pivo imate najrajši?

Temo vidijo: vsi
««
28 / 40
»»

dottor ::

V hipermarketu poleg mene so napolnili spet malo police pa vzel te domače zvarke:

Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

harvey ::

Priporočam tole estonsko ipo, na zalogi v Leclercu

Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Okapi ::

Danes sem pil tale hipsterski pale ale, in to 3x - prvič, zadnjič in nikoli več.;)

perci ::

Pa si prepričan, da ga res sploh ločiš od navadnega uniona? Sej veš, možgani te marsikdaj lahko prevarajo :). Se ti ne zdi možno, da si si že preden si ga poskusil, v glavi ustvaril sliko o njem, ki so jo potem možgani potrdili še pri okusu?

pingo76 ::

Tony710 je izjavil:

A še koga po laškem takoj začne glava bolet kot mene? Po nobenem drugem piru nimama glavobola ampak po laškem pa takoj. Pa ne vem zakaj ampak tako je. Lahko spijem samo 0.33 pa me že glava začne bolet.
Drugače pa imam najraje gosser.

Jp, enako od vedno ali pa vsaj od menjave steklenic. Ni mi napačno če je alternativa union. Drugače pa mi je všeč veliko drugh bolj. Npr. Oettinger.

matobeli ::

perci je izjavil:

Pa si prepričan, da ga res sploh ločiš od navadnega uniona? Sej veš, možgani te marsikdaj lahko prevarajo :). Se ti ne zdi možno, da si si že preden si ga poskusil, v glavi ustvaril sliko o njem, ki so jo potem možgani potrdili še pri okusu?

Za to da ti IPA ni všeč ne rabiš možganov.

Sem pa v Radovljici pil nek domač IPA, pa sem pozabil ime. Bil je pa presenetljivo dober in sem lahko spil celo dva (velika seveda).

::

pingo76 je izjavil:

Tony710 je izjavil:

A še koga po laškem takoj začne glava bolet kot mene? Po nobenem drugem piru nimama glavobola ampak po laškem pa takoj. Pa ne vem zakaj ampak tako je. Lahko spijem samo 0.33 pa me že glava začne bolet.

Jp, enako od vedno ali pa vsaj od menjave steklenic. Ni mi napačno če je alternativa union. Drugače pa mi je všeč veliko drugh bolj. Npr. Oettinger.

Tudi sam sem po laškem iz sreklenic opazil glavobole, pri točenem ne.

radmannsdorf ::

harvey je izjavil:

Priporočam tole estonsko ipo, na zalogi v Leclercu

Dober! Ampak Kriek A.Le.Coq, sepravi od iste firme, le, da je mešan s češnjevim sokom, je pa ogaben, sladko-kisla-grenka reč :) IPA je kul.
Te pirčke majo tud v Sparu.

PivoMan ::

matobeli je izjavil:

perci je izjavil:

Za to da ti IPA ni všeč ne rabiš možganov.

Sem pa v Radovljici pil nek domač IPA, pa sem pozabil ime. Bil je pa presenetljivo dober in sem lahko spil celo dva (velika seveda).

Mogoče domačga od lokala Academia?

Ja točno tega, je to domače pivo lokala ali ima še kakšno drugo ime?

matobeli je izjavil:

Ja točno tega, je to domače pivo lokala ali ima še kakšno drugo ime?

To je to, Academia IPA. Imajo pivovarno svojo samo za lokal.
Jaz sem pil njihov stout in je super - čisti slovenski Guinness

A je kdo pil od Flying Doga Imperial Porter?

Smurf ::

je izjavil:

Ja. Solidno pivo, kot bolj kot ne vsi iz pivovarne Flying Dog.

Izaso ::

Ima kdo mesečno naročnino na pivo pri Pelicon-u? Kako se obnese?

Smurf je izjavil:

je izjavil:

Ja. Solidno pivo, kot bolj kot ne vsi iz pivovarne Flying Dog.

Danes sem ga pil in mi je bil všeč. Sicer je kar precej grenak, ampak meni to ustreza. Po eni tamali steklenici sem bil kar malo okajen in sem šel preveriti vsebnost alkohola, ki je nekaj čez 9%!

kosarkar ::

Je kdo zasledil kje se da kupit Red Stripe pivo?

user-pass ::

kosarkar je izjavil:

Sori za nerelevanten odgovor, ampak pred 20 leti sem ga pil v Kra-Kra-ju in je bil del standardne ponudbe. Lahko bi ga se kje imeli.

user-pass je izjavil:

ampak pred 20 leti sem ga pil v Kra-Kra-ju in je bil del standardne ponudbe.

8-) Se mogoče spomniš, kdaj so odprli Kra Kra? Je bilo še proti koncu Juge, ali smo morali počakati na kapitalizem, da smo dobili prvo pivnico s konkretno ponudbo uvoženih pirov?

jest10 ::

Malo off...

Domače varjenje piva bo od konca meseca dalje končno legalno;)

78.člen
(priznana lastna raba piva)
(1) Za pivo, proizvedeno za lastno rabo, ne nastane obveznost prijave in obračunavanja ter plačevanja trošarine.
(2) Šteje se, da je pivo proizvedeno za lastno rabo, če ga proizvede in porabi fizična oseba skupaj s člani gospodinjstva, in količina, ki jo proizvede v koledarskem letu ne presega 500 litrov.
(3) Kot člani gospodinjstva iz prejšnjega odstavka se štejejo osebe, ki imajo na dan 31.decembra leta za katero se obračunava trošarina skupno stalno ali začasno prebivališče.
(4) Preseganje količinske omejitve ali sprememba namena porabe iz drugega odstavka tega člena se šteje za opravljanje dejavnosti proizvodnje piva in oseba predloži obračun trošarine in plača trošarino v skladu s 77. členom tega zakona za celotno proizvedeno količino piva.

kosarkar je izjavil:

Pri nas trenutno nikjer. Če te slučajno zanima piva iz katerih držav se najde pri nas imaš tukaj - http://pivo-man.blogspot.si/2016/04/s-p...

:)

Kaj pravite na to Hoferjevo ponudbo ta četrtek?

Pred tednom ali dvema sem zasledil, da imajo Belhavena.

Meni je Strong Suffolk precej všeč, St. Edmund's je malo preveč navaden za to ceno, Double hop monster je tudi dober, ampak ker mi ta limonasta piva niso čist najbolj pri srcu, tako da ga v tretje nisem več vzel (se pa splača probat).

zrataj4201 ::

Tony710 je izjavil:

Kar nekaj jih poznam, ki jih po Laškem občasno boli glava, vendar pa nikoli, če ga dobijo zastonj. In to se ne zajebavam, ampak resno.
V tvojem primeru pa je morda težava drugje. Kakor sam praviš, piješ običajno Gosser. Morda je težava v tem.
Sam Gosserja niti 1 dcl ne morem popiti, resnično raje pijem vodo.Edino pivo, ki bi ga lahko izpostavil v negativnem smislu na našem tržišču. Ampak to je pač moje mnenje, in če bi vsi menili enako, bi ga nihče ne kupil, tako pa še vedno poslujejo.

Jaz s pivi nimam problema z glavobolom... Edino hejniken mi odpre mehur in sem po enem hejnikenu vsaj 3x v pol ure na ob pisoarju :|

Včeraj prvič pil rdeče pivo in si privošču tole:

Vsekakor bil prijetno presenečen in je bila dodana na moj seznam piv.

A mogoče kdo pozna pivo in pivovarno Skolibeer, nekje iz Prlekije?

Se mi zdi, da tu še ni bila omenjena nova trgovina s piri, na Trubarjevi, odprta prejšnji mesec.
http://www.pr-primozu.si/nasa-piva

Okapi je izjavil:

Se mi zdi, da tu še ni bila omenjena nova trgovina s piri, na Trubarjevi, odprta prejšnji mesec.
http://www.pr-primozu.si/nasa-piva

Hvala za info, vendar zaenkrat revna stran, saj niti piv ni navedenih zgolj države. Je v "živo" kaj boljše scena?
------

Sem gledal samo od zunaj (trgovina je nasproti Mačkona, kjer se večkrat ustavim na piru), ponudba je videti pestra, več pa ne vem. Opazil sem, da so precej pozno odprti, najmanj do devetih zvečer, mogoče celo do desetih.

thramos ::

Fajn štacunca je, s fajn prodajalcem (jaz sem že parkrat naletel na istega), ki zna priporočit dobro pivo.

Jaz sem bil že parkrat v Primožu. Prodajalec je res kul in zna povedati dosti o pivu in tudi priporočiti kaj pametnega. Drugače pa ponudba je zelo solidna. Slovenska piva se dobi skorajda vsa, vsaj ta glavna. Pa tudi iz drugih držav je kar dobra ponudba. Sicer za kakšno angleško specifiko je še vedno Pivoljub mal boljši, pa kakšna danska se jih več najde v Za Popen't Pivoteki, ampak v vsakem primeru soldina ponudba.

Ascendor ::

Kje so kej trgovine s pivi v Ljubljani? Poleg te zgoraj omenjene na Trubarjevi.

Ascendor je izjavil:

Kje so kej trgovine s pivi v Ljubljani? Poleg te zgoraj omenjene na Trubarjevi.

Pivoljub na Dunajski, Za Popen't na Starem trgu v centru, Craft Pivo na Knezovi bliz Tivolija, Pivotoč na Celovški, BeerShop na Savski cesti pa online trgovina Birbox

na PivoMan blogu imaš pa še natančnejše informacije o vseh - http://pivo-man.blogspot.si/search/labe...

Ascendor ::

Najlepša hvala :)

nom, nom! dobr!

Sproval zadnjič pa ni nič posebnega... Za moje okuse premalo grenko in preveč sladko. Moja top izbira je tole:

__Devil__ ::

Odlično!

Odlično!

Včeraj sem pil pivo iz (navadne) konoplje.;)

kosarkar ::

Prejšnji vikend sem bil v Ankaranu kjer sem poskusil pivo San Nicolo in me je pozitivno presenetilo......

Za novo leto sem si vzel tole zadevo :) Leffe Blond je še vedno ena ljubših piv, tako da bomo vidli kaj bo Royale prinesel (skupaj z nagrado za najboljše pivo).

Se pa zadnje čase zalotim, da vse več krat posežem po nefiltriranem temnem iz uniona, sploh tam kjer ga imajo (ponavadi pijem laško kjer imajo le naša piva).

EDIT: shrani.si da v predogled ležečo sliko, ko klikneš nanjo pa je prav obrnjena

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

jusv ::

Kje si dobil tega Leffe-ta?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Italija, trgovine Coop. Za Monte D'oro lahko potrdim da imajo vse Leffe razen božičnega, in Royale, Triple in Ritual 9 tudi v 0.75l bocah ;) Sem pa za Royale dal 6,60€ (ostala dva imata podobno ceno).

balluf ::

__Devil__ je izjavil:

Odlično!

Odlično!

Ta je tudi meni dober, se kupil u Sp... edino cena je malo zasoljena.

Ta je tudi meni dober, se kupil u Sp... edino cena je malo zasoljena.

V Celovcu imaš precej bolj ugodno ceno za Erdingerja, Stigla in Weihenstephanerja.
------

Ali kdo ve, ali imajo v Avstriji, recimo v Spar-u, pivo Stella Arotis-narejeno v Belgiji?
V Sloveniji recimo dobimo Stella Artois, ki je hrvaške izdelave, ne original belgijske.
Če imajo belgijsko, bi se zapeljal v Borovlje ali Celovec en dan, po zalogo.

issak ::

Akcija od danes v Hofru pivo Human Fish, ceneje kot v Pivoljubu
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... (50c ceneje)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... (63c ceneje)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... (38c ceneje)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

issak je izjavil:

Akcija od danes v Hofru pivo Human Fish, ceneje kot v Pivoljubu
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... (50c ceneje)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... (63c ceneje)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... (38c ceneje)

V našem hoferju sem včeraj pobral vso preostalo količino. :D

Včeraj pil tole in je zadeva fantastična, res eno hudo solidno pivo ;)

Scaramouche ::

dottor je izjavil:

Včeraj pil tole in je zadeva fantastična, res eno hudo solidno pivo ;)

prodajajo v merc?
««
28 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika piva v Hoferju in drugim trgovinam. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7910739 (7138) marS
»

Pivo

326578 (1364) Egidij88
»

Male pivovarnice

312903 (1801) marvin42
»

Cene piva skočile v nebo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
23158769 (40773) SonoR
»

Najljubse pivo in cigareti? (strani: 1 2 3 4 )

15220501 (12591) BCSman

Več podobnih tem