» »

Zadnja anketa o grafičnih kartah - Matrox

Zadnja anketa o grafičnih kartah - Matrox

kuglvinkl ::

Kljub temu, da anketa še ni končana, vidim, da je še kar nekaj lastnikov MAtroxov. Heh, tudi jaz sem začasno presedlal na G200 (iz GeF 2Ti) in S3 Virge DX. Bemti če bi dobil kje 8 MB RAMa (prodaja se po 50 evorv...)

Sicer pa, kako se vam kaj obnesejo? Mene je presenetila predvsem ostrina slike, tako da sem malo v dvomih, če bom spet kupil nVidio (čeprav po podatkih iz tujih forumov naj bi bil IQ na enaki ravni kot denimo G450).

Hej, ima kdo Matroxovo dualhead karto?
Your focus determines your reallity

the_unborn ::

Pejt spat:D
Sicer pa nimam pojma o matroxu

kuglvinkl ::

Sinko, ko boš ti ugledal toliko juter, kolikor sem jih jaz, boš imel že vnuke.
Your focus determines your reallity

Senitel ::

Jah jaz mam G200 v službi na 19" trinitron monitorju pa nebi reku, da ima kaj dosti boljše slike od moje domače konfiguracije (GeForce 3, 19" običajen monitor).

sid ::

imam g550 dualhead in morm rečt da ne zamenam za nobeno drugo (ne rabim 3D).Vsak ki je videl sliko na mojem LCD-ju je bil impresioniran.

Frgazor ::

Na trinitronu pa g550 ni tako impresiven. Predvsem barve ima radeon boljše, ostrina je pa pri obeh nekako na podobni ravni. Se pravi odlična :]

Smaug ::

Jaz imam G450 in sem z njo zadovoljen. Mogoče jo bom nekega dne zamenjal s Parhelio:D
True Multitasking = 3 PCs and a chair with wheels!

Jazzo ::

Jaz imam doma kombinacijo Matrox G400 DH in 19" monitor Samsung SyncMaster 900NF, ter še en 15" Targa monitor.
V službi imam kombinacijo ATI RAGE II ter 19" monitor Hitachi CM715ET.

Slika na kombinaciji z Matroxom VELIKO lepša (bolj ostra) kot kombinacija z ATI tako da jest Matroxa ne zamenjam za nobeno drugo čudo, čeprav včasih rad odigram tudi kakšno 3D igro in me malce motijo slabe 3D performanse na Matroxu.

Meni so pomembnejše 2D performanse, ker tam pač služim svoj denar. Če bo cena Parhelii padla na cca 50.000 SIT sem definitivno potencialni kupec. Takrat bom "starega" Matroxa prestavil v službeni računalnik.

Aja, a sem omenil, da se ukvarjam z obdelavo načrtov, tako da se mi morajo vsi podatki na načrtih (Acad), izračunih (Excel) in tehničnih poročilih (Word) natančno ujemati, tako da pride dodaten monitor pri prenosu podatkov iz enega programa v drugega še kako prav, saj imam na drugem monitorju vedno tekoče stanje pri spremembah. Žal pa moji šefi v službi nimajo posluha za take stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jazzo ()

nojus ::

jest imam v sluzbi dualhead (priporočilo s-t foruma:)) , ampak še nisem nikoli preklipil še enega monitorja. slika je res ostra, uporabljamo pa samo programe za 2d oblikovanje. driverji so pa originalni (s cd-ja)

kuglvinkl ::

Gled ostrine slike sem mislil predvsem na berljivost texta, ki je resnično boljša kot pa na GeF 256 in 2 Ti. Trojke zaenkrat nisem imel še nobene, tako da ne vem, se je pa govorilo, da je Leadtek zače pri tej seriji (TD in TDH) uporabljati boljše filtre.

Multi (Dual) monitorski sistem je zame nepogrešljiv. Ko pridem h komu kaj poštimat, sem kar nekako izgubljen.

Nekdo je rekel, da v službi nimajo posluha. Najcenejši tak sistem stane točno 6.000 SIT: 5k SIT je 14" monitor in 1k SIT je npr S3 (nekateri plate, ki imajo on-board grafiko omogočajo v BIOSu čisto po kmečko, da se sistem dvigne s PCIja, potem pa lahko v Win2k in WinXP naštimaš, da ti je AGP prva). To temo smo obširno razdelali tu.

In še ena stvar me moti. To da so Matroxove karte kot Bently. Namreč, tehnološko popolnoma zastarel G550 stane 35k SIT. Heh, že vedo kdo in kje je njihov tržni segement.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

dr.J ::

Kvaliteta slike je pri Matroxu super. In kdor ceni svoj vid, mu ne sme bit žal denarja zanje.

bradek ::

Lastim si G400 32Mb dualhead, kupil sem jo se takrat ko sm se bolj resno ukvarjal z DVD sceno in s tem, morm rect da sm nadvse zadovoljen. Resda v 3d ni nevemkaj, tko kot vse matrox graficne do zdej skor, ampak kvaliteta/hitrost je pa na vrhu kar se vsega ostalega tice. Slike ja fenomenalna, dualhead pa super sluzi svojemu namenu. Tudi driverji so dobri, za vse pa se en link do super sajta za vse matrox privrzence/lastnike: http://www.matroxusers.com

lp
Brad3K

Gh0st ::

Moj sosed ma Matrox G400 MAXX Dual-Head priklopljeno na 18" LCD monitor. To je res špica! Samo problem je, ker je slaba za zahtevno 3D modeliranje, tko da jo on uporablja u glavnem za AutoCAD risanje...

To je pa tudi primarni namen te karte.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

tha_man ::

Eh folk, kupite si en GF4 pa LCD monitor pa bo ostrina slike svetlobna leta pred katerimkoli CRT + Matrox! Ok, tole je blo off-topic, zato bom sedaj raje tiho :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

dr.J ::

Da ne govorimo o kombinaciji LCD+Matrox! :D

tha_man ::

Pravzaprav bi blo idealno 2xLCD + Matrox 8-)

popravek: 3XLCD + Matrox P >:D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matrox grafična kartica.

Oddelek: Strojna oprema
262513 (2113) opeter
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318161 (11677) Ursus
»

Matrox grafa

Oddelek: Strojna oprema
91161 (979) kuglvinkl
»

Matrox Parhelia 512

Oddelek: Strojna oprema
472892 (2062) kuglvinkl

Graficna za profi rabo?

Oddelek: Strojna oprema
202256 (1937) OZZY

Več podobnih tem