» »

Različice windowsow 2000

Različice windowsow 2000

MI_KO ::

Saj jem, da vas pozno motim s tem. (po uri in letu) Zanima me, kakšne so razlike med različnimi windowsi 2000. Vem, da je nekaj pisalo v Microsoftovi brošuri, pa sm jo zgubo.

Jih lahko kdo v nekaj besedah opiše. (Osnove si mi skoraj jasne, bolj me zanimajo prednosti različic in funkcije, kteri so najboljši, stabilnejši; čeprav XP 4EVER8-) )

V naprej se opravičujem za mojo tumasto glavo:( , kr tega še ne ve. (Mislim, da mnogim ni jasno)

andrej ::

Windows 2000:
- Professional
- Server
- Advanced Server
- DataCenter Server

Windows XP (naslednjik od Windows 2000):
- Home Edition
- Professional

Nobena verzija ni "bolj stabilna" od druge, ker vse temeljijo na cisto isti source kodi. Edine razlike so v dodatnih programih, ki jih dobis zraven in dolocenih optimizacijah. Recimo w2k Server ima dolocene strezniske programe, ki jih pac v Pro ni, itd...

Eagle ::

Prvo kot prvo sploh nea vem kak lahko folk uporablate
Winse XP, ki so za petletne froce(vsaj po designu)
drugac pa andrej, razlika je tuji v tem kolko procesorjev
in rama podpirajo kiri winsi. Samo pa nebi mogo rect,
da so kaki Xp-ji isto stabilni ko kaki Win2k.

Drugac pa ti priporocam da ce rajis winse za kako serversko masino, da gor poknes Win2k Advanced
Server, ce pa mas kes za DataCenter(Prijejo okol milijon al dva >:D ) slednje sem meu sam gor, samo je kurc ko nea mors updatetof dol spipat ampak lako samo narocis.

CaqKa ::

jah eagle.. na kaki podlagi daješ take izjave... bistvo je da xpji ne mmorejo bit slabsi od 2000.... lahko so edino driveri za določen HW na tisti masini ki laufa xpje bolj zanič kot na eni drugi z 2000 in tukaj je pol subjektivna ocena da so xpji slabši ali pa manj stabilni od 2000. vsekakor tvoja izjava ni objektivna še manj pa podkrepljena z kakšnimi rezultati ali merjenji ali testiranji!

AIDS ::

PA ŠE TOLE ZA ZANIMIVOST ...

WINDOWZ

eagle: ocitno ne ves za kaj se pri XP grem ker dajas taksne izjave. Ocitno si ti se eden tistih, ki padejo na sminko in ne vejo, da jo je mozno cisto izklopit:\

btw: DataCenter pa ne mores kupit kar tak v trgovini...

aids: taksne strani je treba jemat z rezervo, ker zelo dosti informacij ne drzi:D

Eagle ::

Prvo kot prvo se nisem videl da bi na kakem serverju
laufali Windows Xp razen ce je mogoce kaki l4m3r bil pri delu, drugac pa mas prav, walda da se nea dajo datacenter kuj tak kupit v prosti prodaji samo lahko pa jih dol stegnis iz sharereactora prek edonkeya 8-)

Loki ::

Eagle bi ti v firmi z recimo 10 zaposlenimi (v eni taki sem vcasih delal) lavfal Windows 2000 Datacenter, ce ga potrebujejo za recimo intranet, file server ipd.?

za taka mala podjetja je XP/ 2000 Pro kot server idealna kombinacija (ce razne non-ms alternative zanemarimo).

Eagle: Xp-=jev nisi vido na nobenem serverju, ker so XP-ji desktop sistem. Server verzije pridejo se kasneje, pod imenom Windows .NET Servers. Kaj ti pa bo DataCenter? Tak ga nemres izkoristit. Se AS-ja nena

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 2003 std. Ram drive

Oddelek: Operacijski sistemi
6887 (778) zbogi
»

Windows XP SP3 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10613609 (10616) Matri[X]
»

Operacijski sistemi[splosne izkusnje] (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
606407 (5301) LordWorm
»

Koliko rama zmore OS

Oddelek: Programska oprema
5903 (759) footprint
»

win2k server pro & vga driver

Oddelek: Pomoč in nasveti
81094 (1019) andrej

Več podobnih tem